Тези доповідей, матеріали конференцій

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 29
  • Ескіз
    Документ
    Одержання біомаси Spirulina platensis для виробництва біологічно активної добавки
    (2024) Заярнюк, Зоя Віталіївна; Резніченко, Юрій Миколайович
    На сьогоднішній день загальний дефіцит білка на планеті оцінюється в 10- 25 млн. т на рік. Перспективним напрямком є культивування Spirulina platensis та застосування її як додаткового джерела білку та вітамінів до раціону.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження показників якості бобів нуту, як сировини для виробництва оздоровчих харчових продуктів
    (2024) Бажай-Жежерун, Світлана Андріївна; Башта (Шеремет), Алла Олексіївна
    Перспективним є ширше використання бобових культур, зокрема нуту, який є цінним джерелом важливих нутрієнтів. Нут характеризується високим вмістом білка, кількість якого складає 20,1% - 32,4%, залежно від сортових особливостей. Нами визначено фізико-хімічні властивості, які мають важливе значення у процесі перероблення, а також досліджено вміст важливих нутрієнтів у бобах нуту вітчизняної селекції: Встановлено, що зерно нуту сорту Тріумф містить найвищу кількість білка, має найбільшу масу 1000 зерен, характеризується високою якістю. Зерно цього сорту використовували у подальших дослідженнях для створення продуктів оздоровчого призначення на борошняній основі
  • Ескіз
    Документ
    Use of non-traditional vegetable and dairy raw materials in the technology of meat products
    (2023) Biryuk, Yulia; Kushnir, Anatoly; Chernyushok, Olga; Cherniushok, Lora
    В умовах воєнного стану, епідемій захворювань, постійного стресу забезпечення населення продуктами харчування є одним із найважливіших завдань. Їжа повинна не тільки задовольняти фізіологічні потреби і служити енергією для організму, але й мати профілактичну та лікувальну дію. Тому важливе значення набуває виробництво харчових продуктів загального та спеціального призначення з використанням біологічно активних речовин, пропаганда раціонального харчування серед населення.In times of martial law, disease epidemics, and constant stress, providing the population with food is one of the most important tasks. Food should not only satisfy physiological needs and serve as energy for the body, but also have a preventive and treatment effect. That is why the production of general and special purpose food products using biologically active substances and the promotion of rational nutrition habits among the population are of great importance.
  • Ескіз
    Документ
    Scientific underpinning of methods for saving milk protein
    (2023) Shumylo, Oleksiy; Tymchuk, Alla
    Подовження термінів зберігання молочного білку, що швидко псуються, є перспективним напрямом досліджень оскільки це дозволить підвищити ефективність виробництва, розширити асортимент і доступність сировини, яка має обмежений термін зберігання. Extending the shelf life of rapidly deteriorating milk proteins is a promising direction for research, as it will increase production efficiency, expand the range and availability of raw materials with limited shelf life.
  • Ескіз
    Документ
    Доцільність використання фортифікованих м’ясних посічених напівфабрикатів для HoReCa
    (2023) Бірюк, Юлія Вікторівна; Архіпчук, Олександр Васильович; Чернюшок, Ольга Анатоліївна
    Обгрунтовано доцільність впровадження фортифікованих м’ясних продуктів у HoReCa, шляхом використання попередньо збагаченої сировини. The expediency of introducing fortified meat products in HoReCa by using pre-enriched raw materials is substantiated.
  • Ескіз
    Документ
    Удосконалення технології соусів із додаванням бобових
    (2023) Кіях, Євгеній Борисович; Бендерська (Дущак), Ольга Вячеславівна; Бессараб, Олександр Семенович
    Величезну роль у вирішенні проблеми збільшення кількості білка відіграють зернобобові культури як сировина для його виробництва, до яких належать соя, горох, квасоля, сочевиця, нут, маш, арахіс. За хімічним складом та харчовою цінністю ці культури найбільш близькі до тваринних білків – м'яса, риби, а також молока. A huge role in solving the problem of increasing the amount of protein is played by legumes as raw materials for its production, which include soybeans, peas, beans, lentils, chickpeas, mung beans, and peanuts. In terms of chemical composition and nutritional value, these crops are closest to animal proteins - meat, fish, and milk.
  • Ескіз
    Документ
    Органолептичні показники житньо-пшеничного хліба, збагаченого порошком кропиви та молочною сироваткою
    (2022) Ілюк, Джоана Сергіївна; Бажай-Жежерун, Світлана Андріївна
    Комплексне використання порошку кропиви та сухої молочної сироватки у виробництві хліба дозволяє підвищити харчову та біологічну цінність виробів, зокрема поліпшити амінокислотний склад продукту. Дослідження органолептичних показників отриманого житньо-пшеничного хліба, оздоровчого спрямування показало, що при використанні зазначених збагачувачів органолептичні показники якості є прийнятними. The complex use of nettle powder and dry milk whey in the production of bread allows to increase the nutritional and biological value of the products, in particular to improve the amino acid composition of the product. The study of the organoleptic indicators of the obtained rye-wheat bread, health-oriented, showed that when using the specified fortifiers, the organoleptic quality indicators are acceptable.
  • Ескіз
    Документ
    Порошок щавнату - перспективний збагачувач для нноваційних харчових продуктів
    (2022) Бажай-Жежерун, Світлана Андріївна; Рахметов, Джамал Бахлулович
    Щавнат – нова гібридна культура, багатофункціонального призначення створена на основі Rumex patientia L. × Rumex tianschаnicus Losinsk. Щавнат використовується як харчова, енергетична, кормова та лікарська рослина. Щавнат є цінною білковмісною сировиною. Сума замінних амінокислот у щавнаті сорту Київський ультра становить 14964 мг на 100 г сухих речовин щавнату; незамінних – 10117 мг / 100 г. Використання порошку щавнату як функціонального збагачувача, є перспективним рішенням для створення харчової продукції з підвищеним вмістом повноцінного білка, біологічно активних сполук, зокрема вітамінів, вітаміноподібних та мінеральних речовин, клітковини тощо. Sorrel is a new hybrid culture, multifunctional, created on the basis of Rumex patientia L. × Rumex tianschanicus Losinsk. Sorrel is used as a food, energy, fodder and medicinal plant. Sorrel is a valuable protein-containing raw material. The amount of replaceable amino acids in oxalate of the Kyiv ultra variety is 14964 mg per 100 g of oxalate dry matter; irreplaceable - 10117 mg / 100 g. The use of oxalate powder as a functional enricher is a promising solution for creating food products with an increased content of complete protein, biologically active compounds, in particular vitamins, vitamin-like and mineral substances, fiber, etc.
  • Ескіз
    Документ
    Білкововмісні харчові продукти
    (2022) Романовська, Тетяна Іванівна; Осейко, Микола Іванович; Шевчик, Василь Іванович
    Розробка рецептур виготовлення харчових продуктів з використанням як інгредієнта концентратів білків зернових та ізолятів олійних культур базується на визначенні оптимального внесення даних компонентів для поліпшення в’язкості та структурно-механічних характеристик продукту та його органолептичних показників. The development of recipes for the manufacture of food products using grain protein concentrates and oilseed isolates as an ingredient is based on determining the optimal application of these components to improve the viscosity and structural-mechanical characteristics of the product and its organoleptic indicators.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження впливу ферментативної обробки на стан білків
    (2022) Карпович, Микита Віталійович; Топчій, Оксана Анатоліївна
    В умовах дефіциту сировини і прагнення виробників до її максимального використання, пошук шляхів залучення у виробництво харчової продукції побічних ресурсів, що містять білок, життєво важливий. Раціональне використання колагеномісткої сировини шляхом переробки побічних продуктів може стати вирішенням проблеми білкової недостатності, а також підвищити економічну привабливість тваринництва. In the conditions of the shortage of raw materials and the desire of producers for its maximum use, search for ways to involve in the production of food products by-products containing protein vital. Rational use of collagen-rich raw materials by processing by-products can be a solution to the problem of protein deficiency, as well as increase the economic attractiveness of animal husbandry.