Тези доповідей, матеріали конференцій
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373
Переглянути
17 результатів
Результати пошуку
Документ Інтенсифікація процесу уварювання утфелю в вакуум-апараті ВАЦМ-40 шляхом модернізації вузла завантаження(2020) Цимбал, Максим; Люлька, Дмитро МиколайовичЗапропоновано модернізацію вакуум-апарата шляхом розробки нового вузла завантаження. Це дає змогу збільшити швидкість уварювання утфеля, покращити структуру кристалів цукру, зменшити експлуатаційні витратиДокумент Дослідження гідродинаміки в вакуум-апараті з камерою упорядкування циркуляційного потоку утфелю(2021) Артеменко, Олександр Валерійович; Погорілий, Тарас МихайловичРозглянуто основні етапи по проведенню досліджень для визначення основних гідродинамічних характеристик базового та модернізованого вакуум апарата зі встановленою камерою упорядкування циркуляційного потоку утфелюДокумент Вплив основних параметрів уварювання цукрових утфелів на фракційний склад кристалів цукру(2016) Бабко, Євген Миколайович; Самофал, Максим ІгоровичВизначили вплив основних параметрів на фракційний склад кристалів на основі аналізу відомих математичних моделей процесу уварювання утфелю. Встановлено, що основні показники фракційного складу кристалів цукру в кінці процесу уварювання цукрових утфелів І продукту залежать від об’ємного теплового потоку. Identified impact on the of basic parameters fractional composition of crystals by analyzing known mathematical model of boiling massecuite. Established that the key indicators fraction of sugar crystals at the end of the process of boiling sugar massecuite І products depend on the volume of heat flow.Документ Механизм действия ПАВ при уваривании утфелей(2012) Кулинченко, Виталий РомановичНа основании кинетики кристаллизации сахарозы был изучен механизм перемещения молекул сахарозы в растворе и у поверхности кристалла. Установлено, что толщина диффузионной пленки не является постоянной и зависит от скорости кристаллизации, вязкости пересыщенного раствора и скорости циркуляции в аппарате. Снижение вязкости межкристального раствора, увеличение подвижности утфелей приводят к большему перемещению кристаллов в растворе и увеличению кристаллизации сахара. On the basis of the kinetics of crystallization of sucrose was studied the movement of sucrose molecules in solution and at the surface of the crystal. It is established that the thickness of the diffusion film is not constant and depends on the speed of crystallization of a supersaturated solution viscosity and velocity of the circulation in the apparatus. Lower viscosity microcannula solution, increase the mobility of C AF lead to a greater movement of crystals in solution and to increase the crystallization of sugar.Документ Применение ПАВ при уваривании утфелей(2012) Кулинченко, Виталий РомановичПАВ влияют на скорость кристаллизации сахара, поэтому рассмотрим возможность адсорбции ПАВ на поверхности кристаллов сахара. Исходя из их строения, предполагаем их адсорбцию на поверхности кристаллов так же, как и несахаров, через водородные связи. Адсорбция ПАВ в значительных количествах противоречила бы увеличению скорости кристаллизации. С точки зрения термодинамики дисперсных систем адсорбция ПАВ на поверхности кристаллов должна снижать свободную энергию поверхностного слоя и скорость кристалл- лизации. Установлено, что только очень незначительные количества ПАВ (0,1 мг/кг сахара) содержатся в кристаллах. Об этом свидетельствует то положение, что основная их масса взаимодействует с несахарами в растворе и адсорбционном слое, и лишь незначительное их количество проникает в кристалл. Surfactants affect the rate of crystallization of sugar, so consider the possibility of adsorption of the surfactant on the surface of the sugar crystals. On the basis of their structure, we assume their adsorption on the surface of the crystals as nasarov through hydrogen bonds. Adsorption of surfactants in significant amounts would contravene the increase in the rate of crystallization. From the point of view of thermodynamics of disperse systems, the adsorption of the surfactant on the surface of the crystals to reduce the free energy of the surface layer and the speed of the crystallization. Found that only a very small amount of surfactant (0.1 mg/kg sugar) contained in the crystals. This is evidenced by the position that the vast majority of them interacts with nesharim in solution and the adsorbed layer and only a small amount penetrates into the crystal.Документ Імітаційна модель кристалізації охолодженням утфелю останнього продукту(2014) Мирончук, Валерій Григорович; Єщенко, Оксана АнатоліївнаВажливим способом зменшення виробничих втрат в бурякоцукровому виробництві і, відповідно, одержання додаткової кількості цукру є максимально можливе знецукрювання меляси при кристалізації утфелю останнього продукту охолодженням. Не дивлячись на численні дослідження в цій галузі, на сьогодні існують прогалини у визначенні оптимальних режимів процесу тепло-масообміну при кристалізації утфелю в мішалках-кристалізаторах. Дослідження цього процесу методом фізичного моделювання пов'язано в значній мірі з труднощами в наслідок його довготривалості (більше 30 годин). Усунути цей недолік можливо шляхом застосування імітаційного моделювання. An important way to reduce production losses in the sugar beet production and, consequently, to obtain additional quantities of sugar is the maximum possible znetsukryuvannya molasses during the crystallization of the massecuite latest product cooling. Despite the numerous studies in this area, today there are gaps in the definition of optimal regimes of heat-mass transfer during crystallization of the massecuite in the crystallizer stirrer. The study of this process by physical modeling associated largely with difficulties as a result of its long lasting (over 30 hours). To eliminate this deficiency is possible by the use of simulation.Документ Research of hydrodynamics process in the vacuum apparatus when crystallization massecuite with the purpose of their intensification(2013) Babko, Evhen; Veresotskiy, Yuriy; Seidykh, OlgaComputer simulation of motion of the massecuite in vacuum-tube device with additional steam injection allowed us to obtain quantitative and qualitative data on the process of heat transfer. On the basis of studies of the process of heat transfer and hydrodynamics in a vacuum apparatus proposed upgrading unit batch. It is equipped with a device for amplification of hydrodynamic circulation in order to intensify the process.Комп'ютерне моделювання руху утфелю в трубці вакуум-апарата при додатковому вдування пара дозволило отримати якісні та кількісні дані про процес теплообміну. На підставі проведених досліджень процесу теплообміну і гідродинаміки в вакуум-апаратах запропонована модернізація апарату періодичної дії. Він оснащений пристроєм для гідродинамічного посилення циркуляції з метою інтенсифікації процесу.Документ В'язкість цукрових утфелів(1997) Сінат-Радченко, Дмитро Євгенович; Гулий, Іван СтепановичЗнайдено співвідношення між в'язкістю утфелю практично не зруйнованої структури. Запропоновано формулу визначення максимально припустимого вмісту кристалів за відомих допустимих значень в’язкості утфелю і міжкристального розчину. We found the correlation between viscosity of massecuite virtually no ruined structure. A formula for determining the maximum allowable content of the crystals under certain permissible values massecuite viscosity between crystal and solution.Документ Вплив моноамонійфосфату на якісні показники продуктів цукрового виробництва(2000) Козявкін, Анатолій Петрович; Штангеєва, Надія Іванівна; Клименко, Лариса Степанівна; Нікіфоров, Олександр ВалерійовичПриведені результати дослідження очищення соку !! сатарації, сиропу з клеровкою та утфелю моноамонійфосфатом. Доведено позитивний вплив моноамонійфосфату на якісні показники цих продуктів, в першу чергу на видалення солей кальцію і зменшення кольоровості.Документ Дослідження впливу оптично активних речовин на технологічні показники у бурякоцукровому виробництві(2004) Майстрова, Ю. Ю.; Хомічак, Любомир Михайлович; Клименко, Лариса СтепанівнаПредставлені результати виробничих досліджень, що підтверджують вплив оптично активних речовин на точність визначення вмісту цукрози в продуктах цукрового виробництва. Presented the results of from occupational studies that confirm the influence of optically active substances on the accuracy of the content of sucrose in sugar products.