Тези доповідей, матеріали конференцій
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373
Переглянути
34 результатів
Фільтри
Налаштування
Результати пошуку
Документ Актуальні проблеми використання та визначення харчових добавок у безалкогольних напоях(2021) Харгелія (Карпутіна), Дар'я Дмитрівна; Карпутіна, Маргарита Віталіївна; Овсієнко, Маргарита ВалеріївнаДоведено перспективність вдосконалення методик визначення консервантів та підсолоджувачів у безалкогольних напоях хроматографічними методами.Документ Ефективні підсолоджувачі в технології безалкогольних напоїв(2023) Карпутіна, Маргарита Віталіївна; Романова, Зоряна Миколаївна; Олійник, Світлана Іванівна; Харгелія (Карпутіна), Дар'я Дмитрівна; Вітряк, Оксана ПавлівнаВ роботі дана характеристика сукралозі, як некалорійному підсолоджучачу. ЇЇ застосування у виробництві дозволить знизити вміст цукру у напоях до 5 % мас.Документ Контроль використання інгредієнтів для виробництва безалкогольних напоїв(2019) Ткаченко, Євгенія Юріївна; Петруша, Оксана ОлександрівнаВикористання добавок, як додаткової сировини, що формує певні характеристики та показники продукту, вимагає чіткого порядку їх застосування та дозування. І ще більш важливим це стає за умов застосування синтетичних харчових добавок, кількість яких має граничні межі концентрації в напоях, оскільки вони можуть завдати шкоду здоров’ю споживача. Належний їх контроль дозволить виробнику використовувати лише переваги таких інгредієнтів. The use of additives as additional raw materials that shape certain product characteristics and indicators requires a clear procedure for their use and dosage. This becomes even more important when synthetic food additives are used, the amount of which has concentration limits in beverages, as they can be harmful to the health of the consumer. Their proper control will allow the manufacturer to use only the benefits of such ingredients.Документ Удосконалення технології кондиціювання води для виготовлення безалкогольних напоїв(2021) Ліщук, Андрій Олександрович; Чернова, Наталія МиколаївнаЗапропоновано зміни конструкції фільтра іонообмінного очищення води на систему з протитиском UPCORE у відділенні водопідготовки для покращення якості води для виготовлення безалкогольних напоїв. Проведено експериментальні дослідження щодо пом’якшення природної води з бювету при попередньому коригуванні її складу в область жорстких значень з використанням катіонообмінника Dowex HCR-S/S у натрієвій формі.Документ Дослідження використання природних сорбентів у технології підготовки води для отримання безалкогольних напоїв(2021) Боярчук, Анна Леонідівна; Чернова, Наталія МиколаївнаНа основі експериментальних досліджень щодо видалення сполук загального заліза, йонів твердості, органічних речовин із водопровідної води створено наукові засади глибокого знесолення води екологічно сприятливими методами. Проведено дослідження ефективності застосування АВ з каталітичними властивостями Centaur для доочищення водопровідної води від сполук заліза та вільного залишкового хлору для виробництва безалкогольних напоїв за високих швидкостей пропускання.Документ Органолептичні показники води для виробництва безалкогольних напоїв(2021) Ладняк, Людмила Олександрівна; Чернова, Наталія МиколаївнаОрганолептичні властивості безалкогольних напоїв на основі мінеральної води залежать від іонно-сольового складу і співвідношення в ньому аніонів (гідрокарбонатів, сульфатів, хлоридів) і катіонів (кальцію, магнію, натрію). Смак безалкогольним напоям надають солі, що формують склад мінеральних вод, погіршення смакових якостей безалкогольного напою можуть викликати і присутні в мінеральній воді органічні речовини.Документ Оптимізація компонентного складу безалкогольного напою із соком помело(2021) Гавор, Анастасія Іванівна; Попова, Наталія Вікторівна; Мисюра, Тарас ГригоровичЗ використанням D-оптимального плану розроблено рецептуру безалкогольного напою із соком помело й екстрактом м’яти з повним аналізом впливу складових на організм людини і відповідності допустимим нормам споживання. Побудовано профілограму органолептичних показників дослідних зразків напою. Розраховано комплексний показник якості напою з різними співвідношеннями води, кількості соку помело і кількості екстракту м’яти. Using a D-optimal plan, a non-alcoholic beverage recipe with pomelo juice and mint extract was developed with a complete analysis of the effects of the components on the human body and compliance with acceptable consumption standards. The profilogram of organoleptic indicators of experimental samples of drink is constructed. A comprehensive indicator of the quality of the drink with different ratios of water, the amount of pomelo juice and the amount of mint extract was calculated.Документ Обґрунтування доцільності використання молочної сироватки та березового соку для виготовлення напою загальнозміцнюючої дії(2018) Кугай, Дмитро; Івчук, Надія ПавлівнаУ результаті проведеного аналізу хімічного складу та узагальнення інформації щодо корисного впливу молочної сироватки та березового соку на організм людини обґрунтовано доцільність використання їх для виготовлення нового безалкогольного напою загальнозміцнюючої дії. As a result of the analysis of the chemical composition and generalization of information on the beneficial effects of whey and birch juice on the human body, the feasibility of using them for the manufacture of a new non-alcoholic beverage of general strengthening action has been substantiated.Документ Харчові барвники та їх вплив на організм людини(2017) Шуліка, Аліна Олександрівна; Мазур, Лариса МихайлівнаПроведені дослідження показали, що вишневі нектари ТМ «Sandora», «Повна чаша», гранатовий сік ТМ «Sandora» не містять штучних барвників. В безалкогольному напою ТМ «Бон Буассон» «Кавун» було виявлено синтетичний барвник, а саме азорубін (харчова добавка E 122), який призводить до зниження концентрації дитячої уваги та виникнення реакції гіперактивності. It was shown that cherry nectars TM «Sandora», «full cup" pomegranate juice TM «Sandora» contain no artificial colors. Synthetic dyes were found in soft drinks TM "Bon Boisson" and "Watermelon", namely azorubin (food additive E122), reducing concentration of children's attention and hyperactivity emergence reactions.Документ Вивчення виробництва безалкогольних напоїв з використанням пряно-ароматичної сировини(2013) Мельничук, Галина; Корецька, Ірина ЛьвівнаПопулярні сьогодні тонізуючі напої готують на пряно-ароматичній сировині. Вони містять речовини, збудливі, тонізуючі нервову систему, рекомендовані для вживання дорослим. Popular today tonic beverages prepared for aromatic raw materials. They contain substances excitable, nervous system tonic recommended to use an adult.