Тези доповідей, матеріали конференцій

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 37
  • Ескіз
    Документ
    Pesticides and food safety in Canada
    (2024) Prokopenko, Valeria; Levkivska (Muzika), Tetiana
    Безпека харчових продуктів є пріоритетом уряду Канади. Перш ніж пестицид можна буде використовувати на харчовому продукті, вчені Міністерства охорони здоров’я Канади повинні визначити безпечні рівні залишків, так званий MRLs. Таким чином уряд Канади гарантує, що виробники належним чином використовують і застосовують пестициди та дотримуються встановлених лімітів залишків
  • Ескіз
    Документ
    Hazard analysis critical control point (HACCP)
    (2024) Prokopenko, Valeriya; Levkivska (Muzika), Tetiana; Rubanka, Kateryna
    HACCP — це система управління, в якій безпека харчових продуктів розглядається шляхом аналізу та контролю біологічних, хімічних і фізичних небезпек від виробництва сировини, закупівлі та обробки до виробництва, розповсюдження та споживання готової продукції. Загальновизнані урядовими установами, торговими асоціаціями та харчовою промисловістю в усьому світі були визнані сім принципів HACCP
  • Ескіз
    Документ
    Шляхи вдосконалення обліку розрахунків з оплати праці
    (2024) Приходько, Євген Сергійович; Духновська, Людмила Миколаївна
  • Ескіз
    Документ
    The use of neural network controllers in the process of sugar evaporation
    (2023) Hrama, Mykhailo
    The purpose of the presented study is to substantiate the methods of regulating the consumption of syrup in the evaporation station with a forecasting subsystem, which will allow to predict the behavior of the system and the decision-making subsystem, which will reduce the influence of the human factor on the course of the evaporation process. Materials and methods. The work of the evaporation station with the subsystem of forecasting and decision support when regulating the consumption of syrup was researched. In the automation scheme for regulating the flow rate of syrup, induction flow meters are used as a sensor. Pneumatic saddle valves with a built-in throttle and an electro-pneumatic converter were used as actuators.
  • Ескіз
    Документ
    Контроль використання інгредієнтів для виробництва безалкогольних напоїв
    (2019) Ткаченко, Євгенія Юріївна; Петруша, Оксана Олександрівна
    Використання добавок, як додаткової сировини, що формує певні характеристики та показники продукту, вимагає чіткого порядку їх застосування та дозування. І ще більш важливим це стає за умов застосування синтетичних харчових добавок, кількість яких має граничні межі концентрації в напоях, оскільки вони можуть завдати шкоду здоров’ю споживача. Належний їх контроль дозволить виробнику використовувати лише переваги таких інгредієнтів. The use of additives as additional raw materials that shape certain product characteristics and indicators requires a clear procedure for their use and dosage. This becomes even more important when synthetic food additives are used, the amount of which has concentration limits in beverages, as they can be harmful to the health of the consumer. Their proper control will allow the manufacturer to use only the benefits of such ingredients.
  • Ескіз
    Документ
    Вимірювання вміст СО2 у газових напоях
    (2018) Ігнатьєва, Анна Олександрівна; Іваннікова, Анастасія Дмитрівна; Петруша, Оксана Олександрівна
    Проведено порівняння методів визначення вуглекислого газу у газованих напоях. Запропоновано метод із використання напівпровідникових сенсорів для вимірювання концентрація вуглекислого газу в напої при відкритті. A comparison of methods for determining carbon dioxide in carbonated beverages is made. A method using semiconductor sensors to measure the concentration of carbon dioxide in a beverage when it is opened is proposed.
  • Ескіз
    Документ
    Особливості використання сірчаної кислоти для контролювання спиртовмісних рідин
    (2019) Олійник, Світлана Іванівна; Челишева, Надія Михайлівна
    Правильно організований контроль дає змогу об’єктивно слідкувати за якістю спирту етилового та лікеро-горілчаної продукції і не допускативідхилення їх фізико-хімічних показників від чинних стандартів. Properly organized controls allow you to objectively monitor the quality of ethanol and alcoholic beverages and to prevent deviation of their physical and chemical parameters from the current standards.
  • Ескіз
    Документ
    Автоматизація систем вентиляції як засіб захисту працівників на робочому місці
    (2019) Зигун, Владислав Олександрович; Сірик, Аліна Олегівна
    В роботі надано обґрунтування та представлені дослідження щодо доцільність переходу від традиційних (ручних) систем управління вентиляції до систем автоматичного контролю вентиляційних систем для захисту працівників на робочому місці.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження норм часу робочого місця лаборанта промислового підприємства шляхом складання фотографії робочого часу
    (2018) Лабжинська, Маргарита Юріївна; Володченкова, Наталія Валеріївна
    Для оцінювання ефективності використання робочого часу, знаходження «слабких місць» в організації та плануванні виробничої діяльності, виявлення порушень трудової дисципліни та знаходження шляхів їх мінімізації застосовується проведення індивідуальної фотографії робочого часу, що полягає у встановленні точного часу, що використовує робітник в процесі своєї трудової діяльності чи марно витрачає. У роботі проведено дослідження витрат та затрат робочого часу праці лаборантів типового зернозаготівельного елеватора, що дозволяє підвищити трудову дисципліну на підприємстві та збільшити ефективність використання робочого часу, а також зменшити простої обладнання, що упередить фізичне та психофізіологічне виснаження працівників, підвищить ефективність роботи підприємства та збільшить обсяги виробництва.
  • Ескіз
    Документ
    Контроль навантажень на працівника при виконанні робіт регламентованих технологічним процесом
    (2018) Лабжинська, Маргарита Юріївна; Володченкова, Наталія Валеріївна
    Світовий досвід діяльності будь-якого промислового підприємства ґрунтується на ефективній роботі і досягається лише за умови високого рівня організації безпеки на виробництві. В роботі проведено дослідження витрат та затрат робочого часу праці лаборантів типового зернозаготівельного елеватора, що дозволяє підвищити трудову дисципліну на підприємстві та збільшити ефективність використання робочого часу, а також зменшити простої обладнання, що упередить фізичне та психофізіологічне виснаження працівників, підвищить ефективність роботи підприємства та збільшить обсяги виробництва. Визначення необхідних затрат і результатів праці, витрат робочого часу техніка-лаборанта 1-ої категорії елеватора було проведено у реальних умовах праці й обслуговування робочого місця діючого підприємства шляхом проведення фотографії робочого часу. Проведений розрахунок фактичних затрат часу дозволив виявити втрати часу та недоліки у трудовій дисципліні та порушення технологічного процесу.