Тези доповідей, матеріали конференцій
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373
Переглянути
29 результатів
Фільтри
Налаштування
Результати пошуку
Документ Вплив застосування сучасних клінінгових технологій на зростання прибутку готелю(2023) Нечипорук, Анна Юріївна; Нікітіна, Тетяна АндріївнаЛюдство досягло високого рівню розвитку та комфорту життя, але це все не без шкоди навколишньому середовищу. Кожна розсудлива людина знає, що вже зараз потрібно міняти своє життя і рятувати планету. Осторонь не можуть залишатися й готелі, адже якщо в світі панує така ідеологія як екостиль життя, вони також повинні відповідати цьому. Готелі повинні йти в ногу з часу й змінюватися для покращення стану нашої планети. Використання в засобів розміщення екоматеріалів, екопродуктів, клінінгових технологій з позначкою «еко» це все з кожним роком вабить все більше гостей, тим самим підвищує доходи готелів. Humanity has reached a high level of development and comfort of life, but all this is not without harming the environment. Every reasonable person knows that it is necessary to change his life and save the planet right now. Hotels cannot remain aloof either, because if such an ideology as an eco-style of life reigns in the world, they must also correspond to it. Hotels must keep up with the times and change to improve the condition of our planet. The use of eco-materials, eco-products, and cleaning technologies with the "eco" mark in accommodations attracts more and more guests every year, thereby increasing hotel revenues.Документ Очищення стічних вод виноробних підприємств(2020) Козаченко, Юлія Дмитрівна; Євтушенко, Ольга ВолодимирівнаВстановлено доцільність використання анаеробно-аеробної технології очищення стічних вод виноробних підприємств, що дозволить не лише частково вирішити проблему забруднення гідросфери, а й забезпечити більш раціональне використання природних ресурсів та введення на підприємствах виноробної галузі маловідходних технологій. The expediency of using anaerobic-aerobic wastewater treatment technology of wineries has been established, which will not only partially solve the problem of hydrosphere pollution, but also ensure more rational use of natural resources and the introduction of low-waste technologies in the wine industry.Документ Аналіз обладнання для очищення зернових культур(Тарасенко, В. Аналіз обладнання для очищення зернових культур / В. Тарасенко, Р. Якобчук // Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті : матеріали 86 Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів, 2–3 квітня 2020 р. – Київ : НУХТ, 2020 р – Ч. 2. – С. 92., 2020) Тарасенко, Володимир Олександрович; Якобчук, Роман ЛеонідовичАктуальною задачею при зберіганні і переробці зернових культур є їх попереднє очищення від домішок та забруднень. Вибір ефективного обладнання – запорука якісної продукції. Провівши аналіз конструкцій та режимів роботи обладнання для очищення зернових культур, встановлено, що дане обладнання потребує детального вивчення та дослідження процесу повітряного очищення зернових культур. Actual problems during storage and processing of grain crops is their prior removal of impurities and contaminants. The choice of effective equipment is the key to quality products. After analyzing the designs and modes of operation of equipment for cleaning cereals, it was found that this equipment requires a detailed study and study of the process of air cleaning of cereals.Документ Інтенсифікація процесу відмивання буряків з удосконаленням барабанної бурякомийки(2019) Лошак, Антон Костянтинович; Бабко, Євген МиколайовичВикористання активаторів з щітковими вставками показало значно більшу ефективність. Ефект очищення у середньому по серії дослідів склав 2%, коливаючись у окремих партіях коренеплодів від 78% до 87%.The use of activators with brush inserts showed much greater efficiency. The purification effect averaged over a series of experiments was 2%, fluctuating in individual batches of root crops from 78% to 87%.Документ Шляхи очищення стічних вод маслосирзаводів(2019) Володченкова, Наталія Валеріївна; Накемпій, Олена КостянтинівнаСтічні води молочних заводів є потужним джерелом забрудненн довкілля, їх поділя-ють на чотири види: виробничі, теплообмінні, господарсько-побутові та зливові. Наведено характеристику стічних вод підприємств молочної промисловості. У зв’язку з високою концентрацією забруднень та різним їх складом стічні води мас-лосирзаводів повинні проходить механічну, біологічну та інші види очищення в залежно-сті від місто збору. Біологічний метод очищення стічних вод вважається найбільш ефективним. Після повної біологічної очистки стічних вод кількість патогенних бактерій в стічних водах зменшується до 95-98 %. За допомогою запропонованої схеми можна значно зменшити забруднення стічних води маслосирзаводів та приблизити їх до норми скидання стічних промислових вод у загальну міську каналізацію.Документ Очистка сточных вод колбасного производства(2010) Накемпий (Накемпий), Елена КонстантиновнаВ процессе производства мясных продуктов в больших количествах используют воду питьевого качества, большая часть которой сбрасывается в канализацию. Учитывая высокое содержание органических и минеральных веществ в сточных водах мясоперерабатывающих предприятий, сложной задачей является их очистка. Она осуществляется на локальных очистных сооружениях с целью снижения всех показателей до уровня требований. Главной проблемой является загрязнение жировыми отложениями трубопроводов и колодцев канализации на территории предприятия, что приводит к нарушению работы очистных сооружений. Предложена технологическая схема очистки может снизить содержание жира на 97,5 %. In the process of production of meat products in large quantities use drinking water quality, most of which is discharged into the sewer. Given the high content of organic and mineral substances in the waste waters of meat processing enterprises, their challenge is to clean them. It is carried out at local wastewater treatment plants in order to reduce all indicators to the level of requirements. The main problem is the contamination of pipelines and sewage wells with fat deposits in the enterprise, which leads to disruption of the treatment facilities. The proposed cleaning flow chart can reduce the fat content by 97.5%.Документ Характеристика стічних вод заводів первинного виноробства та їх очищення(2018) Накемпій, Олена Костянтинівна; Володченкова, Наталія ВалеріївнаВ статті наведено характеристику стічних вод заводів первинного виноробства, їх склад та шляхи утворення. Надано показники стічних вод до очищення та після. Розглянуто технологію біологічного очищення стічних вод, основною спорудою є біофільтр з нерухомим волокнистим носієм. Запропоновано технологічну схему очистки стічних вод на заводах первинного виноробства, якою передбачено рециркуляцію очищеної води, яка пройшла очищення на початку першого коридору біофільтра. The article describes the sewage of the factories of primary winemaking, their composition and ways of formation. Provided indicators of wastewater before and after purification. The technology of biological wastewater treatment is considered, the basic structure is a biofilter with a fixed fibrous carrier. The technological scheme of wastewater treatment at the factories is proposed.Документ Використання комплексних завантажень у водопідготовці для приготування напоїв(2015) Олійник, Світлана Іванівна; Тарасюк, Леся Анатоліївна; Сівер, Таїсія ГаланіївнаДосліджено спеціальне фільтрувальне завантаження та можливості його застосування у водопідготовці для лікеро-горілчаного виробництва. Встановлено, основні властивості спеціального завантаження, оптимальні технологічні параметри очищення, які забезпечують одержання води підготовленої згідно з СОУ 15.9-37-237:2005: швидкість потоку при робочому циклі, витрату хлориду натрію на регенерацію. The special filtering boot and its application in water preparation for distillery production have been investigated. The basic properties of special loading, optimal technological parameters of purification, which provide the reception of water prepared in accordance with СОУ 15.9-37-237: 2005, are determined: flow velocity during a working cycle, consumption of sodium chloride for regeneration.Документ Подготовка воды для медовых ферментированных напитков(2015) Чуприна, Наталья Викторовна; Олейник, Светлана Ивановна; Прибыльский, Виталий Леонидович; Самченко, Ирина Анатолиевна; Горчинская, Юлия АлександровнаВ производстве напитков большое внимание уделяется использованию высококачественной воды и натурального сырья, пополняющих дефицит жизненно необходимых веществ в организме человека. Подготовка воды с использованием актививарованного угля и микропористых минералов позволяет интенсифицировать процесс брожения и придать оригинальные вкусо-ароматические свойства готовому медовому ферментированному напитку. In the production of beverages, much attention is paid to the use of high-quality water and natural raw materials, replenishing the deficiency of vital substances in the human body. Preparation of water using activated carbon and microporous minerals makes it possible to intensify the fermentation process and give the original flavor and aroma properties to the finished honey fermented beverage.Документ Математична модель процесів біологічного очищення стічних вод(2016) Михалевська, Тетяна; Береза-Кіндзерська, Людмила ВасилівнаРозроблена математична модель, що дозволяє оптимізувати структуру компонентів вищих водних рослин із застосуванням алгоритмів нелінійного математичного програмування, яка забезпечує максимальну ступінь очищення стічних вод мегаполісу з урахуванням специфічної очисної здатності різних вищих рослин і можливості їх кореневої системи для очищення потоків в холодну пору року. A mathematical model is in-process worked out, that allows to optimize the component structure of higher water plants with application of algorithms of the nonlinear mathematical programming that provides the maximal degree of cleaning of wastewaters of megalopolis taking into account specific cleansing ability of different higher water plants and possibilities them root system to purification of flows in a cold season.
- «
- 1 (current)
- 2
- 3
- »