Тези доповідей, матеріали конференцій

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 11
  • Ескіз
    Документ
    Дотримання готелями принципів екологічності
    (2023) Мірзодаєва, Тетяна Віталіївна; Шелухіна, Дар’я Олександрівна
  • Ескіз
    Документ
    Відповідальний туризм у Карпатському регіоні
    (2023) Мірзодаєва, Тетяна Віталіївна; Гівчак, Тарас Степанович
  • Ескіз
    Документ
    Екологічні принципи хайкінгу, трекінгу у Карпатському регіоні
    (2023) Мірзодаєва, Тетяна Віталіївна; Смолянінов, Роман Сергійович
  • Ескіз
    Документ
    Екологічні підходи до відпочинкової архітектури Карпатського регіону
    (2023) Мірзодаєва, Тетяна Віталіївна; Шкабура, Олег Сергійович
  • Ескіз
    Документ
    Екологізація виробництва цукру на основі комплексної переробки сировини та напівпродуктів
    (2023) Резніченко, Юрій Миколайович
    Переробка буряків та виробництво цукру є однією із найскладніших галузей харчової галузі промисловості України. Беззаперечно, будь-яке виробництво впливає на довкілля: викиди у атмосферу відпрацьованих газів, стічні води, побутові відходи тощо. Впровадження сучасних прийомів та технічних рішень дозволять значно знизити витрати свіжої води та зменшити кiлькість стічних вод, а також розширити асортимент готової продукції
  • Ескіз
    Документ
    Сучасні екологічні підходи до утилізації відходів на підприємствах консервної промисловості
    (2024) Жерибор, Ольга Сергіївна; Євтушенко, Ольга Володимирівна; Сірик, Аліна Олегівна
    Розглянуто необхідність впровадження інноваційних технологій з переробки та повторного використання відходів, з урахуванням вимог чинного законодавства України та кращого досвіду країн ЄС, дозволить консервній промисловості значно зменшити кількість відходів, отримати економічну вигоду від переробки та їх повторного використання, зберегти природні ресурси, зменшити негативний вплив на навколишнє середовище.
  • Ескіз
    Документ
    Екологізація готельно-ресторанного бізнесу: європейський і вітчизняний досвід
    (2024) Хайнос, Надія Павлівна; Ковтун, Аліна Володимирівна; Шаран, Лариса Олександрівна
    Близько половини підприємств сфери гостинності в Україні та Європі загалом стикаються з проблемою утилізації харчових відходів. Найбільш поширені методи утилізації в обох країнах включають компостування, енергетичне спалювання та відновлення біомаси. Проаналізувавши кожен з методів, маємо наступні напрями: компостування – це процес перетворення органічних відходів у добриво, яке можна використовувати для підживлення рослин; енергетичне спалювання – це процес спалювання відходів за високих температур із використанням спеціального устаткування з метою отримання теплової енергії або електроенергії; відновлення біомаси – це процес перетворення органічних відходів у біомасу, яка може використовуватися для виробництва біопалива, біоматеріалів або інших продуктів
  • Ескіз
    Документ
    Тенденції зеленої хімії у контексті концепції сталого розвитку
    (2023) Стеценко, Наталія Олександрівна; Бублієнко, Наталія Олександрівна
    У роботі розглядається сучасний напрям розвитку хімії та хімічної технології – зелена хімія. Він ґрунтується на тому, що потрібно застосовувати інноваційні способи отримання хімічних сполук, щоб не завдати шкоди навколишньому середовищу ні при їх виробництві, ні при їх використанні. Долучення енергоефективних методів виробництва хімічних речовин сприятиме скороченню витрат на енергоресурси та зниженню викидів шкідливих речовин у атмосферу, що є важливим кроком у напрямі сталого розвитку.
  • Ескіз
    Документ
    Переваги впровадження zero-waste в закладах ресторанного господарства
    (2023) Дочинець, Інга Вікторівна
    Охарактеризовано екологізацію закладів ресторанного господарства шляхом використання запасних джерел енергії, так як екологізація набуває великого значення у зв’язку з потребою збереження навколишнього середовища та попитом відвідувачів на екологічно безпечні продукти та послуги
  • Ескіз
    Документ
    Концепція zero-waste в сфері готельного та ресторанного бізнесу
    (2023) Дочинець, Інга Вікторівна; Кирпіченкова, Оксана Миколаївна
    Обґрунтовано всі необхідні чинники, які б забезпечували високий рівень розвитку екологізації готельного та ресторанного бізнесу, наведено комплекс заходів, якими мають забезпечуватися екологічні норми