Тези доповідей, матеріали конференцій
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373
Переглянути
3 результатів
Результати пошуку
Документ Вігна – цінна зернобобова культура(2023) Бажай-Жежерун, Світлана Андріївна; Воропай, Каріна АнатоліївнаНами досліджено боби вігни кущової та спаржевої. Плоди вігни кущової та спаржевої виростають до 5 м у висоту. Вузькі видовжені стручки світлого кольору. Насіння - дрібне, овальної форми. Досліджено загальний вміст білка, харчових волокон, пектинів у бобах вігни. Вігна та продукти її перероблення, як джерело повноцінного білка, вітамінів, харчових волокон, мінеральних речовин, необхідні для вегетаріанських та веганських дієт, а також для харчових раціонів спеціального призначення та оздоровчого спрямування. Використання бобів вігни у технології продуктів оздоровчого призначення дасть можливість розширити асортимент виробів та підвищити їх харчову цінністьДокумент Зернова сировина – природне джерело харчових волокон(2023) Бажай-Жежерун, Світлана АндріївнаНами проведено дослідження, щодо вмісту важливих компонентів комплексу харчові волокна – клітковини та пектинових речовин – у зерні найпоширеніших на Україні культур: пшениці, ячменю, тритикале, вівса, кукурудзи, проса. Вміст клітковини у зазначених нативних зернових культурах складає від 2 до 9 %. Вміст пектинових речовин становить від 0,8 до 2,5 %, залежно від культури. Також досліджено загальний вміст клітковини та пектинових речовин у безалкалоїдному люпині, бобах нуту та овочевих бобах. ВАідмічено, що найвищим вмістом харчових волокон відрізняється безалкалоїдний люпинДокумент Харчові волокна нетрадиційних видів зернової сировини(2024) Бажай-Жежерун, Світлана Андріївна; Воропай, Каріна АнатоліївнаОбєктами досліджень були зернові культури: насіння кіноа, амарант, зерно тритикале, сорго, чумиза, теф, пальчасте просо, Нами досліджено загальний вміст харчових волокон у зазначених культурах, а також вміст окремих компонентів комплексу полісахаридів: клітковини та пектинових речовин. Найвищим вмістом харчових волокон характризується зерно тефу – 10,5 %