Тези доповідей, матеріали конференцій
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373
Переглянути
11 результатів
Результати пошуку
Документ Дотримання готелями принципів екологічності(2023) Мірзодаєва, Тетяна Віталіївна; Шелухіна, Дар’я ОлександрівнаДокумент Відповідальний туризм у Карпатському регіоні(2023) Мірзодаєва, Тетяна Віталіївна; Гівчак, Тарас СтепановичДокумент Екологічні принципи хайкінгу, трекінгу у Карпатському регіоні(2023) Мірзодаєва, Тетяна Віталіївна; Смолянінов, Роман СергійовичДокумент Екологічні підходи до відпочинкової архітектури Карпатського регіону(2023) Мірзодаєва, Тетяна Віталіївна; Шкабура, Олег СергійовичДокумент Екологізація виробництва цукру на основі комплексної переробки сировини та напівпродуктів(2023) Резніченко, Юрій МиколайовичПереробка буряків та виробництво цукру є однією із найскладніших галузей харчової галузі промисловості України. Беззаперечно, будь-яке виробництво впливає на довкілля: викиди у атмосферу відпрацьованих газів, стічні води, побутові відходи тощо. Впровадження сучасних прийомів та технічних рішень дозволять значно знизити витрати свіжої води та зменшити кiлькість стічних вод, а також розширити асортимент готової продукціїДокумент Сучасні екологічні підходи до утилізації відходів на підприємствах консервної промисловості(2024) Жерибор, Ольга Сергіївна; Євтушенко, Ольга Володимирівна; Сірик, Аліна ОлегівнаРозглянуто необхідність впровадження інноваційних технологій з переробки та повторного використання відходів, з урахуванням вимог чинного законодавства України та кращого досвіду країн ЄС, дозволить консервній промисловості значно зменшити кількість відходів, отримати економічну вигоду від переробки та їх повторного використання, зберегти природні ресурси, зменшити негативний вплив на навколишнє середовище.Документ Екологізація готельно-ресторанного бізнесу: європейський і вітчизняний досвід(2024) Хайнос, Надія Павлівна; Ковтун, Аліна Володимирівна; Шаран, Лариса ОлександрівнаБлизько половини підприємств сфери гостинності в Україні та Європі загалом стикаються з проблемою утилізації харчових відходів. Найбільш поширені методи утилізації в обох країнах включають компостування, енергетичне спалювання та відновлення біомаси. Проаналізувавши кожен з методів, маємо наступні напрями: компостування – це процес перетворення органічних відходів у добриво, яке можна використовувати для підживлення рослин; енергетичне спалювання – це процес спалювання відходів за високих температур із використанням спеціального устаткування з метою отримання теплової енергії або електроенергії; відновлення біомаси – це процес перетворення органічних відходів у біомасу, яка може використовуватися для виробництва біопалива, біоматеріалів або інших продуктівДокумент Тенденції зеленої хімії у контексті концепції сталого розвитку(2023) Стеценко, Наталія Олександрівна; Бублієнко, Наталія ОлександрівнаУ роботі розглядається сучасний напрям розвитку хімії та хімічної технології – зелена хімія. Він ґрунтується на тому, що потрібно застосовувати інноваційні способи отримання хімічних сполук, щоб не завдати шкоди навколишньому середовищу ні при їх виробництві, ні при їх використанні. Долучення енергоефективних методів виробництва хімічних речовин сприятиме скороченню витрат на енергоресурси та зниженню викидів шкідливих речовин у атмосферу, що є важливим кроком у напрямі сталого розвитку.Документ Переваги впровадження zero-waste в закладах ресторанного господарства(2023) Дочинець, Інга ВікторівнаОхарактеризовано екологізацію закладів ресторанного господарства шляхом використання запасних джерел енергії, так як екологізація набуває великого значення у зв’язку з потребою збереження навколишнього середовища та попитом відвідувачів на екологічно безпечні продукти та послугиДокумент Концепція zero-waste в сфері готельного та ресторанного бізнесу(2023) Дочинець, Інга Вікторівна; Кирпіченкова, Оксана МиколаївнаОбґрунтовано всі необхідні чинники, які б забезпечували високий рівень розвитку екологізації готельного та ресторанного бізнесу, наведено комплекс заходів, якими мають забезпечуватися екологічні норми