Тези доповідей, матеріали конференцій
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373
Переглянути
6 результатів
Результати пошуку
Документ Process of hop particle precipitation in combined wort brew machine(2024) Chepeliuk, Oleksandr; Udodov, Sergiy; Chepeliuk, OlenaA mathematical model of separating solid particles of crushed hops from wort has been developed to improve the combined wort brew machine. A formula for determining the radius of the sediment formation area, which depends on the characteristics of the medium, the operating modes of the apparatus, and the functions characterising the velocity distribution in the boundary layer, is proposed. A dependence for calculating the deposition rate at which moving particles settle to the bottom of the combined wort brew machine is obtained. Based on the obtained results, recommendations on the design and operating parameters of the apparatus are given.Документ Підвищення ефективності роботи комбінованого сусловарильного апарату(2023) Чепелюк, Олександр Миколайович; Удодов, Сергій Олександрович; Чепелюк, Олена ОлександрівнаПри вивченні осідання твердих часточок хмелю на дно комбінованого сусловарильного апарату використані напівемпірична теорія руху річкових наносів та теорія пограничного шару, зокрема відомий розподіл поля швидкості поблизу дна апарата. Математичний опис процесу відділення часточок хмелю від сусла враховує вплив конструктивних та режимних параметрів роботи апарату. Отримано залежність для розрахунку швидкості відкладання від, при якій часточки, що рухаються, осідають на дно комбінованого сусловарильного апарату. Встановлено, що для часточок різних розмірів і форми швидкість відкладання за умови руху сусла в апараті становить від 0,65 до 0,08 м/с. На основі отриманих результатів дано рекомендації по конструкційних і режимних параметрах апарату. Розроблена модель є адекватною реальному процесу осадження.Документ Мікроскопічні дослідження осадів, утворених при поступовому підлуженні вапном дифузійного соку в умовах теплої перед дефекації(2014) Головіна, Олена Валеріївна; Рева, Леонід Павлович; Пушанко, Микола МиколайовичНа основі мікроскопічного дослідження динаміки осадження нецукрів в процесі поступового підлуження дифузійного соку в теплому режимі і порівняння їх з якісними показниками отриманих проб, можна зробити висновки, що коагуляція білків (І 60' С) починається вже при рН вище 7,5, а масова коагуляція -при рН>10,5 і продовжується до оптимуму попередньої дефекації: рН 11,4 (Л=0,137% СаО). Based on microscopic examination of the dynamics of the deposition process of gradual netsukriv pidluzhennya juice in warm mode and compare them with quality indicators derived samples, it can be concluded that the coagulation of proteins (and 60 'C) begins at pH above 7.5, and massive coagulation -at pH> 10.5 and continues to defecate prior optimum: pH 11.4 (L = 0.137% CaO).Документ Technological optimization of progressive counter-flow preliming of diffusion juice(2013) Reva, Leonid; Petrusha, OksanaThis research has experimentally proved the efficiency of using vertically implemented progressive counter flowing preliming in the technological scheme of diffusion juice purification in sugar beets production.У роботі експериментально підтверджено ефективність використання в технологічній схемі очищення дифузійного соку бурякоцукрового виробництва прогресивної протитечійної переддефекації із вертикальним варіантом апаратурного оформлення.Документ Комплексний підхід до технологічної оптимізації прогресивної протитечійної переддефекації дифузійного соку(2012) Петруша, Оксана Олександрівна; Рева, Леонід ПавловичЕфективність прогресивної протитечійної переддефекації дифузійного соку обумовлена низкою факторів, які повинні забезпечувати головну мету процесу – максимально повне осадження нецукрів з задовольняючими виробництво седиментаційно-фільтрувальними показниками.Документ Вирішення проблеми очищення стічних вод хлібокомбінатів(2000) Нікітін, Геннадій Олексійович; Семенова, Олена Іванівна; Левітіна, Наталія Володимирівна; Пилипко, Юрій СтепановичДоведено необхідність створення локальної технології очищення стічних вод хлібокомбінатів. Проведені дослідження по визначенню оптимальних технологічних режимів та розробці апаратурно-технологічної схеми очищення стічних вод типового хлібокомбінату.