Тези доповідей, матеріали конференцій
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373
Переглянути
8 результатів
Результати пошуку
Документ Застосування концепції Zero-waste у харчових технологіях як ефективний метод охорони навколишнього середовища(2024) Тоненька, Дар'я Сергіївна; Стеценко, Наталія ОлександрівнаУпровадження концепції Zero-waste є складовою частиною «зеленої» економіки, а у технологіях харчових продуктів – є важливим етапом у створенні стійкої та відповідальної системи харчування. Інновації у цій сфері спрямовані на ефективне використання ресурсів, на створення якісно нових продуктів, що відповідають вимогам сучасного ринку, запитам споживача та забезпечують захист довкілля. Концепція Zero-waste у технологіях харчових продуктів стає базовим необхідним принципом для розвитку європейського суспільства в умовах зростаючої екологічної свідомості. Вона сприяє інноваціям, стимулює економіку, формує усвідомленість серед споживачів і допомагає країнам забезпечувати стале та відповідальне господарюванняДокумент Методи мікробіологічного контролю при виробництві стегон курячих в кисло-солодкому маринаді(2024) Салата, Віктор Вікторович; Пащенко, Богдан СергійовичРозглянуті методи визначення вмісту Salmonella у технологічному процесі виготовлення стегон курячих в кисло-солодкому маринаді, що мають ряд переваг та недоліків.Документ Врахування структурно-механічних параметрів фільтрувальних елементів та осаду при мембранному розділенні рідких дисперсних систем(2020) Пащенко, Богдан СергійовичРозроблено метод теоретичного дослідження розділення рідких дисперсних систем, що дозволяє визначити закономірності зміни структурно-механічних параметрів і проникності керамічних мембран та шару осаду при його ущільненні. Це дозволяє більш ефективно використовувати мембранні методи розділення у харчових технологіях.Документ Оптимізаційні розрахунки мембранного обладнання(2020) Пащенко, Богдан Сергійович; Литвиненко, Олександр Анатолійович; Штефан, Євгеній ВасильовичУ матеріалі показано, що основними задачами оптимізаційних розрахунків мембранного обладнання є вибір основних технологічних параметрів процесу гідродинамічного режиму течії розчину, тиску і температури всередині мембранного модуля, теоретичного розрахунку продуктивності та гідравлічного ККД. Це дозволяє підвищити ефективність виробництва для різних типів харчових підприємств.Документ Модернізація різального комплекту вовчка для підвищення його довговічності(2021) Козленко, Кирило Ігорович; Пащенко, Богдан Сергійович; Литвиненко, Олександр АнатолійовичЗапропонована розробка по модернізації запропонованої модернізації вовчка та її впровадження дозволяє зменшити витрати та собівартість ручної праці, затрати на експлуатацію та ремонт обладнання, а також отримати значний економічний ефект при випуску якісної готової продукції вітчизняного харчового виробництва.Документ Formation of skills and abilities of a specialist in the technical field(2021) Stukalska (Ivanova), Nataliia; Kuzmin, OlegThe aim of the work is to substantiate the expediency of using various teaching methods to formulate the skills and abilities of a specialist in the field of food technologies. Мета роботи – обґрунтувати доцільність використання різноманітних методів навчання для формування умінь і навичок фахівця в галузі харчових технологій.Документ Вступ до харчових технологій – важлива дисципліна для підготовки технологів оздоровчих продуктів(2021) Бажай-Жежерун, Світлана АндріївнаЗмістовий модуль 10 навчальної дисципліни «Вступ до харчових технологій: практичні і теоретичні аспекти» передбачає освоєння напряму «Сучасний стан виробництва харчових продуктів оздоровчого та профілактичного призначення». У рамках вивчення даної складової здобувачі вивчають ряд профільних тематик: взаємозв’язок структури харчування, стану здоров’я та тривалості життя населення; пріоритетний розвиток технологій оздоровчих продуктів в сучасних умовах; особливості підготовки фахівців нового покоління на кафедрі оздоровчих продуктів тощо. Content module 10 of the discipline "Introduction to food technology: practical and theoretical aspects" involves mastering the direction "The current state of food production for health and preventive purposes." As part of the study of this component, applicants study a number of relevant topics: the relationship between the structure of nutrition, health and life expectancy; priority development of technologies of health products in modern conditions; features of training of new generation specialists at the department of health products, etc.Документ Використання кейс-методу у процесі професійно-практичної підготовки фахівців з харчових технологій(2021) Стеценко, Наталія ОлександрівнаДосвід впровадження та практичної реалізації методу кейсів у процесі професійно-практичної підготовки майбутнього фахівця з технологій харчових виробництв свідчить, що при цьому спостерігається зростання педагогічної майстерності та фахової компетентності учасників інноваційних процесів, покращення якісних показників навчальних досягнень здобувачів. На рівні особистості студента відслідковується формування сучасного стилю мислення з його характерними ознаками: креативністю, системністю, гнучкістю, динамізмом, перспективністю, об’єктивністю та концептуальністю. The experience of implementation and practical implementation of the case method in the process of professional and practical training of future specialists in food technology shows that there is an increase in pedagogical skills and professional competence of participants in innovation processes, improving quality indicators of academic achievement. At the level of the student's personality, the formation of a modern style of thinking with its characteristic features is observed: creativity, system, flexibility, dynamism, perspective, objectivity and conceptuality.