Тези доповідей, матеріали конференцій
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373
Переглянути
6 результатів
Результати пошуку
Документ Удосконалення технології спиртової бражки із крохмалевмісної сировини при використанні кислотостійких ферментних препаратів(2010) Яворська, Н. Б.; Шиян, Петро Леонідович; Мудрак, Тетяна Омелянівна; Кириленко, Роман ГригоровичОдним із способів зниження інфікування напівпродуктів спиртового виробництва є зменшення рН субстрату. Запропонована енерго- та ресурсозберігаюча технологія спиртових бражок дозволить знизити тривалість приготування замісу та максимальне використання вторинної теплоти. One way to reduce infection intermediates alcohol production is to reduce the pH of the substrate. The proposed energy and resource saving technology brazhok alcohol will reduce the durationCooking mixing and maximum utilization of secondary heat.Документ Удосконалення технології зброджування високонцентрованого сусла із крохмалевмісної сировини(2011) Тертична, К. О.Використання розробленої технології зброджування сусла високої концентрації дозволить збільшити потужність спиртових заводів без додаткових капіталовкладень, знизити на 20-30% вихід барди та підвищити її концентрацію, а також покращити екологічний стан навколишнього середовища. Using technology developed fermentation of wort of high concentrationwill increase the capacity of distilleries without additional capital investmentreduced by 20-30% yield bards and increase its concentration and improveecological environment.Документ Оптимізація процесу накопичення леткої частки спиртової бражки(2006) Кириленко, Роман Григорович; Шиян, Петро Леонідович; Мудрак, Тетяна ОмелянівнаЗ метою зменшення питомих енерговитрат для одержання етилового спирту високої якості необхідно оптимізувати дані про кількісний та якісний склад леткої частини бражки в залежності від технологічних параметрів зброджування сусла. In order to reduce specific energy to produce ethanol quality to optimize data on the quantitative and qualitative composition of the volatile brazhku depending on the technological parameters of the fermentation of wort.Документ Вплив технологічних параметрів зброджування сусла на накопичення летких органічних домішок спиртової бражки(2005) Кириленко, Роман Григорович; Шиян, Петро Леонідович; Мудрак, Тетяна Омелянівна; Куц, Анатолій Михайлович; Сизько, Валерій БорисовичШироке впровадження енерго- і ресурсозберігаючої технології спиртових бражок з використанням низькотемпературної термоферментативної обробки крохмалевмісної сировини передбачає зниження дисперсності помелу сировини, підвищення концентрації та температури зброджування сусла. Тому з метою зменшення питомих енерговитрат та одержання етилового спирту високої якості необхідні достовірні дані про якісний і кількісний склад леткої частини бражки. The widespread introduction of energy-and resource-saving technologies alcohol brazhok using low termofermentatyvnoyi raw starch processing involves reducing dispersiongrinding of raw materials, improve concentration and temperature fermentation of wort. Therefore, in order to reduce unitenergy and obtaining ethanol quality needed reliable data on the qualitative and quantitative composition of the volatile brazhku.Документ Дослідження біосинтезу ацетону та бутанолу новими штамами ацетоно-бутилових бактерій(2010) Здір, А. П.; Шиян, Петро Леонідович; Мудрак, Тетяна Омелянівна; Кириленко, Роман ГригоровичОсновна кількість етилового спирту в розвинених країнах використовується на технічні потреби в тому числі для виробництва органічних розчинників та паливних оксигенатів. Сировиною для виробництва останніх є бутиловий спирт (бутанол). На кафедрі біотехнології продуктів бродіння, екстрактів і напоїв була проведена робота по виділенню та селекції продуктивних штамів ацетоно-бутилових бактерій продуцентів ацетону та бутанолу. The basic amount of ethanol used in developed countries for technical needs inincluding for organic solvents and fuel oxygenates. The raw material for the production of the lastis butyl alcohol (butanol).The department of biotechnology fermentation products, extracts and beverages have been made to allocateand selection produtyvnyh strains acetone-butyl bacteria producers of acetone and butanol.Документ Вплив ферментного препарату Ліквімеш на технологічні показники дозрілої бражки(2003) Кулик, Л. Е.Було досліджено ефективність використання ферментного препарату - Ліквімеш у виробництві спирту із крохмалевмісної сировини. Основною активністю препарату є термостабільна глкжаназа, пентозаназа і протеїназа.