Тези доповідей, матеріали конференцій

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 6 з 6
  • Ескіз
    Документ
    Перспективи використання білкових препаратів з бобових у технології жировмісних продуктів тваринного походження
    (2020) Кочубей-Литвиненко, Оксана Валер'янівна; Пасічний, Василь Миколайович; Ющенко (Гончар), Наталія Михайлівна; Яценко, Ольга Володимирівна; Бандура (Кузьмик), Ульяна Геннадіївна
    Отримані результати щодо використанню ізолятів бобових, в тому числі ізоляту горохового білка в технологіях жировмісних продуктів доводять необхідність більш ретельного підбору складу стабілізаційної системи для забезпечення належного рівня стабільності харчових емульсій при реалізації технолгічного процесу.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження зміни якості масляних паст за показником кислотності
    (2020) Яценко, Ольга Володимирівна; Ющенко (Гончар), Наталія Михайлівна; Бандура (Кузьмик), Ульяна Геннадіївна; Миколів, Іван Михайлович
    Результати досліджень нових видів масляних паст та контрольного зразку під час зберігання за мінусової температури показали спільні тенденції. Спочатку накопичення як первинних, так і вторинних продуктів окиснення відбувається більш повільно, після чого спостерігається стрибкоподібне зростання за рахунок накопичення органічних кислот, що у свою чергу спричиняють інтенсифікацію окиснювальних процесів.
  • Ескіз
    Документ
    Обґрунтування доцільності використання природних наповнювачів у технології масляних паст
    (2019) Кочубей-Литвиненко, Оксана Валер'янівна; Яценко, Ольга Володимирівна; Ющенко (Гончар), Наталія Михайлівна; Бандура (Кузьмик), Ульяна Геннадіївна; Миколів, Іван Михайлович
    Сучасні тенденції виробництва молочних продуктів полягають у розширенні асортименту та удосконалені існуючих технологій шляхом залучення натуральної рослинної сировини. Відомо, що овочева та фруктова сировина характеризується високим вмістом поживних речовин, які виявляють функціональні властивості. The current trends in dairy production are expanding the range and improving existing technologies by attracting natural plant raw materials. It is known that vegetable and fruit raw materials are characterized by a high content of nutrients that exhibit functional properties.
  • Ескіз
    Документ
    Stabilization of the structure butter pastes
    (2019) Yatsenko, Olga; Yushchenko (Gonchar), Natalia; Bandura (Kuzmyk), Uliana
    For foods characterized by high moisture content, it is necessary to ensure the proper structural and mechanical properties, organoleptic characteristics of the products and stability during storage for this requires the use of functional and technological ingredients. Purposeful combination allows to use the properties of separate components of multicomponent dairy products as efficiently as possible. Therefore, the development of stabilization systems for butterpastes as complex emulsion systems is relevant, as it will allow to obtain products with a given structure and increase the economic efficiency of production.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження показника активності води масляних паст, стабілізованих білково-полісахаридним комплексом
    (2019) Кочубей-Литвиненко, Оксана Валер'янівна; Ющенко (Гончар), Наталія Михайлівна; Яценко, Ольга Володимирівна; Бандура (Кузьмик), Ульяна Геннадіївна; Миколів, Іван Михайлович
    На підставі аналізу результатов експериментальних досліджень обгрунтовано розробку білково-полісахаридного комплексу для масляних паст. За основу обрано сум концентрати молочного та сироваткових білків, що виявляють вологозв'язуючі та структуроутворюючі властивості. Крім того, білковий комплекс слугуватиме збагачуючим компонентом, який дозволить пщвищити збалансовашсть складу масляної пасти та сприятиме зменшенню дефіциту білка у раціоні харчування сучасної людини. Based on the analysis of the results of experimental studies The development of a protein-polysaccharide complex for oil paste has been substantiated. The basis for the selection of concentrates of milk and whey proteins, revealing the wetting and structure-forming properties. In addition, the protein complex will serve as a enriching component that will enhance the balance of the oil paste and contribute to reducing protein deficiency in the diet modern man.
  • Ескіз
    Документ
    Перспективи використання ізоляту горохового протеїну у технології масляних паст
    (2018) Кочубей-Литвиненко, Оксана Валер'янівна; Пасічний, Василь Миколайович; Ющенко (Гончар), Наталія Михайлівна; Яценко, Ольга Володимирівна; Бандура (Кузьмик), Ульяна Геннадіївна