Тези доповідей, матеріали конференцій
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373
Переглянути
60 результатів
Фільтри
Налаштування
Результати пошуку
Документ Співосадження при очищенні осоку карбонатом кальцію(2014) Логвін, Володимир Матвійович; Наконечна (Мартинюк), Аліна СергіївнаДокумент Адсорбція і співосадження та їх роль в очищенні соку карбонатом кальцію(2015) Наконечна (Мартинюк), Аліна Сергіївна; Логвін, Володимир МатвійовичДокумент Аналіз ізотерм сорбції зразків помадних цукерок з різним вуглеводним складом(2022) Дорожинська, Оксана Сергіївна; Бусько, Анастасія Олександрівна; Кохан, Олена ОлександрівнаУ дані роботі представлено опис явища адсорбції помадних цукерок виготовлених на основі сахарози( контроль) та комбінації цукрів лактози і фруктози за допомогою рівняння Фрейндліха. Згідно аналізу емпіричних констант даного рівняння зразок на основі лактози і фруктози має більш неоднорідну поверхню порівняно із контрольним зразком, що сприятиме підвищенню адсорбційних властивостей цього зразка та частковому сповільненню процесу черствіння при зберіганні цукерок. This paper presents a description of the phenomenon of adsorption of fudge candies made on the basis of sucrose (control) and a combination of lactose and fructose sugars using the Freundlich equation. According to the analysis of the empirical constants of this equation, the sample based on lactose and fructose has a more heterogeneous surface compared to the control sample, which will help increase the adsorption properties of this sample and partially slow down the aging process during storage of sweetsДокумент Влияние различных факторов на адсорбцию несахаров карбонатом кальция(1977) Скорик, Константин Дмитриевич; Белостоцкий, Леонид Георгиевич; Рева, Леонид ПавловичНаведено результати дослідження впливу різних факторів на адсорбцію нецукрів карбонатом кальцію. Встановлено, що при розбавленні вихідного розчину в 2 рази спостерігається різке зниження ефекту знебарвлення і величини адсорбції. Вивчено вплив надлишку в системі іонів Са2+, СО32- і ОН- на ефект адсорбції.Документ Методика обработки сортировки активными углями на модельной установке в ликероводочном производстве(2008) Кузьмин, Олег ВладимировичПобудова експериментального стенду, для можливого моделювання процесу адсорбції водно-спиртової суміші на активному вугіллі. Construction of an experimental stand, for possible modeling of the process of adsorption of a water-alcohol mixture on active coal.Документ Influence of carrier type on arsenic (V) removal by activated carbon-iron (III) oxyhydroxide adsorbents(2017) Litynska, Marta; Antoniuk, Roman; Tolstopalova, Nataliia; Astrelin, IgorAccording to EPA, WHO, EU Directive and Ukrainian regulations, at present the maximum acceptable concentration of arsenic in drinking water is 10 μg/l. Whereas in many countries the content of arsenic in natural water can be up to 1000 μg/l or higher, what is significantly higher than the permissible concentration. Four species of activated carbon (birch activated carbon (BAC), coconut activated carbon (CAC), bituminous activated carbon Filtrasorb 300 (F300) and bituminous activated carbon Filtrasorb 400 (F400)) were used for doping to determine the influence of carrier type on As(V) removal by activated carbon-iron (III) oxyhydroxide adsorbents. Carrier effectiveness increased in the sequence BAC-F400-F300-CAC.Документ Очищення низько концентрованих цукрових суспензій(2016) Марценюк, Олександр Степанович; Пастушенко, Ігор МиколайовичЗ метою очищення соків і сиропів на цукрових заводах проводиться процес фільтрування цукрових суспензій. Для того, щоб запобігти закупорюванню пор фільтрувальних перегородок твердими частинками використовуються фільтрувальні матеріали різних видів. В якості фільтрувальної перегородки використана бельтінгова тканина. В якості фільтрувального матеріалу досліджені фільтроперліт і шунгіт порошковий.Документ Зміна концентрації летких домішок спирту при їх адсорбції мінеральними адсорбентами(2015) Гивель, Мар’яна Олександрівна; Маринченко, Віктор ОпанасовичВ складі багатьох напоїв (лікеро-горілчаних, виноробних та інших) використовують спирт етиловий ректифікований, який завжди містить леткі домішки, вони негативно впливають на дегустаційні показники напоїв та на здоров`я людей. Різні леткі домішки не однаково впливають на якісті напоїв.Документ Адсорбція альдегідів та естерів мінеральними адсорбентами(2016) Гивель, Мар’яна Олександрівна; Маринченко, Віктор ОпанасовичОтримані експериментальні дані дозволяють підібрати оптимальні режими і адсорбент для адсорбційного очищення водно-спиртових розчинів залежно від того концентрацію якої групи домішок або окремої домішки потрібно зменшити; The experimental data allow to pick the optimal modes and adsorbent for adsorption purification of water-alcohol solution depending on the concentration of any impurities or separate impurities should be reduced.Документ Теплова регенерація шунгіту для багаторазового використання у виробництві соків(2015) Шейко, Таміла Володимирівна; Матко, Світлана Василівна; Мельник, Зіновій ПетровичДосліджено, що для підвищенні ефективності багаторазового використання природного мінерала шунгіта, який застовують для очищення та освітлення плодо - овочевих соків в харчовій промисловості, з метою скорочення енерговитрат доцільно проводити регенерацію шунгіта перегрітою парою. Investigated that increasing the efficiency of reusable natural mineral shungite, which zastovuyut cleaning and lighting fruit - vegetable juices in the food industry to reduce energy regeneration should be performed Shungites superheated steam.