Тези доповідей, матеріали конференцій
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373
Переглянути
17 результатів
Результати пошуку
Документ Micronutrient composition of alfalfa extract(2022) Dyka, Alona; Podobiy, OlenaAlfalfa extract is a promising ingredient in various industries. It contains flavonoids, proteins, amino acids, chlorophyll, coumarins, polysaccharides. It exhibits mild antiseptic and antioxidant effects, has an anti-inflammatory effect and a high iron content, strengthens capillary walls. Therefore, it is widely used in the pharmaceutical, cosmetic and food industries.Документ Використання сублімованої плодоовочевої та ягідної сировини у виробництві дієтичних добавок(2020) Арлачова, Марина Ігорівна; Подобій, Олена ВалеріївнаДокумент Перспективи використання сублімованої рослинної сировини у складі дієтичних добавок(2020) Арлачова, Марина Ігорівна; Подобій, Олена ВалеріївнаДокумент Біологічна цінність зеленого смузі з хлорелою(2023) Стеценко, Наталія Олександрівна; Куделко, Альона ОлександрівнаУ роботі встановлено оптимальну рецептуру зеленого смузі з хлорелою, який має високі показники біологічної цінності білку. Скор першої лімітованої незамінної амінокислоти зростає на 30%, коефіцієнт утилітарності білку, тобто рівень його засвоєння, підвищується на 23% і досягає 82%. Масова частка амінокислот, які використовуються нераціонально, у продукті стає меншою на 17,3%. Регулярне споживання функціонального смузі з хлорелою сприятиме зміцненню імунітету; виведенню токсинів та важких металів; компенсації наслідків стресу; покращенню пам'яті; подовженню молодості організму людини. The work established the optimal recipe for a green smoothie with chlorella, which has high indicators of the biological value of protein. The score of the first limited essential amino acid increases by 30%, the utilitarian coefficient of the protein, i.e. the level of its assimilation, increases by 23% and reaches 82%. The mass share of irrationally used amino acids in the product becomes smaller by 17.3%. Regular consumption of a functional smoothie with chlorella will help strengthen immunity; removal of toxins and heavy metals; compensation for the effects of stress; improving memory; prolonging the youth of the human body.Документ Дієтичні добавки з хлорели та їх вплив на організм людини(2023) Куделко, Альона Олександрівна; Стеценко, Наталія ОлександрівнаДієтичні добавки з Chlorella володіють антитоксичною і антиоксидантною дією. Вони можуть заповнити деякі дефіцити речовин, з якими зазвичай стикаються вегани та вегетаріанці, зокрема дефіцит білку, вітамінів В12, К та есенціальних мінеральних речовин. Показаннями до застосування хлорели є зміцнення загального імунітету; виведення токсинів та важких металів; компенсація наслідків стресу; покращення пам'яті; продовження молодості організму. Dietary supplements with Chlorella have antitoxic and antioxidant effects. They can fill some of the nutrient deficiencies that vegans and vegetarians commonly experience, including protein, vitamin B12, K, and essential mineral deficiencies. Indications for the use of chlorella are strengthening of general immunity; removal of toxins and heavy metals; compensation for the effects of stress; memory improvement; continuation of the body's youth.Документ Використання дієтичної добавки «йодказеїн» для збагачення продукції ресторанного господарства(Oktan Print s.r.o., 2021) Вінярська, Владислава Валеріївна; Стеценко, Наталія ОлександрівнаНайбільш прийнятним методом боротьби з йодним дефіцитом у даний час вважається йодна профілактика шляхом масового йодування харчових продуктів. Ефективним засобом є дієтична добавка «Йодказеїн» - органічна сполука йоду, вбудованого у молекулу молочного білку. При дефіциті йоду він засвоюється, а при надлишку виводиться з організму, оскільки йод відщеплюється від молочного білку під дією ферментів печінки, які виробляються лише при нестачі йоду. Йодказеїн доцільно вносити у хлібобулочні, борошняні кондитерські вироби, молочні та кисломолочні десерти, сиркові вироби тощо. Підготовка добавки до внесення у харчові середовища полягає у розчиненні препарату за температури 50-55 °C при рН> 7,5 у воді з додаванням 2% гідрокарбонату натрію. The most acceptable method of combating iodine deficiency is currently considered to be iodine prophylaxis by mass iodization of food. An effective remedy is a dietary supplement "Iodcasein" - an organic compound of iodine, built into the molecule of milk protein. In iodine deficiency, it is absorbed, and in excess it is excreted from the body, because iodine is cleaved from milk protein by liver enzymes, which are produced only in iodine deficiency. Iodcasein should be added to bakery, flour confectionery, dairy and sour milk desserts, cheese products and more. Preparation of the additive for introduction into the nutrient medium is to dissolve the drug at a temperature of 50-55 ° C at pH> 7.5 in water with the addition of 2% sodium bicarbonate.Документ Спосіб виробництва йогурту з козячого молока, збагаченого дієтичною добавкою «Йодказеїн»(2021) Стеценко, Наталія Олександрівна; Вінярська, Владислава ВалеріївнаВстановлено, що додавання йодказеїну не ускладнює технологічний процес, не змінює смакові якості молока і кисломолочних продуктів і йод зберігається в них у пов'язаному вигляді протягом усього терміну реалізації. Йодказеїн стійкий до термічної обробки, заморожування, довгого зберігання. Він добре поєднується з іншими мінералами і вітамінами. Препарат йодказеїну вносять у вигляді розчину у молоці після пастеризації або перед внесенням закваски. При сквашуванні утворюється однорідний у міру щільний згусток жовтого відтінку, без газоутворень Смак готового йогурту - чистий, свіжий, кисломолочний, без вираженого присмаку йоду. Виробництво йогуртів для дітей з козячого молока, збагаченого йодказеїном, дозволить розширити асортимент кисломолочної продукції, сприятиме раціональному використанню природно-сировинних ресурсів, а також отриманню високоякісних продуктів з оптимальною харчовою і біологічною цінністю. It is established that the addition of iodine casein does not complicate the technological process, does not change the taste of milk and dairy products and iodine is stored in them in a bound form throughout the implementation period. Iodcasein is resistant to heat treatment, freezing, long-term storage. It combines well with other minerals and vitamins. The preparation of iodine casein is made in the form of a solution in milk after pasteurization or before the introduction of yeast. During fermentation, a moderately dense clot of yellow hue is formed, without gas formation. The taste of the finished yogurt is pure, fresh, sour-milk, without a pronounced iodine taste. Production of yogurts for children from goat's milk enriched with iodine casein will expand the range of fermented milk products, promote the rational use of natural resources, as well as obtain high quality products with optimal nutritional and biological value.Документ Характеристика сировини, призначеної для виробництва дієтичної добавки антиоксидантної дії(2019) Стеценко, Наталія Олександрівна; Уромова, Катерина ЄвгенівнаШироке використання дієтичних добавок має стати ефективною формою корегування харчового раціону конкретної людини, а також засобом первинної та вторинної профілактики багатьох хронічних неінфекційних захворювань. Наразі особливий інтерес представляють рослинні дієтичні добавки, що вводяться у рецептури харчових продуктів загального, функціонального і спеціалізованого призначення. Використання порошку горобини, зародків пшениці, пшеничних висівок та насіння амаранту дозволяє забезпечити антиоксидантні властивості збагаченого продукту.Документ Харчові добавки у складі кисломолочних напоїв(2019-04-11) Давиденко, Валерія Григорівна; Кубицька, Марія Олегівна; Івчук, Надія ПавлівнаВстановлено, що переважна більшість кисломолочних напоїв від різних виробників не мають харчових добавок. У переважній більшості йогурти містяться фруктові наповнювачі та харчові добавки різних функціональних груп (ароматизатори, стабілізатори, підсилювачі смаку, консерванти, емульгатори та барвники) та походження (синтетичні та натуральні). It has been established that the vast majority of sour milk drinks from different manufacturers do not have food additives. In the vast majority of yoghurts, fruit fillers and food additives of various functional groups (flavors, stabilizers, flavor enhancers, preservatives, emulsifiers and dyes) and origin (synthetic and natural) contain fruit.Документ Природа харчових добавок у складі сиркових десертів та глазурованих сирків(2019-04-11) Кравченко, Надія; Каплунець, Інна Миколаївна; Івчук, Надія ПавлівнаАналіз показав, що 15% досліджуваних сиркових виробів містять лише природні харчові добавки. Натомість 75% – містять суміш харчових добавок різної природи, що може негативно позначитися на здоровї населення. The analysis showed that 15% of the studied cheeses contain only natural nutritional supplements. In contrast, 75% - contain a mixture of nutritional additives of different nature, which may adversely affect the health of the population.