Тези доповідей, матеріали конференцій
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373
Переглянути
23 результатів
Результати пошуку
Документ Температурні режими при зборі і переробці винограду як регулятори якості столових білих вин(2021) Бабич, Ірина Михайлівна; Пилипенко, Олексій Юрійович; Деменюк (Майданець), Оксана МиколаївнаДокумент Забезпечення контролю якості та безпечності продукції бурякоцукрового виробництва(2024) Сокол, Єва Віталіївна; Шульга (Замура), Світлана АнатоліївнаЦукрова промисловість — це одна з найдавніших галузей харчової промисловості. Цукор є важливою складовою харчового раціону людей і використовується у виробництві багатьох продуктів харчування. Його якість і безпечність цукру визначаються відсутністю шкідливих домішок. У дослідженні використано загальнонаукові методи, а також проаналізовано новітні праці науковців у сфері безпечності харчових продуктів у цукровій промисловості.Документ Функціонально-технологічні властивості полісахаридів та їх перетворення при виробництві харчової продукції(2023) Ставична, Антоніна Ігорівна; Шульга (Замура), Світлана АнатоліївнаПолісахариди – це високомолекулярні вуглеводи, які складаються з багатьох однакових одиниць мономерів. Ці речовини відіграють важливу роль в біологічних процесах і мають значну цінність у харчовій промисловості. Матеріалом дослідження є полісахариди.Документ Використання сучасних методів та реагентів для очищення питної води(2024) Кухаренко, Катерина Олександрівна; Шульга (Замура), Світлана АнатоліївнаНа сьогодні для очищення води застосовують класичні методи. В результаті наукових досліджень винайдені нові високоефективні способи очищення води (адсорбція, пом'якшення, спосіб з використанням різних мембран та ін). Матеріалом дослідження є вода з різних джерел. Основним методом дослідження є комплексний аналіз літературних джерел.Документ Ефективні методи очищення води як невід`ємна складова стратегії збереження якості водних ресурсів(2024) Тертичний, Михайло Леонідович; Шульга (Замура), Світлана АнатоліївнаЗабруднення водних ресурсів на сучасному етапі є серйозною проблемою, яка потребує негайного вирішення. Розвиток ефективних методів водоочищення є критично важливим для збереження якості водних ресурсів і забезпечення здоров'я населення. Матеріалом дослідження є вода з різних природних джерел (річки, озера) та водопровідна вода.Документ Вплив мікробіологічних факторів на якість цукру та цукровмісних продуктів(2024) Салата, Віктор Вікторович; Шульга (Замура), Світлана АнатоліївнаЦукор належить до основних продуктів харчування людини і є сировиною для багатьох промислових підприємств. Мікробіологічні фактори суттєво впливають на його якість та безпечність, тому контроль цих факторів є дуже важливим завданням. Матеріалом дослідження є цукор та цукровмісні продукти.Документ Ефективність очищення води сучасними матеріалами(2022) Шульга (Замура), Світлана АнатоліївнаЯкість природної води визначається її властивостями, які зумовлюють придатність її для використання. Небажаними компонентами, що містяться у поверхневих та підземних водах, є підвищений вміст сполук заліза та марганцю. Підвищений вміст заліза надає воді буруватого забарвлення, неприємного смаку та запаху. Використання жорсткої води для господарських цілей викликає багато незручностей, що спонукає до пошуку різних способів її пом’якшення.Документ Характеристика видів сировини для виробництва цукру та полісахаридів(2024) Шпіліна, Вероніка Олександрівна; Шульга (Замура), Світлана АнатоліївнаСировина для виробництва цукру та полісахаридів відіграє ключову роль у харчовій промисловості. Характетистика різних видів даної сировини дозволить нам глибше зрозуміти їхнє значення, використання та вплив на здоров’я людини. Для дослідження різних видів та властивостей сировини для виробництва кристалічного цукру та полісахаридів (пектину, крохмалю) використано систематичний підхід, який базується на огляді сучасної літератури.Документ Мікробіологічні зміни коренеплодів цукрових буряків при зберіганні та переробленні(2023) Кожем’яко, Світлана Павлівна; Шульга (Замура), Світлана АнатоліївнаПід час переробки цукрових буряків мають місце невраховані втрати сахарози, величина яких залежить від якості сировини та умов її перероблення. Основним завданням при переробки цукрових буряків є досягнення максимального виходу цукру за рахунок мінімізації втрат сахарози у виробництві.Документ Перспективні напрямки виробництва пектину з побічної продукції цукрової промисловості(2022) Доношенко, Ілля Вікторович; Бальчугова, Тетяна Віталіївна; Шульга (Замура), Світлана АнатоліївнаОдним з основних завдань харчової промисловості країни є збільшення асортименту та об'ємів виробництва високоякісних продуктів. Слід звернути увагу на широке впровадження прогресивних технологій використання вторинної сировини.
- «
- 1 (current)
- 2
- 3
- »