Тези доповідей, матеріали конференцій

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 46
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження оптимальних умов екстракції люцерни та мікроелементний склад отриманого екстракту
    (2022) Дика, Альона Валеріївна; Подобій, Олена Валеріївна; Мілюкін, Михайло Васильович
    Екстракт люцерни в своєму складі містить флавоноїди, білки, кумарини, полісахариди, що дає змогу широко використовувати його в фармацевтичній, косметичній та харчовій галузях. В листі люцерни міститься вісім ессенціальних або незамінних амінокислот, що не синтезуються людським організмом. Завдяки наявності сапонінів люцерна здатна знижувати рівень холестерину в крові. Люцерна – одна з небагатьох рослин, яка має в своєму складі природній фтор, що накопичується в тканинах зубів. Важливим питанням є визначення оптимальних умов проведення екстракції для ефективного проведення процесу. А також актуальним є питання наявності важких металів у отриманому екстракті, що є одним із критеріїв безпечності.
  • Ескіз
    Документ
    Підготовка фахівців хімічної промисловості в ключі технічного регламенту на косметичну продукцію
    (2022) Подобій, Олена Валеріївна
    Національний університет харчових технологій – це потужний навчально-науковий комплекс, до складу якого входить 11 фахових коледжів по всій Україні, 3 філії та 2 Інститути післядипломної освіти. Для забезпечення якості підготовки фахівців випускові кафедри університету мають договори про співпрацю з підприємствами харчової, хімічної, фармацевтичної та біотехнологічної промисловості, проектними і науково-дослідними установами.
  • Ескіз
    Документ
    Micronutrient composition of alfalfa extract
    (2022) Dyka, Alona; Podobiy, Olena
    Alfalfa extract is a promising ingredient in various industries. It contains flavonoids, proteins, amino acids, chlorophyll, coumarins, polysaccharides. It exhibits mild antiseptic and antioxidant effects, has an anti-inflammatory effect and a high iron content, strengthens capillary walls. Therefore, it is widely used in the pharmaceutical, cosmetic and food industries.
  • Ескіз
    Документ
    Determining the safety of tobacco extract by examining its trace element composition
    (2022) Neliubina, Oleksandra; Milyukin, Myhaylo; Podobiy, Olena
    Tobacco extract is widely used in various industries, because it contains many activities components. There comes the question about its safety. Therefore, determination of the microelement composition of this extract is an important topic as for today.
  • Ескіз
    Документ
    Отримання антоціанів з лушпиння насіння соняшника
    (2022) Кононенко, Марія Вячеславівна; Подобій, Олена Валеріївна
    Проведено аналітичний огляд науково-технічної літератури та підібрано більш оптимальну технологію виробництва антоціанів з лушпиння насіння соняшника
  • Ескіз
    Документ
    Визначення мікроелементного складу екстракту люцерни методом масспектрометрії з індуктивно-зв’язаною плазмою
    (2022) Дика, Альона Валеріївна; Подобій, Олена Валеріївна; Мілюкін, Михайло Васильович
    Екстракт люцерни в своєму складі містить флавоноїди, білки, кумарини, полісахариди, що дає змогу широко використовувати його в фармацевтичній, косметичній та харчовій галузях. Актуальним є питання наявності важких металів у екстракті, що є одним із критеріїв безпечності.
  • Ескіз
    Документ
    Розробка технології отримання гуміарабіку (Е414)
    (2021) Теребило, Олена Анатоліївна; Подобій, Олена Валеріївна
    Гуміарабік має природне походження, займає провідне місце у світі по експорту необробленої продукції, характеризується своєю багатофункціональністю та застосовується у різних галузях промисловості (харчовій, косметичній, фармацевтичній). Проявляє властивості структуроутворювача, емульгатора, стабілізатора, текстуруючого агента, а також є харчовим волокном, яке застосовують у виробництві оздоровчих харчових продуктів. Розробка технології отримання гуміарабіку високого ступеня очищення для забезпечення потреб постійно зростаючого ринку харчової та косметичної промисловості.
  • Ескіз
    Документ
    Визначення мікроелементного складу екстракту тютюну методом масспектрометрії з індуктивно-зв’язаною плазмою
    (2022) Нелюбіна, Олександра Олексіївна; Подобій, Олена Валеріївна; Мілюкін, Михайло Васильович
    Екстракт тютюну широко використовується у різних галузях промисловості, адже у своєму складі він містить багато активних компонентів. Проте постає питання щодо його безпечності
  • Ескіз
    Документ
    Технологія отримання комплексу біологічно активних речовин із листя базиліку
    (2021) Буров, Андрій Андрійович; Подобій, Олена Валеріївна; Житнецький, Ігор Володимирович
    Проведено аналітичний огляд науково-технічної літератури стосовно властивостей листя базиліку та розглянуто ефективні способи і методи вилучення біологічно активних сполук з рослинної сировини із застосуванням системного підходу.
  • Ескіз
    Документ
    Інноваційні способи отримання екстракту тютюну
    (2022) Нелюбіна, Олександра Олексіївна; Подобій, Олена Валеріївна
    Проведено аналітичний огляд літератури та розглянуто методи отримання екстракту тютюну як перспективного інгредієнту для косметичних, фармацевтичних та парфумерних засобів