Тези доповідей, матеріали конференцій
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373
Переглянути
20 результатів
Результати пошуку
Документ Дослідження хімічного складу і харчової цінності плодів калини звичайної(2024) Тимошенко, Марія Олександрівна; Шутюк, Віталій ВолодимировичХарчова цінність плодів калини визначається їх хімічним складом. Результати досліджень хімічного складу плодів і листя калини свідчать про те, що плоди ягід калини є перспективною сировиною для виробництва функціональних продуктів харчування завдяки поживним і біологічно активним речовинам, які містяться в нихДокумент Перспективи обробки калини методом осмотичної дегідратації(2023) Іванов, Дмитро Вікторович; Шутюк, Віталій ВолодимировичВ роботі розглянуто осмотичну дегідратацію як найкращих метод для збільшення терміну зберігання ягід калини. Осмотично зневоднену калини в подальшому доцільно концентрувати або висушувати рідких і сухих натуральних барвників.Документ Теоретичне обгрунтування та розроблення способу виробництва зефіру із додаванням пюре дикорослих ягід(2013) Ковальчук, Вікторія ВікторівнаВраховуючи хімічний склад та лікувально-профілактичну дію дикорослих плодів та ягід, використання їх у виробництві зефіру дозволить збагатити останній біологічно активними речовинами, підвищити антиоксидантні та радіопротекторні властивості, подолати дефіцит мінеральних речовин, надати їм властивостей функціональних. Given the chemical composition and therapeutic and prophylactic action of wild fruits and berries, their use in the production of zephyr will enrich the latter with biologically active substances, increase antioxidant and radioprotective properties, overcome mineral deficiency, give them functional properties.Документ Використання нетрадиційної сировини у технології виробництва пастили оздоровчого призначення(2021) Башта (Шеремет), Алла Олексіївна; Новохат, Дарина СергіївнаВраховуючи цінний хімічний склад ягід смородини і калини та гарбузового шроту, використання їх у виробництві пастили дозволить збагатити її біологічно активними речовинами, підвищити харчову цінність та надати готовому виробу оздоровчих властивостей. Given the valuable chemical composition of currant and viburnum berries and pumpkin meal, their use in the production of pastilles will enrich it with biologically active substances, increase the nutritional value and give the finished product health properties.Документ Використання фітокомпозиції із нетрадиційної рослинної сировини для збагачення кисломолочних напоїв антиоксидантної дії(2020) Гойко, Ірина ЮріївнаРозроблено фітокомпозиції із рослинної сировини для збагачення кисломолочних напоїв з підвищеним антиоксидантним захистом організму людини. Phytocompositions from vegetable raw materials for enrichment of sour-milk drinks with the increased antioxidant protection of a human body are developedДокумент Отримання пастили оздоровчого призначення з використанням пюре чорної смородини та калини(2020) Новохат, Дарина Сергіївна; Башта (Шеремет), Алла ОлексіївнаЗапропонована рецептура пастили оздоровчої дії з використанням пюре чорної смородини та калини The proposed recipe of the marshmallow of the healing action using black currant and viburnum pureeДокумент Поверхнево-активні властивості соків журавлини та калини(2017) Гніцевич, Вікторія Альбертівна; Дейниченко, Людмила ГригорівнаУ статті досліджено піноутворюючі та емульгуючі властивості харчових систем з соками журавлини і калини залежно від рН, температури, кількості цукру та лимонної кислоти. The article investigates the foaming and emulsifying properties of food systems with cranberry and viburnum juices depending on pH, temperature, amount of sugar and citric acid.Документ Вплив низькотемпературного зберігання на структуру молочно-білкових концентратів зі сколотин(2018) Дейниченко, Людмила ГригорівнаУ статті досліджено вплив низьких температур на структуру молочно-білкових концентратів зі сколотин. The article analyzes the influence of low temperatures on the structure of milk-protein concentrates of buttermilk.Документ Використання плодів калини у виробництві харчових продуктів(2018) Бендерська (Дущак), Ольга Вячеславівна; Ізюменко, Дмитро Володимирович; Шутюк, Віталій ВолодимировичВ роботі наведено результати дослідження щодо можливості застосування плодів калини звичайної в технологіях консервованих продуктів та харчових концентратів. З цієї метою отримано харчовий порошок із ягід калини, досліджено його якісні та фізико-хімічні показники. The paper presents the results of the study on the possibility of using natural currants in canned foods and food concentrates. For this purpose, a food powder from potato berries was obtained, its qualitative and physico-chemical parameters were investigated.Документ Використання пряно-ароматичної сировини для стійкості пива(2018) Прядко, Владислав Олександрович; Зінець, Євген Олександрович; Романова, Зоряна МиколаївнаМетою роботи є дослідження способів використання пряно-ароматичної сировини для стійкості пива. The purpose of the work is to study the use of spicy aromatic raw materials for the stability of beer.