Тези доповідей, матеріали конференцій
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373
Переглянути
10 результатів
Результати пошуку
Документ Cтруктурно-параметричний оптимізаційний синтез функціонального модуля дозування в’язких та пластичних харчових продуктів(2021) Токарчук, Сергій Володимирович; Гавва, Олександр Миколайович; Кривопляс-Володіна, Людмила ОлександрівнаМетою створення пакувальної машини є реалізація технологічного процесу пакування та отримання пакування встановленої якості найбільш простим/дешевим/швидким способом. Одна і та ж операція технологічного процесу може бути реалізована по-різному, що призводить до виникнення певної кількості можливих структурних схем та конструктивних виконань функціональних модулів (ФМ) машини.Документ Дослідження характеристик фасувального мехатронного модуля дозування в’язких харчових продуктів(2021) Слюсар, Лілія Олександрівна; Скула, Дмитро Сергійович; Токарчук, Сергій Володимирович; Кривопляс-Володіна, Людмила ОлександрівнаТехнологічний процес фасування в’язких харчових продуктів у сучасних пакувальних машинах реалізується із застосування різноманітних конструктивних схем виконання функціональних модулів машин та із реалізацією різних траєкторії руху споживчих упаковок. Актуальною є проблема розробки нового обладнання, яке б не лише підвищувало продуктивність праці, було б більш надійним та довговічним, а й дозволило зменшити собівартість продукції.Документ Дослідження ефективності роботи функціонального мехатронного модуля для рідких харчових продуктів(2023) Муравйова, Юлія Віталіївна; Слюсар, Лілія Олександрівна; Масло, Микола Андрійович; Кривопляс-Володіна, Людмила ОлександрівнаФункціональні мехатронні модулі систем дозування рідких харчових продуктів широко використовуються на етапі фасування-дозування рідких харових продуктів у споживчу тару. Перевага таких модулів полягає у герметичності та простоті керування. Однак відсутня можливість регулювання витратних характеристик з метою безперервного дозування без формування залишків продукту.Документ Improving the process and equipment for tablets pressing(2020) Spolovych, Maksym; Prokop, Andrii; Chepeliuk, OlenaBecause of differences in the raw materials density and incomplete filling of the tablet presses dies, there are deviations in the mass of the finished solid dosage forms. The task of a dosing accuracy increasing requires a solution. The rational idea of improving the tablet press dosing mechanism is to adjust the size of the connecting hole between the feed cup and the feeder. It is proposed to change the relative position of the windows of the feeder and the feed cup, which are connected, by rotating the damper located in the ring between the cup and the feeder housing. This mechanism is much easier, faster and more accurately allows you to adjust the flow rate of the tableting mass. The proposed design is simpler and more reliable, as it does not require additional operations to configure. The inclined plane remains in a static position, so the error in braking the flow is smaller than when turning it. Improving the design of the feeder of the rotary tablet press by replacing the lever mechanism on the rotary damper, the position of which regulates the amount of material entering the mixers, simplifies the feed cup design, increases the efficiency of die filling and, accordingly, the dosing accuracy, facilitates the feeding device maintenance and increases its reliability in operation.Документ Підвищення ефективності роботи роторної таблеткової машини(2020) Сполович, Максим Юрійович; Чепелюк, Олена ОлександрівнаВнаслідок відмінностей у густині вихідної сировини і неповного наповнення матриць таблетувальних пресів існують відхилення маси готових твердих лікарських форм. Завдання збільшення точності дозування потребує нагального вирішення. Раціональною ідеєю удосконалення механізму дозування таблетпреса є регулювання розміру сполучного отвору між приймальним стаканом і живильником. Запропоновано забезпечити зміну взаємного розташування вікон живильника і приймального стакана, які сполучаються, шляхом повороту заслінки, розміщеної у кільці між стаканом і корпусом живильника. Такий механізм набагато легше, швидше і точніше дає можливість регулювати швидкість потоку маси для таблетування. Запропонована конструкція простіша і надійніша, оскільки не потребує додаткових операції для налаштування. Похила площина залишається в статичному положенні, тому похибка на гальмування потоку набагато менша, ніж при її повороті. Удосконалення конструкції живильного пристрою механізму дозування роторної таблеткової машини РТМ41М3 шляхом заміни важільного механізму керування шторками на поворотну заслінку, положення якої регулює кількість матеріалу, який надходить до зворушувачів, спрощує конструкцію приймального стакану, підвищує ефективність заповнення матриць, і відповідно, точність дозування, полегшує обслуговування живильного пристрою та підвищує його надійність в експлуатації.Документ Використання борошна зародку кукурудзи у виробництві борошняних кондитерських виробів(2016) Шевченко, Олена Олександрівна; Шаран, Лариса Олександрівна; Білик, Анастасія Володимирівна; Шаран, Андрій ВасильовичПроведено дослідження з використання борошно зародку кукурудзи у технології виготовлення борошняних кондитерських виробів. The study on the use of corn germ in the technology of production of flour confectionery.Документ Дослідження основних характеристик бункерів -живильників і лотків з вібросистемами(2014) Легун, Анастасія Валеріївна; Кривопляс-Володіна, Людмила ОлександрівнаВ харчовій галузі є певна кількість технологічних процесів, які можуть бути здійснені тільки завдяки використанню вібраційних процесів. Зокрема використання вібрацій дозволяє значно підвищити інтенсифікацію дозувальних процесів і забезпечити якість виконання кінцевих операцій по формуванню дози продукції. In the food industry has a number of processes that can be implemented only through the use of vibrating processes. In particular the use of vibration can significantly improve the intensification of dosing processes and ensure quality of terminal operations by forming dose products.Документ Вплив пектину на якість макаронних виробів з пшеничними висівками(2013) Юрчак, Вера Гавриловна; Карпик, Галина ВікторівнаДосліджено вплив пектину на основні показники якості макаронних виробів, виготовлених з додаванням висівок. Встановлено оптимальне його дозування. An influence of pectin on the main factors of quality of macaroni products, made with bran, was researched. The optimal pectin dosage measurement was determined.Документ Пути улучшения качества макаронных изделий(2008) Лысенко, Т. В.; Голикова, Татьяна Петровна; Юрчак, Вера ГавриловнаИзучено внесение ферментного препарата липолитического действия «Нупазим» на качество и технологический процесс производства макаронных изделий. Установлена оптимальная дозировка указанной добавки – 0,004 % - 0,008 % к массе муки. Рекомендуется вносить ее при температуре 40 ˚С в виде водного раствора. «Нупазим» укрепляет клейковину, интенсифицирует процесс сушки за счет образования тонкопористой структуры. The effect of using the lipolytical enzymatic additive to the quality and technological process of macaroni production has been studied. The optimal dosage of this additive is 0,004 % - 0,008% to the weight of flour. Recommended temperature of adding is 40 Celsius degree in solution. Noopazym strengthens gluten, intensifies drying process due to the high porosity structure creation.Документ Встановлення раціонального дозування фруктози при виробництві помадних цукерок з метою запобігання процесу черствіння(2002) Дорохович, Антонелла Миколаївна; Фоменко, Веніамін Васильович; Кохан, Олена Олександрівна; Дробот, Л. Г.Збільшення термінів зберігання неглазурованих помадних цукерок можливе при використанні гігроскопічної фруктози. При проведенні експериментів частину цукру в рецептурі цукерок замінювали кристалічною фруктозою та досліджували її вплив на органолептичні, фізико-хімічні та структурно-механічні властивості готових виробів під час зберігання, з метою встановлення раціонального дозування фруктози.