Тези доповідей, матеріали конференцій

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 17
  • Ескіз
    Документ
    Використання насіння олійних культур в хлібопеченні
    (2023) Грищенко, Анна Миколаївна; Тодорчук, Дмитро Олександрович; Бовтрук, Анна Юріївна
    Насіння олійних культур в хлібопечення використовують в основному для декорування поверхні хлібобулочних виробів. Найчастіше використовують мак, насіння льону та насіння ефіроолійних культур. Частіше за все в рецептурі використовують насіння однієї або двох видів культур. Перспективним є використання суміші насіння різних культур, що сприятиме підвищенню харчової цінності хлібобулочних виробів.
  • Ескіз
    Документ
    Наслідки адміністративного регулювання для розвитку олійно-жирової галузі України
    (2021) Швед, Тетяна Володимирівна
    Основним інструментом державного регулювання зовнішньоекономічної діяльності вітчизняних підприємств олійно-жирової галузі є відсоткова митна ставка на експорт насіння олійних культур, а також квотування та ліцензування експортних поставок продукції олійно-жирової галузі. Негативними наслідками можуть бути: припинення діяльності підприємств з середніми і малими виробничими потужностями; застосування зовнішньоекономічних санкцій; зростання кількості безробітних внаслідок банкрутства підприємств; виникнення дефіциту олійної сировини; втрата основних ринків збуту соняшникової олії; зменшення валютних надходжень тощо.
  • Ескіз
    Документ
    Визначення показників якості житньо-пшеничного хліба, збагаченого куркумою та насінням соняшнику
    (2019) Возіян, Вікторія; Солодко, Лілія Миколаївна
    Використання у виробництві хлібних виробів такої нетрадиційної рослинної сировини, як куркума та насіння соняшника дозволить створити хліб житньо-пшеничний оздоровчого призначення з високими органолептичними, фізико-хімічними показниками якості, що знаходяться в межах значень, встановлених нормативною документацією. The use in the manufacture of cereal products such alternative vegetable raw materials like turmeric and sunflower seeds will create bread rye-wheat health-improving purposes with high organoleptic, physico-chemical parameters of quality, which are within the limits set normative documentation.
  • Ескіз
    Документ
    Використання олійних культур у м'ясопродуктах для людей хворих на цукровий діабет
    (2018) Кущ, Руслана Вікторівна; Топчій, Оксана Анатоліївна; Котляр, Євген Олександрович
    Тези містять результати вивчення доцільності використання борошна кунжуту, льону та насіння соняшника у рецептурі м’ясопродуктів для людей, хворих на цукровий діабет. The thesis contains the results of the study of the feasibility of using sesame flour, flaxseed and sunflower seeds in the formulation of meat products for people with diabetes mellitus.
  • Ескіз
    Документ
    Макронутрієнтний склад насіння гречки та соняшника до та після пророщування
    (2018) Ясінська, Ірина Леонідівна; Іванова, Вікторія Джанівна
    Проаналізовано основні показники макронутрієнтного складу насіння гречки та соняшнику до та після пророщування. The macronutrient composition of buckwheat and sunflower seeds before and after germination were determined.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження сумішей із зернової та олійної сировини
    (2017) Шаповаленко, Олег Іванович; Євтушенко, Олег Олександрович; Кожевнікова, Маргарита Ігорівна
    За результатами досліджень було створено дві суміші: перша суміш (льон : соняшник : кукурудза) відповідно у % (1:1:98) та друга суміш (льон : соняшник : кукурудза) відповідно у % (27:72:1) та визначено показники їх якості.
  • Ескіз
    Документ
    Визначення коефіцієнта варіації культур з підвищеним вмістом ліпідів
    (2016) Кожевнікова, Маргарита Ігорівна; Шаповаленко, Олег Іванович; Євтушенко, Олег Олександрович
    В тезах наведено інформацію про змішування насіння соняшнику та кукурудзи, а також про коефіцієнти варіації сумішей. In theses are about blending sunflower seeds and corn, and the mixtures of coefficients of variation.
  • Ескіз
    Документ
    Розроблення способу виробництва пшеничного хліба з додаванням насіння соняшнику та порошку імбиру
    (2013) Кутна, Анна Ігорівна; Мартиненко, Тетяна Андріївна
    Порівняння фізико-хімічних властивостей традиційного та збагаченого хліба показало, що пористість зразку з додаванням вища на 4%, а вологість та кислотність відповідають нормам. В порівнянні з контролем збагачені вироби мають більш приємний смак та аромат, колір м'якушки виробу жовтуватий. Comparison of physical and chemical properties of traditional and enriched bread showed that the porosity of the sample with the addition of 4% higher and the humidity and acidity meet the standards. Compared with the control of fortified products have a pleasant taste and aroma, color yellow crumb product.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження ефективності процесу змішування культур з підвищеним вмістом ліпідів
    (2016) Кожевнікова, Маргарита Ігорівна; Рибчинський, Родіон Станіславович; Євтушенко, Олег Олександрович
    В тезах наведено інформацію про змішування насіння соняшнику та кукурудзи, а також про оптимальну тривалість процесу. In theses are about blending sunflower seeds and corn, and the optimal duration of the process.
  • Ескіз
    Документ
    Контроль якості подрібнення зернової сировини
    (2015) Кожевнікова, Маргарита Ігорівна; Шаповаленко, Олег Іванович; Євтушенко, Олег Олександрович
    В тезах наведено інформацію про подрібнення насіння соняшнику, насіння льону та кукурудзи, а також їх сумішей. In the abstracts was produced information about grinding of sunflower seeds, flax seeds, corn and mixtures thereof.