Тези доповідей, матеріали конференцій

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 4 з 4
  • Ескіз
    Документ
    Использование пряностей в технологии хлеба
    (2021) Грищенко, Анна Николаевна; Грабовский, Владислав Дмитриевич; Ещенко, Никита Александрович
    Проведен анализ содержания пряностей в рецептурах хлебобулочных изделий. Представлены результаты исследования во-зможности использования кориандра молотого и базилика сушеного в рецептуре булочных изделий с добавленим пюре тыквы.
  • Ескіз
    Документ
    Ультрозвукова екстракція ефірних олій: огляд
    (2023) Корнілова, Аліна Сергіївна; Рубанка, Катерина Володимирівна
    В роботі представлено альтернативні агрегатні види пряної сировини, які використовують в різних галузях харчової, косметичної, фаркокологічної промисловостей. Зазначено переваги застосування ефірних олій. Оскільки особлива увага вчених направлена на вивчення нетрадиційних способів вилучення ефірних олій, які дозволять вирішити проблеми у разі використання традиційних методів екстракції, в роботі розглянуто нетрадиційні способи. Детально описано механізм дії ультрозвукової екстракції та переваги даного способу.
  • Ескіз
    Документ
    Огляд сучасних способів виробництва ефірних олій з пряної сировини
    (2023) Рубанка, Катерина Володимирівна
    В роботі розглянуто традиційні методи екстракції ефірних олій з пряної сировини. Проведена їх порівняльна оцінка, зазначено переваги та недоліки. Проаналізовано передові способи вилучення ефірниз олій. На основі аналізу літературних джерел зазначено перспекти використання СО2 екстракції та механізм даного процесу.
  • Ескіз
    Документ
    Черемша – корисний овоч у харчуванні людини
    (2024) Цабека, Артем Олегович; Левківська (Музика), Тетяна Миколаївна; Дущак (Бендерська), Ольга Вячеславівна
    Розглянуто поширення черемші в Україні та світі. Особливостями хімічного складу є наявність аскорбінової кислоти та ефірних олій – алілсульфідів, алілполісульфідів, аліїну та пінеколінової кислоти, що робить її корисною для організму людини