Тези доповідей, матеріали конференцій

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 29
  • Ескіз
    Документ
    Моделювання технологічного процесу виробництва вершкового масла
    (2020) Криворучко, Олена Володимирівна; Костюк, Юлія Володимирівна; Самойленко, Юлія Олександрівна
  • Ескіз
    Документ
    Методичні засади координації роботи підсистем складного технологічного комплексу
    (2017) Заєць, Наталія Анатоліївна
    Розроблена структура системи координації роботи підсистем складного технологічного комплексу забезпечує виконання принципу рекурсивності, оскільки система управління окремою частиною системи повністю відповідає принципам побудови всієї системи. The developed structure of the system for coordinating the work of the subsystems of a complex technological complex provides the implementation of the basis of recursiveness, since the control system of a separate part of the system totally coincides to the basis of building the whole system.
  • Ескіз
    Документ
    The information-analytical system of the quality control in the bakery industry
    (2017) Pankov, Dmitry
    On the basis of the developed methodology according to the principles of a dynamic computer qualimetry the information-analytical system of quality control of raw materials, prefabrications and finished goods in bakery industry is created. Such system belongs to intellectual expert systems of real time for control of multi-parameter objects and processes. На основі розробленої методології відповідно до принципів динамічного комп'ютера квалиметрия створюється інформаційно-аналітична система контролю якості сировини, напівфабрикатів і готової продукції в хлібопекарській промисловості. Така система відноситься до інтелектуальних експертних систем реального часу для управління технологічним комплексом.
  • Ескіз
    Документ
    Intelligent control of rhythmicality functioning of the technological complex of the sugar refinery
    (2016) Sych, Maryna; Kyshenko, Vasil
    Технологічні процеси цукрового виробництва мають всі характерні ознаки складних організаційно-технічних систем. Основним чинником є значна ступінь невизначеності і складний характер поведінки такого об’єкта керування через наявність явищ переміжності, тобто в чередуванні детермінованих, стохастичних та хаотичних режимів. Technological processes of sugar production have all special features of complex organizational and technical structures. The main factor is a considerable degree of uncertainty and the complex behavior of the object of control because of the presence intermittency effects, so interlace determinate, stochastic and chaotically behavior.
  • Ескіз
    Документ
    Факторно - цільовий аналіз технологічного комплексу молокозаводу в умовах невизначеності
    (2015) Власенко, Лідія Олександрівна; Кронг (Довженко), Євгенія Володимирівна
    В результаті проведення факторно-цільового аналізу технологічного комплексу молокозаводу були виявлені цілі функціонування технологічного комплексу, та фактори що впливають на досягнення поставлених цілей. As a result of factorial analysis-based milk processing facility have been identified targets functioning technological complex, and factors affecting the achievement of goals.
  • Ескіз
    Документ
    Управління технологічним комплексом в класі організаційно-технологічних систем
    (2012) Бойко, Регіна Олегівна; Ладанюк, Олег Анатолійович
    Інтенсифікація виробництва, wideuse комп'ютерних технологій, створення комп'ютерно-інтегрованих систем, об'єктивно призвести до вибору нового класу об'єктів організаційно - технічних систем (OTS). Intensification of production, wideuse of computer technologies, creation of the computer-integrated systems, objectively result in the selection of new class of objects organizationally - technical systems (OTS).
  • Ескіз
    Документ
    Нечітке синергетичне регулювання технологічних параметрів варочного відділення пивзаводу
    (2015) Чернецький, Микола Володимирович; Кишенько, Василь Дмитрович
    Проаналізувавши особливості технологічних процесів харчової промисловості на прикладі варочного відділення пивзаводу встановлено, що доцільним є використання ієрархічних методів синергетичного управління на основі розробки бази знань ситуацій в об’єкті управління, що дозволяє заощадити енергію та ресурси. After analyzing the characteristics of technological processes on the example of food industry cooker branch brewery established that it is expedient to use hierarchical methods synergistic management through the development of a knowledge base situations in facility management, which saves energy and resources.
  • Ескіз
    Документ
    Інтелектуальна система управління технологічним комплексом цукрового заводу в умовах конфліктності
    (2015) Сич, Марина Анатоліївна; Кишенько, Василь Дмитрович
    Визначення інтелектуальної системи ґрунтувалося на можливості декомпозиції системи на три підсистеми: підсистему інтелектуального управління, підсистему ухвалення рішення і підсистеми базового управління, яка організовувала дії на об’єкт управління, що функціонує в умовах конфлікту. Determination of the intellectual system based on the possibility of decomposition of the system into three subsystems: intelligent control subsystem, subsystem of decision and control subsystems of the base, which organized the action on the object of control that operates in conflict.
  • Ескіз
    Документ
    Особливості проведення моделювання для технологічного комплексу молокозаводу в умовах невизначеності
    (2014) Власенко, Лідія Олександрівна; Кронг (Довженко), Євгенія Володимирівна
    Для оптимального та ефективного керування технологічним комплексом необхідно проводити математичне моделювання на основі сценарного підходу. При цьому сценарії розвитку ситуацій роботи технологічного комплексу повинні враховувати деякі особливості: наявність великої кількості невизначеностей; неперервно-періодичний тип ; багатоасортиментність виробництва; сезонність; переробку сировини, що швидко псується; її різні якісні показники та ін.
  • Ескіз
    Документ
    Моделі прогнозування поведінки змінних технологічного комплексу спиртового заводу в умовах невизначеності та ризику
    (2014) Смітюх, Ярослав Володимирович
    Процеси які характеризують поведінку технологічного комплексу спиртового заводу характеризуються великим ступенем невизначеності та ризику. Для вирішення задачі підвищення ефективності керування основних технологічних змінних спиртового виробництва пропонується вирішення задачі прогнозування їх поведінки. Для цього використовується підхід, що ґрунтується на нейромережевих моделях (НМ) та відповідних їм алгоритмів навчання. Processes that characterize the behavior of complex technological alcohol plant characterized by a high degree of uncertainty and risk. for solving the problem more effectively manage the basic technological variables of alcohol production is proposed for solving the problem of forecasting behavior. It uses an approach based on neural network models (NN) and corresponding learning algorithms.