Тези доповідей, матеріали конференцій
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373
Переглянути
8 результатів
Результати пошуку
Документ Математичне моделювання процесу сушіння культивованих грибів(2020) Бурлака, Тетяна Василівна; Запорожець, Юлія Владиславівна; Мучич, Тетяна ВалентинівнаУ представленій роботі за допомогою диференціальних рівнянь проведено математичне моделювання кінетики процесу сушіння високовологих матеріалів. Отримані залежності дозволять в подальшому при використанні спеціалізованих обчислювальних пристроях багаторазово вирішувати завдання розрахунку кінетики сушіння при зміні початкової вологості продуктуДокумент Вплив потужності інфрачервоних генераторів на основні тепломасообмінні параметри конвективно-терморадіаційного сушіння культивованих грибів(2017) Дубковецький, Ігор Володимирович; Малежик, Іван Федорович; Бурлака, Тетяна Василівна; Петрусенко, АртемЯк джерела світлих променів використовували електричні кварцові випромінювачі. Електричні випромінювачі з кварцовими оболонками мають високу термічну стійкість та забезпечують в нормальному стані енергетичну освітленість до 10 Вт/см2. Опромінення трубчастими «темними» ІЧ-генераторами з довжиною хвиль 2,0…4,0 мкм здійснювалось зверху і знизу продукту при постійній швидкості руху теплоносія 5,5 м/с. Одночасно з опроміненням світлими та темними променями здійснювали конвективне підведення теплоти від зовнішнього ТЕНу потужністю 1 кВт. Потужність ІЧ-випромінювачів змінювалась. As sources of light beams, electric quartz emitters were used. Electric emitters with quartz shells have high thermal stability and provide in the normal state an energy illumination of up to 10 W/cm2. Irradiation with tubular "dark" IR generators with wavelengths 2.0 ... 4.0 μm was carried out from above and below the product at constant velocity of the coolant 5.5 m/s. Simultaneously with irradiation of light and dark rays, convective heat supply from an external TEN with a power of 1 kW was carried out. The power of infrared emitters has changed.Документ Моделювання процесу сушіння культивованих грибів глива звичайна(2017) Бурлака, Тетяна Василівна; Малежик, Іван Федорович; Дубковецький, Ігор ВолодимировичСушіння культивованих грибів є однією з найважливіших стадій технологічного процесу виробництва харчових концентратів. Від режиму сушіння грибів залежить харчова цінність і якісні показники готової продукції, що є результатом структурно-механічних, біологічних та фізико-хімічних перетворень речовин. Drying cultivated mushrooms is one of the most important stages of the technological process of producing food concentrates. From the mode of drying of fungi the nutritional value and qualitative indices of finished products, which are the result of structural-mechanical, biological and physico-chemical transformations of substances, depend.Документ Kinetics of the drying process of cultivated mushrooms(2016) Burlaka, Tatiana; Dubkovetskyy, Igor; Malezhik, IvanIn investigation of the drying process of cultivated mushrooms by known methods, it was established that none of the methods of drying can provide the minimum electric energy consumption for the preparation of the final product with high quality indices. That is why we proposed to combine two methods, namely, to use infrared rays in combination with convection under forced air circulation.Документ Дослідження структурної характеристики культивованих грибів зневоднених конвективно-терморадіаційним енергопідведенням(2015) Байдаєв, Р. В.; Дубковецький, Ігор Володимирович; Бурлака, Тетяна Василівна; Малежик, Іван Федорович; Копиленко, Анатолій ВасильовичФізико-хімічні зміни, які відбуваються в процесі сушіння впливають на якість зневодненого продукту, але можуть бути відновлені обводненням. Такі властивості як колір, текстура, щільність, пористість і сорбційні характеристики зневоднених матеріалів залежать переважно від способу сушіння. Дані властивості характеризують якість зневодненої продукції, тому спосіб і умови сушіння мають, важливе значення.Документ Аналіз зміни швидкості теплоносія при комбінованому способі сушіння(2015) Бурлака, Тетяна Василівна; Дубковецький, Ігор Володимирович; Малежик, Іван ФедоровичСушіння як один із методів консервування фруктів і овочів – складний та енергоємний процес і визначається тісним взаємозв'язком теплотехнічних закономірностей і технологічних властивостей сировини, що переробляється. Ефективність сушіння залежить не лише від обраного способу і температури, а ще й від швидкості проведення процесу. Швидкість циркуляції повітря в сушильному пристрої - найважливіший параметр процесу сушіння. Drying as one of the methods of preserving fruits and vegetables is a complicated and energy intensive process and is determined by the close interconnection of the heat engineering laws and technological properties of the raw material being processed. The effectiveness of drying depends not only on the chosen method and temperature, but also on the speed of the process. The rate of air circulation in the dryer is the most important parameter of the drying process.Документ Определение удельной нагрузки по сырью на продолжительность сушки культивируемых грибов вешенка(2015) Бурлака, Татьяна Васильевна; Дубковецкий, Игорь Владимирович; Малежик, Иван Федорович; Жукова, Ярослава ФридриховнаУвеличение объемов производства в пищевой и перерабатывающей промышленности на фоне подорожания энергоресурсов вызывает потребность в разработке перспективных энерго- и ресурсосберегающих технологий и оборудования. Наибольшие энергозатраты в этих отраслях приходятся на тепло- и массообменные процессы, в частности на процесс сушки. В то же время традиционный подход в технологических и проектно-конструкторских разработках, основанный на экспериментальных исследованиях, требует существенных капитальных вложений и не всегда позволяет получать оптимальные инженерные решения, что является существенным препятствием для переоснащения перерабатывающей промышленности. Одним из перспективных направлений решения данной проблемы является разработка новых методов повышения эффективности сушильного оборудования, оптимизации процесса сушки пищевого сырья по энергозатратам и качеству сушеной продукции. Increased production in the food processing industry on the background of a rise in price of energy is a need to develop advanced energy-saving technologies and equipment. The highest energy in these areas accounted for heat and mass transfer processes, in particular the drying process. At the same time, the traditional approach to technology and design development, based on experimental studies, requires substantial capital investment and is not always possible to obtain the best engineering solutions, which is a significant obstacle to re processing industry. One of the promising ways to solve this problem is to develop new methods to increase the efficiency of drying equipment, the optimization of the drying process of food raw materials for energy consumption and quality of dried products.Документ Використання грибів промислового вирощування у технології ковбасних виробів(2013) Гащук, Олександра Ізидорівна; Хоменко, Олеся МихайлівнаУ статті наведено результати досліджень по розробці рецептур варених і запечених ковбасних виробів, були досліджені і використані гриби промислового вирощування печериці, гливи, шиітаке. In article results of researches on development of compositions of cooked and baked sausage products, have been studied and used mushrooms industrial cultivation of mushrooms, oyster mushrooms, shiitake.