Тези доповідей, матеріали конференцій
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373
Переглянути
12 результатів
Результати пошуку
Документ Зміни кольоровості солоду в процесі ферментації(2023) Цюкало, Віталій Васильович; Пархоменко, Анастасія Михайлівна; Мукоїд, Роман МиколайовичПри ферментації солоду протікають специфічні біохімічні процеси, якіприводять до фізико-хімічних та хімічних змін. Актуальнимдослідження процесів, яківідбуваються при ферментації солодуДокумент Дослідження кольороутворюючих властивостей порошків із буряка, отриманих різними методами сушіння(2016) Рашевська, Тамара Олексіївна; Подковко, Оксана АнатоліївнаНа сьогодні розроблено технологію масляної пасти на молочно-рослинній основі із додаванням порошку буряка, що обумовлює привабливий рожевий колір готового продукту. Метод сушіння буряка-сировини впливає на кінцевий склад отриманої добавки, включаючи вміст так званих беталанінів, що складаються із пігментів червоного (бетаціанінів) та жовтого (бетаксантінів) кольорів. Наявність барвних речовин, їх кількість, стійкість до зміни pH середовища відіграють важливу роль на формування споживчих характеристик продукту. Метою роботи було дослідження кольороутворюючих властивостей, а саме інтенсивності забарвлення та відтінку порошків з буряка для використання у складі масляної пасти. At present, the technology of oil pastes milk and plant-based powder with addition of beet, which makes an attractive pink color of the finished product. The method of drying beet-material effect on the final composition of the resulting additive, including the contents of the so-called betalaniniv consisting of red pigments (betatsianiniv) and yellow (betaksantiniv) colors. The presence of coloring substances, their quantity, resistance to changes in pH environment play an important role in the formation of consumer product characteristics. The aim was to study koloroutvoryuyuchyh properties, such as color intensity and hue of beet powders for use in oil paste.Документ Розробка методу і приладу експрес-контролю кольоровості цукру-піску в кристалічному стані(2005) Платонов, Віталій Васильович; Дадеко, Л. І.; Чернявська, Людмила Іванівна; Купчик, Михайло Петрович; Клименко, Лариса СтепанівнаПриведені порівняльні показники якості білого цукру , який виробляють в країнах ЄС та в Україні. Розроблено новий прилад для визначення кольоровості білого цукру в кристалічному вигляді. Наголошено , що розроблення вітчизняного лабораторного обладнання для визначення кольоровості цукру дозволяє виробляти недорогі прилади і організовувати їх належне сервісне обслуговуванняна цукрових заводах. Present comparative figures as white sugar, which is produced in the EU and Ukraine. A new instrument for determining color-sti white sugar in crystalline form. Emphasized that the development of laboratory equipment to determine the color allows the sugar to produce inexpensive devices and organize proper service sugar factories.Документ Вплив моноамонійфосфату на якісні показники продуктів цукрового виробництва(2000) Козявкін, Анатолій Петрович; Штангеєва, Надія Іванівна; Клименко, Лариса Степанівна; Нікіфоров, Олександр ВалерійовичПриведені результати дослідження очищення соку !! сатарації, сиропу з клеровкою та утфелю моноамонійфосфатом. Доведено позитивний вплив моноамонійфосфату на якісні показники цих продуктів, в першу чергу на видалення солей кальцію і зменшення кольоровості.Документ Вимірювання кольоровості цукру в кристалічному стані для поточного контролю якості готової продукції(2006) Дадеко, Л. І.; Ковальчук, А. В.; Глінкін, С. Ю.; Чернявська, Людмила Іванівна; Купчик, Михайло Петрович; Клименко, Лариса СтепанівнаРозроблений прилад для визначення кольоровості цукру в кристалічному стані без розбавлення, який дозволяє швидко визначати кольоровість цукру після кожного звареного вакуум-апарата, що дозволяє оперативно оцінювати якість готової продукції і оптимізувати технологічні процеси виробництва.Документ Стабілізація результатів вимірювань кольоровості білого цукру за допомогою приладу ЦУТЕП-СМ(2008) Пасічний, Василь Миколайович; Мороз, Олена Олексіївна; Мітяєва, С. М.Проаналізовані основні недоліки колориметрів відбиття при визначенні кольоровості кристалічного білого цукру методом аналізу дифузно –відбитого випромінювання. Досліджено і встановлено, що застосування рівномірного розсіюючого екрану при оптимізації кількості світлодіодів, дозволило втричі збільшити стабільність вимірювання кольоровості кристалічного білого цукру.Документ Підвищення точності і стабільності вимірювання кольоровості кристалічного цукру на новому вітчизняному колориметрі ЦУТЕП-С(2010) Клименко, Лариса Степанівна; Тихонюк, A. B.Наведені результати міжлабораторних досліджень з підвищення стабільності вимірювання кольоровості кристалічного білого цукру на колориметрі ЦУТЕП-С. Розроблене програмне забезпечення, що дозволило розбити шкалу приладу на два діапазони, в результаті чого підвищилася відтворюваність вимірювання кольоровості білого цукру.Документ Актуальність одержання термостійкого очищеного соку на Смілянському цукровому заводі(2009) Таран, Вікторія Володимирівна; Виговський, Валерій Юрійович; Одородько, Надія ЙосипівнаВ ході аналізу одержаних даних було визначено, що вміст редукувальних речовин в клітинному соці впливає на ефект очищення дифузійного соку, вміст в ньому солей кальцію, забарвленість очищеного соку, на роботу випарної установки та продуктового відділення, при сталій витраті вапна в процесі основного вапнування та тривалості процесу.Документ Модернізований прилад ЦУТЕП-СМ для вимірювання кольоровості білого цукру в кристалічному вигляді(2008) Купчик, Михайло Петрович; Клименко, Лариса Степанівна; Ковальчук, А. В.; Чернявська, Людмила Іванівна; Тихонюк, A. B.Наведені результати досліджень 18 зразків кристалічного білого цукру різної кольоровості і розмірів кристалів на двох приладах ЦУТЕП-С і модернізованому ЦУТЕП-СМ. Доведено, що збільшення рівномірності освітлення зразків цукру при оптимізації кількості світлодіодів до 12, дозволило знизити розбіжність між результатами паралельних вимірювань. Відносна похибка вимірювання кольоровості на першому приладі склала 4,6 %, а на модернізованому – 2,04 %.Документ Дослідження ефективності повернення сатураційного осаду при очищенні соку з використанням прогресивної дефекосатурації(2006) Резніченко, Юрій Миколайович; Виговський, Валерій ЮрійовичВстановлено, значне підвищення ефективності осадження нецукрів з покращенням якості очищеного соку. Виходячи з отриманих результатів встановлена оптимальна кількість сатураційного осаду, а також місце вводу його на прогресивну дефекосатурацію. It is set, considerable increase of efficiency of besieging of нецукрів with the improvement of quality of the cleared juice. Coming from the got results the optimal amount of carbonation sediment, and also place of вводу of him, is set on a progressive defecosaturation.