Тези доповідей, матеріали конференцій
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373
Переглянути
6 результатів
Результати пошуку
Документ Обробка молока електрофізичними методами(2018) Святненко, Роман Сергійович; Маринін, Андрій ІвановичУ сучасних умовах виробництва продукції науково-технічний прогрес є одним з найважливіших факторів у молочній промисловості, при якому створюється та впроваджується у виробництво нові методи обробки, створення нових машин, технологій, обладнання, а також перероблення молока та зберігання продукту. Робота присвячена дослідженню впливу імпульсних електричних полів (ІЕП) на знищення мікроорганізмів в обробленому незбираному молоці. Наведено результати досліджень обробленого незбираного молока, ІЕП. Встановлено, що обробка ІЕП з напругою 30кВ/см протягом 30 с є найбільш ефективною, оскільки сприяє зменшенню мікроорганізмів в обробленому молоці.Документ Обробка води електрофізичними методами(2018) Святненко, Роман Сергійович; Маринін, Андрій ІвановичНаводяться переваги застосування електрофізичних методів ефекту для інактивації мікроорганізмів в воді. The advantages of using electrophysical methods of effect for inactivation of microorganisms in water.Документ Обробка незбираного молока імпульсними електричними полями(2016) Святненко, Роман Сергійович; Маринін, Андрій ІвановичДоповідь присвячена дослідженню характеру впливу імпульсних електричних полів (ІЕП) на склад та властивості незбираного молока. Встановлено, що при обробленні незбираного молока імпульсними електричними полями в діапазоні напруженості 15…30 кВ/см та тривалості 10...30 с спостерігали нетепловий ефект зростання температури сировини до 45...85 С. При цьому приріст температури корелював з напруженістю і тривалістю оброблення. The report is devoted to the study of the nature of the impact of pulsed electric fields (IEP) on the composition and properties of whole milk. It was established that in the treatment of whole milk by pulsed electric fields in the range of intensity 15 ... 30 kV / cm and a duration of 10 ... 30 s, a non-thermal effect of the temperature increase of the raw material was observed to 45 ... 85 C. In this case, the temperature increase correlated with the intensity and duration processing.Документ Знезаражування води електромагнітними полями(2017) Святненко, Роман Сергійович; Маринін, Андрій ІвановичМатеріали присвячені дослідженню характеру впливу електромагнітного поля. Встановлено оптимальні режими обробки води.The materials are devoted to the study of the nature of the influence of the electromagnetic field. Optimal processing modes are established water.Документ Non-thermal methods for whole milk treatment(2016) Ukrainets, Anatoliy; Marynin, Andriy; Sviatnenko, Roman; Pasichnyi, Vasyl; Kochubei-Lytvynenko, OksanaСеред продуктів харчування значне місце належить рідким харчовим продуктам: безалкогольним напоям, пиву, молоку, натуральним винам тощо. Відомі технології подовження термінів зберігання цих продуктів базуються на термічному обробленні (пастеризація та стерилізація), застосуванні ультрафільтрації, добавках до продукту різних за своєю природою хімічних консервантів. При цьому харчові та органолептичні властивості рідких харчових продуктів суттєво погіршуються. Перспективним напрямом підвищення термінів зберігання цих продуктів є застосування електрофізичних методів а саме сильних імпульсних електричних полів без розрядів. Among food products, a significant place belongs to liquid food products: non-alcoholic beverages, beer, milk, natural wines and the like. There are known the technologies for lengthening the shelf life of these products, that are based on thermal processing (pasteurization and sterilization), the use of ultrafiltration, and adding to the product of various chemical preservatives in nature. In this case, the food and organoleptic properties of liquid food products significantly deteriorate [1]. A promising direction of increasing the shelf life of these products is the use of electrophysical methods, namely strong pulsed electric fields without discharges.Документ The study of electrophysical processing impact on the amino - acid composition of whole milk(2017) Sviatnenko, Roman; Marynin, Andriy; Pasichnyi, Vasyl; Kochubei-Lytvynenko, OksanaСеред продуктів харчування значне місце належить рідким харчовим продуктам: безалкогольним напоям, пиву, молоку, натуральним винам тощо. Відомі технології подовження термінів зберігання цих продуктів базуються на термічному обробленні (пастеризація та стерилізація), застосуванні ультрафільтрації, добавках до продукту різних за своєю природою хімічних консервантів. При цьому харчові та органолептичні властивості рідких харчових продуктів суттєво погіршуються. Перспективним напрямом підвищення термінів зберігання цих продуктів є застосування електрофізичних методів а саме сильних імпульсних електричних полів без розрядів. Among the foodstuffs, a significant place belongs to liquid food products: non-alcoholic beverages, beer, milk, natural wines, etc. The known technologies for lengthening the storage time of these products are based on thermal treatment (pasteurization and sterilization), the use of ultrafiltration, additives to the product of different nature by chemical preservatives. In this case, the nutritional and organoleptic properties of liquid food products are significantly deteriorating. The promising direction of increasing the storage time of these products is the use of electrophysical methods, namely strong impulse electric fields without discharges.