Тези доповідей, матеріали конференцій
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373
Переглянути
11 результатів
Результати пошуку
Документ Дослідження застосування флавоноїду кверцетину при лікуванні короновірусних захворювань(2021) Сташенко, Софія Григорівна; Попова, Інна ВадимівнаОскільки кверцетин може інгібувати ферменти коронавірусу, які є важливими для реплікації вірусу та зараження, він надає можливість для розроблення противірусних методів терапії для інгібування вірусних протеаз. Таким чином можна теоретично припустити, що він може бути терапевтичним інструментом для лікування COVID-19, як окремо, так і в поєднанні з іншими або противірусними препаратамиДокумент Управління процесом альдегідоутворення у горілках за рахунок внесення до рецептур харчових добавок(2011) Кузьмін, Олег Володимирович; Топольник, Віра Григорівна; Ловягін, ОлександрПроведено експериментальні дослідження впливу низькомолекулярних антиоксидантів на ріст альдегідів. Experimental studies of the effect of low-molecular antioxidants on the growth of aldehydes.Документ Кверцетинвмісна водна витяжка з лушпиння цибулі як антиоксидант у технології м’ясних виробів(2016) Пешук, Людмила Василівна; Іванова, Тетяна МиколаївнаАктивний метод вирішення завдання подовження терміну зберігання м’ясних продуктів– гальмування окислювальних процесів синтетичними і природними антиоксидантами. Використання синтетичних антиоксидантів в даний час обмежений через токсичність, високу вартість, необхідність суворого контролю, тому велика увага приділяється пошуку натуральних добавок, що містять природні антиоксиданти. Для вирішення даної проблеми найбільш підходящими в якості біологічно активних добавок для харчових продуктів є нетоксичні речовини природного походження – клас біофлавоноїди, зокрема група флавоноїдів. Кверцетин (3,5,7,3'4' пентаоксифлавон) – рослинний антиоксидант, біофлаваноїд, що знаходиться у великій кількості у фруктах, овочах, лікарських травах, а також в зернах, горіхах, корі, квітах, листях рослин. Порівнюючи різні харчові джерела флавоноїдів, лушпиння і верхні лусочки цибулі є найбагатшими джерелами похідних кверцетину. При екстрагуванні дистильованою водою і католітом вміст флавоноїдів збільшується вдвічі. Глікозиди кверцетину не деградують при приготування водних витяжок лушпиння і лусок цибулі. Зразки варених ковбас з додаванням водної витяжки з лушпиння цибулі в якості антиоксиданта для подовження терміну зберігання готових виробів. При визначенні кислотного та перекисного чисел зроблених експериментальних зразків при зберіганні найбільш подовжений термін зберігання мали зразки вареної ковбаси з додаванням водної витяжки з лушпинням цибулі. Active method of solving the problem of lengthening shelf life of meat produktiv- inhibition of oxidative synthetic and natural antioxidants. The use of synthetic antioxidants is currently limited due to toxicity, high cost, need for strict control, so the search focuses on natural supplements that contain natural antioxidants. To solve this problem the most suitable as dietary supplements for foods are toxic substances of natural origin - class bioflavonoids, including a group of flavonoids. Quercetin (3,5,7,3'4'-pentaoksyflavon) - herbal antioxidant bioflavanoyid located in large quantities in fruits, vegetables, herbs and beans, nuts, bark, flowers, foliage plants. Comparing different food sources of flavonoids, husk and top scales onions are the richest sources of quercetin derivatives. When distilled water extraction and catholyte flavonoid content doubled. Quercetin glycosides are not degraded during cooking water extracts and scales peel onions. Samples of cooked sausages with the addition of aqueous extract of onionskin as antioxidants to prolong the shelf life of finished products. In determining the acid and peroxide numbers of experimental samples taken when storing the most prolonged period of storage the samples were cooked sausage with the addition of aqueous extract of onionskin.Документ Функціональні та спеціальні харчові продукти як основа підтримання здоров’я населення України(2016) Іванова, Тетяна Миколаївна; Пешук, Людмила ВасилівнаВикористання природних флавоноїдів, зокрема кверцетину, є перспективним напрямком розширення групи м'ясних продуктів. Антиоксидантна активність кверцетину обумовлена його здатністю пригнічувати процеси перекисного окислення ліпідів, знижувати вміст вільних радикалів. Кверцетин відновлює структуру ушкоджених клітин печінки людини, перешкоджає згущенню крові, зміцнює імунну систему, регулює обмін глюкози в організмі. The use of natural flavonoids, in particular quercetine, is a promising direction of extension of the group of meat products. The antioxidant activity of quercetine is caused by its ability to inhibit lipid peroxidation, reduce the content of free radicals. Quercetine restores the structure of damaged liver cells rights, prevent blood clotting, strengthens the immune system, regulates glucose metabolism in the body.Документ Дослідження терміну зберігання варених ковбас з додаванням кверцетину і кверцетинвмісної вторинної сировини (лушпиння цибулі)(2016) Пешук, Людмила Василівна; Іванова, Тетяна МиколаївнаНині проводиться пошук ефективних препаратів натурального походження, що мають біологічну та антиоксидантну активність у відношенні до окислювальних процесів і є важливою виробничою та соціальною задачею. Використання природних флавоноїдів, зокрема кверцетину, є перспективним напрямком розширення групи м'ясних продуктів. Антиоксиданта активність кверцетину обумовлена його здатністю пригнічувати процеси перекисного окислення ліпідів, знижувати вміст вільних радикалів і токсичних продуктів перекисного окислення. Ця речовина має стимулюючий вплив на антиоксидантну систему організму. Відповідно літературним та по даним Інституту біоорганічної хімії екстракт і порошок з лушпиння цибулі ефективно підвищує плазмові концентрації кверцетину і ізорамнетіну та покращує антиоксидантний захист в печінці (порівняно з екстрактом чи порошком з м’якоті цибулі). Відвар з лушпиння цибулі по антиоксидантній активності в декілька разів перевершує зелений чай та червоне вино.Документ Дослідження будови і властивостей біофлавоноїдів методами комп'ютерної хімії(2014) Стеценко, Наталія Олександрівна; Сімахіна, Галина ОлександрівнаСеред вивчених на сьогодні біофлавоноїдів найвищою біологічною активністю відзначаються кверцетин та рутин. Ці ж сполуки містяться у найбільших кількостях в багатьох рослинних об'єктах. Тому за ступенем їхньої біологічної активності можна загалом оцінити ефективність того чи іншого природного джерела біофлавоноїдів. Among the studied today bioflavonoids highest biological activity quercetin and rutin are marked. These compounds found in large quantities in many plant facilities. Therefore, the degree of their biological activity can generally evaluate the effectiveness of a natural source of bioflavonoids.Документ Використання деяких антиокисників у виробництві сухих сніданків(1997) Миронова, Наталія Геннадіївна; Ковбаса, Володимир Миколайович; Суровцева, Т. А.В тезах описується порівняльний аналіз використання кверцетину і вітамінного преміксу в якості антиоксидантів, які застосовуються в технології виробництва сухих сніданків. В ній повідомляються переваги та недоліки використання даних речовин для подовження терміну зберігання сухих сніданків. The article describes comparative analysis of using quercetin and vitamin premix as antioxidants which are used to produce of dry breakfasts. The article deals with the advantages and disadvantages of these substances for increasing the storage time.Документ Дослідження взаємодії кверцетину з похідними рослинних полісахаридів крохмалю та пектину(2014) Данілевич, Олександра В.; Грабовська, Олена Вячеславівна; Михайлик, Вячеслав Аврамович; Парняков, Олексій СергійовичЗручною формою для введення в харчові продукти є водорозчинні вітамінні препарати. З метою збереження біологічної активності низькомолекулярних вітаміноподібних речовин у якості нейтральних захисних сполук часто використовують полісахариди. Природний флавоноїд кверцетин володіє Р- вітамінною активністю і не розчинний у воді. Шляхом інкапсулювання на полісахаридах можна перевести подібні сполуки в розчинну форму, що підвищує їх засвоюваність. A convenient form for administration to food is a water-soluble vitamin drugs. In order to preserve the biological activity of low molecular weight vitamin-like substance as a neutral protective compounds often using polysaccharides. The natural flavonoid quercetin has R- vitamin activity and insoluble in water. By encapsulation on polysaccharides such compounds can be converted to a soluble form, which increases their digestibility.Документ Дослідження взаємодії полісахаридів крохмалю та пектину з кверцетином(2014) Данилевич, Олександра В.; Парняков, Олексій Сергійович; Грабовська, Олена ВячеславівнаПроведені дослідження показали можливість отримання водорозчинних комплексів кверцетину шляхом його сорбції на полісахаридах, що відкриває перспективи створення Р-вітамінних харчових добавок оздоровчої дії. Внаслідок сорбції полісахаридами полегшується транспорт флавоноїдів і забезпечується їх збереженість. Studies have shown the possibility of water-soluble complexes of quercetin by its adsorption on polysaccharide that offers the prospect of creating P-vitamin dietary supplements improving performance. Because sorption polysaccharide facilitated transport of flavonoids and ensured their survival.Документ Дослідження інкапсуляції кверцитину полісахаридами(2014) Гордієнко, С.; Данілевич, Олександра В.; Грабовська, Олена ВячеславівнаПроведені дослідження показали можливість отримання водорозчинних комплексів кверцетину шляхом його сорбції на полісахаридах, що відкриває перспективи створення Р-вітамінних харчових добавок оздоровчої дії. Внаслідок сорбції полісахаридами полегшується транспорт флавоноїдів і забезпечується їх збереженість. Studies have shown the possibility of water-soluble complexes of quercetin by its adsorption on polysaccharide that offers the prospect of creating P-vitamin dietary supplements improving performance. Because sorption polysaccharide facilitated transport of flavonoids and ensured their survival.