Тези доповідей, матеріали конференцій
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373
Переглянути
212 результатів
Результати пошуку
Документ Мобільність внутрішньогосподарських інтелектуально-інноваційних еліт як передумова забезпечення конкурентоспроможності компаній(2022) Олексюк, Олексій Іванович; Галиця, Ігор ОлександровичДокумент Підвищення ефективності виробництва в аграрних об’єднаннях(2010) Данкевич, Андрій ЄвгеновичІз позицій системного підходу досліджено теоретико-методологічні та прикладні аспекти розвитку інтеграційних процесів у сільському господарстві через призму організаційних, економічних та соціальних чинників. Опрацьовано організаційний, управлінський та ресурсний інструментарій їх функціонування, як елементи побудови ефективної моделі подальшого розвитку агропромислового виробництва на інноваційній основі. Визначено організаційний, економічний, структурний і правовий етапи створення агрохолдингів. Побудовано загальну схему агрохолдингу та його організаційну модель, в якій система управління складається із двох центрів контролю – фінансового та виробничого. Проведено порівняльний аналіз інтеграції сфер господарської діяльності залежно від форми об'єднання компанійДокумент Інституційні ефекти розвитку інтегрованих структур(2010) Данкевич, Андрій ЄвгеновичДосліджено ефективність роботи агрохолдингів, висвітлено їх переваги й недоліки та науково обґрунтовано рекомендації щодо перспектив подальшого розвитку. Агрохолдинги формуються, як правило, на основі провідної компанії, орендують землю одночасно в багатьох регіонах. За попередніми оцінками в Україні функціонує понад 60 великих холдингів, більшість з яких не виділені в окремий бізнесДокумент Вдосконалення виробничого процесу макаронних виробів через Lean-менеджмент: кроки та інструменти(2023) Дричик, Марія Юріївна; Шульга, Оксана СергіївнаКонцепція Lean-виробництва в галузі харчової продукції спрямована на мінімізацію втрат, оптимізацію виробничих процесів і фокусування на наданні вартості споживачу. Впровадження методів Lean-виробництва включає наступні кроки: підготовчий етап, оцінка поточного стану, використання вибраного інструментарію (такого як 5S, Kanban, Value Stream Mapping, Kaizen, Poka-Yoke, Jidoka, Andon, SMED, Heijunka та інші), створення оптимального потоку виробництва, зменшення втрат, залучення співробітників у процес вдосконалення та забезпечення сталості виробництва. Наведено алгоритм впровадження концепції Lean-виробництва на прикладі підприємства макаронної галузі.Документ Розвиток сільських територій в умовах концентрації виробництва(2011) Данкевич, Андрій ЄвгеновичПроаналізовано діяльність холдингів у сільському господарстві. Досліджено вплив інтегрованих структур на соціальну сферу регіону та запропоновано шляхи залучення вертикально інтегрованих формувань до розбудови сільських територійДокумент Маркетингове забезпечення діяльності вертикально інтегрованих аграрних формувань(2011) Данкевич, Андрій ЄвгеновичПроаналізовано діяльність аграрних холдингів у сільському господарстві. Висвітлено особливості маркетингового забезпечення у вертикально інтегрованих аграрних формуваннях та обґрунтовано пропозиції щодо перспектив їх подальшого розвиткуДокумент Впровадження новітніх підходів для виготовлення авторських коктейлів у закладах ресторанного господарства(2024) Ластовець, Марина Олегівна; Сильчук, Тетяна АнатоліївнаЗапропоновано шляхи удосконалення авторських коктейлів, що сприятиме підвищенню якості обслуговування, розширенню асортименту та підвищенню конкурентоспроможності закладів ресторанного господарстваДокумент Розвиток ефективного землеробства у сільському господарстві(2011) Данкевич, Андрій ЄвгеновичThe state of development of leased land relations in agricultural enterprises of Ukraine was studied. The essence of processes of concentration of leased land in agricultural holdings is revealed. Proposals regarding directions for their further improvement are scientifically substantiatedДокумент Організаційно-економічні передумови запровадження ринку сільськогосподарських земель(2007) Данкевич, Андрій ЄвгеновичНабули подальшого розвитку теоретико-методологічні засади формування й функціонування ринкового обігу сільськогосподарських земель та наукові підходи до формування його інфраструктури; розроблено організаційну модель застави права оренди земельних ділянок та методологічні підходи щодо його переходу до третіх осіб, у разі неплатоспроможності позичальника; обґрунтовано пропозиції щодо удосконалення механізму управління землями державної та комунальної власності в контексті посилення інституційної спроможності територіальних громадДокумент Конкурентне середовище підприємств індустрії гостинності(2024) Нікітіна, Тетяна АндріївнаІндустрія гостинності займає важливе місце в економіці країни. Актуальною проблемою є підвищення конкурентоспроможності вітчизняних підприємств готельного бізнесу