Тези доповідей, матеріали конференцій
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373
Переглянути
92 результатів
Фільтри
Налаштування
Результати пошуку
Документ Вплив схемного рішення теплового насосу типу «вода-вода» на його енергетичні показники(2022) Пилипенко, Олексій Юрійович; Степаніщєв, ДаніілТеплові насоси типу «вода-вода» розроблені за класичної схемою мають прийнятні енергетичні показники. Проте, значна витрата води зі свердловини обмежує можливості використання такого насосу. Видається можливим підвищити енергетичну ефективність теплового насосу типу «вода-вода» за рахунок використання регенеративних теплообмінників різного призначення, а також зменшити витрату джерельної води.Документ Influence of water hardness on the process of fermentation by Medusomyces gisevii consortium(2023) Dulka, Olha; Prybylskyi, Vitalii; Fedosov, Oleksii; Prokopyshyn, SerhiiПроведено дослідження впливу показників води на процес ферментації безалкогольного напою консорціумом Medusomyces giseviiДокумент Іnfluence of water indicators on quality kombucha(2023) Dulka, OlhaПроаналізована вплив показників технологічної води на показники якості ферментованого безалкогольного напою – комбучі.Документ Екологічні проблеми при утворенні забрудненої вогнегасної води(2023) Левченко, Оксана Владиславівна; Сірик, Аліна Олегівна; Євтушенко, Ольга ВолодимирівнаУ роботі проаналізовано стан різних об'єктів після гасіння пожежі, де дуже часто залишається велика кількість води та її вплив на навколишнє середовище. Така вода містить матеріали, присутні у будівлі, а також, має частинки та розчинені матеріали від процесів згоряння та речовини, утворені через розжарення предметів. Вогнегасна вода, може бути особливо забрудненою, коли погашена будівля сама по собі містить потенційно забруднювальні речовини, такі як пестициди, органічні та неорганічні хімічні реактанти, штучні добрива, тощо.Документ Ефективність очищення води сучасними матеріалами(2022) Шульга (Замура), Світлана АнатоліївнаЯкість природної води визначається її властивостями, які зумовлюють придатність її для використання. Небажаними компонентами, що містяться у поверхневих та підземних водах, є підвищений вміст сполук заліза та марганцю. Підвищений вміст заліза надає воді буруватого забарвлення, неприємного смаку та запаху. Використання жорсткої води для господарських цілей викликає багато незручностей, що спонукає до пошуку різних способів її пом’якшення.Документ Вплив якості води в пивоварінні(2020) Пархоменко, Анастасія Михайлівна; Мукоїд, Роман Миколайович; Кошова, Валентина МиколаївнаВода – це основна сировина пивоварного виробництва, від її хімічного складу залежать органолептичні та фізико-хімічні властивості готового напою. Метою роботи є дослідження впливу якості води на органолептичні показники пиваДокумент Реологічні показники суспензій кукурудзяного крохмалю, приготованих з використанням електрохімічно активованої води(2023) Маринін, Андрій Іванович; Шпак, Владислав В’ячеславович; Святненко, Роман СергійовичВода є біологічно активною речовиною, оскільки має здатність регулювати фізіологічні процеси життєдіяльності організму людини. У воді містяться макро- та мікроелементи, амінокислоти, вітаміни, тощо, які потрапляють в організм як безпосередньо при вживанні чистої води, так і у складі харчових продуктів. Для отримання води, яка демонструє певний біологічний відгук протягом деякого часу проводять процес її активації. Найефективнішим способом активації води визнано електрохімічний, який здійснюється шляхом анодної чи катодної електричної обробки води в діафрагмовому електрохімічному реакторі - електролізері.Документ Залежність зміни окисно-відновного потенціалу (ОВП) при світловому випромінені(2023) Святненко, Роман Сергійович; Пасічний, Василь Миколайович; Маринін, Андрій ІвановичМетою роботи було дослідити залежність зміни окисно-відновного потенціалу (ОВП) при світловому випромінені зеленим лазером з довжиною хвилі 532 нм та максимальною потужність 500 мВт.Документ Очищення води на підприємствах харчових виробництв(2023) Макієвська, Дарія Миколаївна; Якобчук, Роман ЛеонідовичОбладнання зворотного осмосу є сучасним методом очищення води та має суттєві переваги над іншими методами, а його удосконалення і модифікації дозволять покращити процес очищення води. Reverse osmosis equipment is a modern method of water purification and has significant advantages over other methods, and its improvements and modifications will improve the water purification process.Документ Вплив металічного магнію на окисно-відновний потенціал води(2022) Маринін, Андрій Іванович; Шевченко, Олександр Юхимович; Святненко, Роман Сергійович; Шпак, Владислав В’ячеславовичДостеменно показано, що при контакті дистильованої води з металічним магнієм ОВП води зменшує з часом експозиції свою величину, яка за десятки хвилин досягла величини мінус 130 мВ. При цьому спостерігається очікуване збільшення величин питомої електропровідності. It has been conclusively shown that when distilled water comes into contact with metallic magnesium, the ORP of water decreases with time of exposure, reaching a value of minus 130 mV in tens of minutes. At the same time, the expected increase in specific electrical conductivity is observed.