Тези доповідей, матеріали конференцій

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 58
  • Ескіз
    Документ
    Забезпечення гарантій та принципів юридичної відповідальності в сфері здорового харчування дітей в Україні
    (2021) Задніпряна‐Корінна, Мар'яна Юріївна
    Якість та безпечність продуктів харчування, особливо харчування дітей ви- магають гарантій виробників та контролю держави. В цьому контексті питання законодавчого регулювання юридичної відповідальності держави, виробника і самоконтроль споживача очевидні та ключові. Принципи юридичної відповідальності в системі організації здорового харчування дітей в Україні визначають керівні засади, презумпції та підстави притягнення до різних видів юридичної відповідальності фізичних осіб, юридичних осіб, колективних утворень, держави та ії органів, визначають правові гарантії відшкодування шкоди. У принципах юридичної відповідальності конкретизуються сутність, функції, обумовлюються форми реалізації юридичної відповідальності
  • Ескіз
    Документ
    Перспективи виробництва натуральних харчових барвників в Україні
    (2021) Горбач (Морозюк), Анна Валентинівна; Шутюк, Віталій Володимирович
    Нині такі фактори, як збільшення виробництва продуктів харчування, диверсифікація технологічних розробок та звички у харчуванні споживачів збільшили необхідність використання барвників у продуктах харчування. Тому виробництво натуральних харчових барвників з рослинної сировини є перспективним для консервної галузі України.
  • Ескіз
    Документ
    Тенденції виробництва та виробництва натуральних харчових барвників
    (2021) Горбач (Морозюк), Анна Валентинівна; Шутюк, Віталій Володимирович
    Нині такі фактори, як збільшення виробництва продуктів харчування, диверсифікація технологічних розробок та звички у харчуванні споживачів збільшили необхідність використання барвників у продуктах харчування. Тому виробництво натуральних харчових барвників з рослинної сировини є перспективним для консервної галузі України.
  • Ескіз
    Документ
    Використання фізичних методів у технологічних процесах харчових виробництв
    (2018) Мехеда, Артем Олександрович; Бєлова, Карина Романівна; Літвинчук (Воронцова), Світлана Іванівна; Носенко, Володимир Єрофійович
    У даній роботі зроблений аналіз і надаються практичні рекомендації для застосування фізичних методів у сучасних харчових технологіях. Analysis and practical recommendations are given for application of physical methods in modern food technologies in this work.
  • Ескіз
    Документ
    Радіація приходить на допомогу консервації продуктів харчування
    (2016) Заєць, Віра Анатоліївна; Нещадим, Лариса Петрівна
    В роботі досліджено вплив радіаційної стерилізації на мікроорганізми. Розглянуто способи отримання іонізуючого випромінювання,а також використання інфрачервоного випромінювання для нагріву продуктів, пастеризації, сушки, копчення, дезінфекції. Досліджено за літературними джерелами, що вплив радіаційної стерилізації харчових продуктів не викликає токсикологічної небезпеки, не створює інших звичних для стерилізації проблем і відповідає вимогам стандартів. The effect of radiation sterilization on microorganisms is researched in this article. The methods of obtaining ionizing radiation and the use of infrared radiation for heating products, pasteurization, drying, smoking, disinfection, are considered in the publication. According to the literature review sources is found out that the effect of radiation sterilization of food products does not causes toxicological hazards or other problems during sterilization and meets the requirements of standards.
  • Ескіз
    Документ
    Проблеми забезпечення продовольчої безпеки України
    (2015) Сіднєва, Жанна Костянтинівна
    Викладено стан та проблеми забезпечення продовольчої безпеки України. The state and problems of ensuring food security of Ukraine are described.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження споживних переваг на ринку дієтичних хлібців
    (2016) Бочко, Інна Володимирівна; Кійко, Вікторія Вікторівна
    Інтенсивний темп життя, постійний дефіциту часу і, водночас, прагнення людей піклуватися про своє здоров’я суттєво впливає на вибір продуктів харчування. Збільшення попиту на продукцію, яка відповідає вимогам швидкого та здорового харчування диктує сучасні тенденції розвитку продовольчого ринку і, відповідно, орієнтири виробникам окремих галузей виробництва харчових продуктів. The intense pace of life, the constant lack of time and yet the people's desire to take care of their health significantly affects the food choices. Increased demand for products that meet the requirements of rapid and healthy diet dictates modern trends in the food market and consequently guidance to producers of certain sectors of food production.
  • Ескіз
    Документ
    Використання полісолодових екстрактів при виробництві хліба пшеничного
    (2016) Лепуга, Вікторія Миколаївна; Сидор, Василь Михайлович
    Останнім часом гостро стоїть проблема задоволення споживачів повноцінними продуктами харчування. Recently, the acute problem of full consumer satisfaction with food.
  • Ескіз
    Документ
    Про дитяче харчування очима споживача
    (2016) Телетьон, Леся Василівна; Сливченко, Володимир Олександрович; Хрупчик, Анна Василівна; Івчук, Надія Павлівна
    Відомо, що здоров’я нації закладається в перші дні та місяці життя немовлят і основою його є здорове та раціональне харчування. We know that the nation's health is laid during the first days and months of life babies and it is the foundation of a healthy and balanced diet.
  • Ескіз
    Документ
    Інтеграційні об’єднання як інструмент продовольчої безпеки
    (2013) Шпиг, Юлія Миколаївна
    Інтегровані структури, що об’єднують у своєму складі різні ланки АПК (від виробництва сільськогосподарської продукції до її реалізації кінцевим споживачам), є, як показує світовий досвід, найбільш ефективними та пристосованими до умов ринкової економіки. The integrated structure uniting composed of different parts of the AIC (from agricultural production to its implementation to final consumers) are, as international experience shows that the most effective and adapted to the market economy.