Тези доповідей, матеріали конференцій

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 11
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження мікроелементного складу екстракту з ягід чорноплідної горобини етиловим спиртом методом мас-спектрометрії з індуктивно-зв’язаною плазмою
    (2020) Омелянчук, Ілля Миколайович; Подобій, Олена Валеріївна; Мілюкін, Михайло Васильович
  • Ескіз
    Документ
  • Ескіз
    Документ
  • Ескіз
    Документ
    Использование пюре из черноплодной рябины в конфетах с помадно-кремовыми корпусами
    (2020) Оболкина, Вера Ильинична; Стадник, Светлана Богдановна; Кохан, Елена Александровна
  • Ескіз
    Документ
    Викристання пасти аронії, як наповнювача для харчових продуктів нового покоління
    (2020) Левківська (Музика), Тетяна Миколаївна; Матко, Світлана Василівна; Романів, Володимир Ярославович
    У рoбoтi зaпрoпoнoвaно комплексне пeрeрoблення плодів аронії, що дозволяє отримати oднoчaснo дeкiлькa функціональних прoдуктiв – сік та пасту з вичавок, внесення якої дає змогу суттєво підвищити вміст у виробах харчових волокон, органічних кислот, вітамінів, фенольних сполук. Крім того, додавання рослинної пасти до фруктових наповнювачів для кондитерських та молочних виробів, соусів, повидла надає продукту вираженого присмаку й аромату, завдяки чому можливе використання пасти як натурального ароматизатора та барвника.
  • Ескіз
    Документ
    Перспективи використання концентрованих соків в якості природних барвників
    (2020) Манченко, Валентина Миколаївна; Мельніченко, Анна Юріївна; Левківська (Музика), Тетяна Миколаївна
    В роботі доведено, що концентровані соки з ягід бузини, чорниці, аронії та ожини можна використовувати як природні барвники при виробництві кондитерських, макаронних та хлібо-булочних виробів, напоїв та кисломолочних продуктів. It is proved that the concentrated juice from the berries of elderberry, blueberry, chokeberry and blackberry can be used as natural dyes in the production of confectionery, pasta and bakery products, beverages and dairy products.
  • Ескіз
    Документ
    Розроблення нового асортименту помадно-кремових цукерок із застосуванням ягідної сировини з підвищеним вмістом флавоноїдів
    (2018) Стадник, Світлана Богданівна; Моренець, Аліна Олександрівна; Кохан, Олена Олександрівна; Оболкіна, Віра Іллівна
    Проведений аналіз хімічного складу пюре плодів журавлини, чорноплідної горобини та жимолості. Встановлено доцільність використання пюре з плодів журавлини, чорноплідної горобини та жимолості при створенні технологій нового асортименту помадно-кремових цукерок з підвищеним вмістом фізіологічно-функціональних інгредієнтів, оригінальними смаковими властивостями, подовженим терміном зберігання за рахунок використання дослідженої ягідної сировини як джерела натуральних барвників, органічних кислот, вологоутримуючих агентів, ароматичних речовин, антиоксидантів та консервантів.
  • Ескіз
    Документ
    Нова технологія неглазурованих цукерок із застосуванням пюре з аронії
    (2019) Стадник, Світлана Богданівна; Оболкіна, Віра Іллівна
    Було проведено дослідження фізико-хімічних властивостей пюре з аронії, впливу пюре на процес структуроутворення помадно-кремових цукеркових мас за умови формування корпусів цукерок методом екструзії. Підібрано раціональне дозування пюре в рецептуру виробів та визначено вплив внесення пюре на органолептичні властивості та термін зберігання цукерок. Встановлено доцільність застосування пюре з аронії та гуміарабіку для створення нового асортименту неглазурованих цукерок з підвищеною харчової цінністю, подовженим терміном придатності. A study was conducted of the physicochemical properties of puree from chokeberry, the influence of puree on the process of structure formation of fondant-cream candy mass under the condition of the formation of candy shells by extrusion. A rational dosing of mashed potatoes in the formulation of products was selected and the effect of making mashed potatoes on the organoleptic properties and shelf life of candies was determined. The feasibility of using puree of chokeberry and gum arabic to create a new assortment of unglazed sweets with increased nutritional value, extended shelf life has been established.
  • Ескіз
    Документ
    Використання чорноплідної горобини у композиції антиоксидантної дії
    (2016) Кадученко, Алла Володимирівна; Гойко, Ірина Юріївна
    Проблема забезпечення населення продовольством не втрачає актуальності, незважаючи на всі досягнення науково-технічного прогресу. У розвинених країнах світу все більше уваги приділяють не стільки створенню ринку різноманітних і якісних продуктів, скільки зміні структури харчування населення. The problem of providing the population with food does not lose relevance, despite all scientific and technological progress. In the developed world are increasingly focused not only create and market a variety of quality products as the restructuring of nutrition.
  • Ескіз
    Документ
    Красный натуральный краситель для безалкогольной промышленности
    (1990) Савченко, Николай Яковлевич; Кравчук, Зоя Дмитриевна; Смоловик, Жанна Ивановна; Олейник, Светлана Ивановна; Опанасюк, Татьяна Ивановна; Резвина, Лариса Николаевна; Трисунова, Татьяна Николаевна
    Приведены характеристики основного сырья для получения красного красителя из черноплодной рябины, технологию получения, расход красителя для подкрашивания безалкогольных напитков. Specifications main raw material to obtain a red dye from aronia, the technology of production, consumption dye for coloring non-alcoholic beverages.