Тези доповідей, матеріали конференцій

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 4 з 4
  • Ескіз
    Документ
    Вігна – цінна зернобобова культура
    (2023) Бажай-Жежерун, Світлана Андріївна; Воропай, Каріна Анатоліївна
    Нами досліджено боби вігни кущової та спаржевої. Плоди вігни кущової та спаржевої виростають до 5 м у висоту. Вузькі видовжені стручки світлого кольору. Насіння - дрібне, овальної форми. Досліджено загальний вміст білка, харчових волокон, пектинів у бобах вігни. Вігна та продукти її перероблення, як джерело повноцінного білка, вітамінів, харчових волокон, мінеральних речовин, необхідні для вегетаріанських та веганських дієт, а також для харчових раціонів спеціального призначення та оздоровчого спрямування. Використання бобів вігни у технології продуктів оздоровчого призначення дасть можливість розширити асортимент виробів та підвищити їх харчову цінність
  • Ескіз
    Документ
    Зернова сировина – природне джерело харчових волокон
    (2023) Бажай-Жежерун, Світлана Андріївна
    Нами проведено дослідження, щодо вмісту важливих компонентів комплексу харчові волокна – клітковини та пектинових речовин – у зерні найпоширеніших на Україні культур: пшениці, ячменю, тритикале, вівса, кукурудзи, проса. Вміст клітковини у зазначених нативних зернових культурах складає від 2 до 9 %. Вміст пектинових речовин становить від 0,8 до 2,5 %, залежно від культури. Також досліджено загальний вміст клітковини та пектинових речовин у безалкалоїдному люпині, бобах нуту та овочевих бобах. ВАідмічено, що найвищим вмістом харчових волокон відрізняється безалкалоїдний люпин
  • Ескіз
    Документ
    Харчові волокна нетрадиційних видів зернової сировини
    (2024) Бажай-Жежерун, Світлана Андріївна; Воропай, Каріна Анатоліївна
    Обєктами досліджень були зернові культури: насіння кіноа, амарант, зерно тритикале, сорго, чумиза, теф, пальчасте просо, Нами досліджено загальний вміст харчових волокон у зазначених культурах, а також вміст окремих компонентів комплексу полісахаридів: клітковини та пектинових речовин. Найвищим вмістом харчових волокон характризується зерно тефу – 10,5 %
  • Ескіз
    Документ
    Dietary fibers in emulsified meat products
    (2023) Pergat, Oleh; Strashynskyi, Igor; Pasichnyi, Vasyl; Semeniuk, A.
    In comminuted meat products, the meat fibers are reduced in size thereby giving a tender texture. There are two ways to incorporate dietary fiber in meat products viz, formulation of a new product, and enrichment of existing products with minimum changes in their quality attributes. The most powerful tool used for texture analysis is the sensory texture profile analysis. У подрібнених м’ясних продуктах м’ясні волокна зменшуються в розмірі, що забезпечує ніжну текстуру. Існує два способи введення харчових волокон у м’ясні продукти, а саме: створення нового продукту та збагачення існуючих продуктів з мінімальними змінами їх якісних характеристик. Найпотужнішим інструментом, який використовується для аналізу текстури, є сенсорний аналіз профілю текстури.