Тези доповідей, матеріали конференцій
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373
Переглянути
4 результатів
Результати пошуку
Документ Использование пряностей в технологии хлеба(2021) Грищенко, Анна Николаевна; Грабовский, Владислав Дмитриевич; Ещенко, Никита АлександровичПроведен анализ содержания пряностей в рецептурах хлебобулочных изделий. Представлены результаты исследования во-зможности использования кориандра молотого и базилика сушеного в рецептуре булочных изделий с добавленим пюре тыквы.Документ Ультрозвукова екстракція ефірних олій: огляд(2023) Корнілова, Аліна Сергіївна; Рубанка, Катерина ВолодимирівнаВ роботі представлено альтернативні агрегатні види пряної сировини, які використовують в різних галузях харчової, косметичної, фаркокологічної промисловостей. Зазначено переваги застосування ефірних олій. Оскільки особлива увага вчених направлена на вивчення нетрадиційних способів вилучення ефірних олій, які дозволять вирішити проблеми у разі використання традиційних методів екстракції, в роботі розглянуто нетрадиційні способи. Детально описано механізм дії ультрозвукової екстракції та переваги даного способу.Документ Огляд сучасних способів виробництва ефірних олій з пряної сировини(2023) Рубанка, Катерина ВолодимирівнаВ роботі розглянуто традиційні методи екстракції ефірних олій з пряної сировини. Проведена їх порівняльна оцінка, зазначено переваги та недоліки. Проаналізовано передові способи вилучення ефірниз олій. На основі аналізу літературних джерел зазначено перспекти використання СО2 екстракції та механізм даного процесу.Документ Черемша – корисний овоч у харчуванні людини(2024) Цабека, Артем Олегович; Левківська (Музика), Тетяна Миколаївна; Дущак (Бендерська), Ольга ВячеславівнаРозглянуто поширення черемші в Україні та світі. Особливостями хімічного складу є наявність аскорбінової кислоти та ефірних олій – алілсульфідів, алілполісульфідів, аліїну та пінеколінової кислоти, що робить її корисною для організму людини