Тези доповідей, матеріали конференцій
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373
Переглянути
12 результатів
Результати пошуку
Документ Дослідження насіння кропу в період молочної стиглості як ароматичної складової аюрведичної кулінарії(2020) Фролова, Наталія Епінетівна; Ющенко (Гончар), Наталія Михайлівна; Вальчук, Андрій Олегович; Бабенко, ОксанаДокумент Аналіз способів отримання ефірного масла з пряних рослин(2022) Іванишина, Катерина Миколаївна; Рубанка, Катерина ВолодимирівнаРобота присвячена опису передових методів отримання ефірної олії з пряних рослин. Описано ефективність застосування зріджених газів в процесі екстрагування, а саме використання СО2. Проаналізовано доцільність застосування екстракції протитечійної, циркуляційної, вихрової, ультразвукової, імпульсної обробки накладення низько- або високо- і надвисокочастотних коливань, віброекстракціі, витягання за допомогою кульових млинів, роторно-пульсаційного апарату, що призводить до інтенсифікації процесу масообмін. У висновках представлені проблеми даного напрямку. The work is devoted to the description of advanced methods of obtaining essential oil from spicy plants. The effectiveness of the use of liquefied gases in the extraction process, namely the use of CO2, is described. The expediency of using countercurrent, circulation, vortex, ultrasonic, pulse processing of low- or high- and ultra-high-frequency oscillations, vibration extraction, extraction using ball mills, rotary-pulsation apparatus, which leads to the intensification of the mass transfer process, was analyzed. The conclusions present the problems of this direction.Документ Визначення показників якості натурального ароматизатора ''М'ята''(2018) Багінська, Оксана Вікторівна; Подобій, Олена ВалеріївнаДокумент Пивоварні якості хмелю залежно від строків збирання(2006) Черненко, Оксана Володимирівна; Проценко, Лідія Василівна; Ляшенко, Микола Іванович; Мелетьєв, Анатолій ЄвгеновичХміль є найбільш специфічною і незамінною сировиною для пива. Вміст гірких речовин в шишках хмелю є основним критерієм оцінки його пивоварної якості. Найбільш цінні для пивоваріння альфа-кислоти (АК), які в процесі охмеління сусла перетворюються в ізо-а- кислоти і є основними носіями гіркоти пива. Hops are the most specific and indispensable raw material for beer. Thе content of bitter substances in hops cones is the main criterion for its brewing capacity. The most valuable brewing alpha acid ( AA) , which in the process ohmelinnya wort are converted to iso- a- acids are the main carriers of bitter beer.Документ Моделювання ароматичних композицій з ефірної олії лаванди (lavandula) для інкапсулювання гуміарабіком(2015) Чепель, Наталія ВасилівнаЗ метою стабілізації хімічного складу ефірних олій (ЕО) проводять їх інкапсулювання, що передбачає нанесення на гідрофільні адсорбенти та утворення плівки навкруги краплин ефірної олії з одержанням сухого розчинного порошку або мікрокапсул. Це дає змогу зберігати хімічну структуру ароматичних сполук різних органічних класів ЕО, зменшувати швидкість їх випаровування і контролювати швидкість виділення при нанесенні на гідрофільні адсорбенти, що забезпечує подовження біологічної активності. In order to stabilize the chemical composition of essential oils (EO) spend their Inkapsulyuvannya that involves coating the hydrophilic adsorbents and film formation around drops of essential oil to form a soluble dry powder or microcapsules. This allows you to keep the chemical structure of organic aromatic compounds of different classes EA reduce their rate of evaporation and control release rate when applied to the hydrophilic adsorbents, providing extension of biological activity.Документ Базилік у технологіях ресторанної продукції(2014) Бідзюра, Ангеліна Михайлівна; Тищенко (Усатюк), Олена МихайлівнаБазилік запашний (Ocimum basilicum L.) - це однорічна трав'яниста рослина, яка належить до сімейства м'ятних трав, або ж губоцвітних. Базилік з солодким пряним ароматом і солодкувато-гіркуватим смаком використовують як у свіжому, так і сушеному вигляді у технологіях продукції ресторанного господарства. Sweet basil (Ocimum basilicum L.) - is an annual herb, which belongs to the family of peppermint herbs or hubotsvitnyh. With sweet basil slightly spicy and sweet-bitter taste used as fresh, and dried in technology products restaurants.Документ Сучасний спосіб очищення дистилятів ефірної олії лаванди(2014) Красногорський, Євгеній Ігорович; Житнецький, Ігор ВолодимировичПри застосуванні процесу ультрафільтрації для вилучення ефірної олії лаванди вирішуються проблеми вилучення цінних компонентів, нерентабельності та недостатньої ефективності технології переробки рослинної сировини, охорони навколишнього середовища. When using ultrafiltration process to extract essential oil of lavender solve problems extracting valuable components nerentabelnosti and inefficiency technology processing of vegetable raw materials, environmental protection.Документ Производство эфирного масла из розы эфиромасличной ROSA L(2014) Недялков, Александр А.Продукты переработки цветков розы имеют прекрасный аромат и используются при изготовлении духов, одеколонов, всевозможных паст, кремов, эликсиров, лосьонов, губных помад, эссенций, туалетных вод, высококачественных сортов мыла и средств для ухода за полостью рта, кожей, волосами и др. Отходы, получаемые после переработки цветков розы, содержат 16% (на воздушно-сухое вещество) белка, значительное количество солей фосфора, калия и других соединений. Они могут использоваться для получения биологически активных веществ, на корм животным и как удобрение. Products of rose flowers have a lovely fragrance and are used in the manufacture of perfumes, colognes, various pastes, creams, potions, lotions, lipsticks, essences, toilet water, high quality soaps and tools for oral care, skin, hair, etc.. Wastes obtained after processing of rose flowers contain 16% (on an air-dry basis) protein, a significant amount of salts of phosphorus, potassium and other compounds. They can be used for the production of biologically active substances for animal feed and as a fertilizer.Документ Preparative simulated distillation in the technological process management of natural flavor obtaining(2013) Frolova, Natalia; Ivanova, Victoria; Karputina, MargaritaResearchers are actual in flavor technologies, quality control of raw material with predicting of its perspective and trends of use in flavored products. Актуальні дослідження в технології аромату, контролю якості сировини з прогнозуванням його перспективи та тенденції використання в ароматизованих продуктах.Документ Investigation of separation method for aromatic substances out of essential oils(2013) Frolova, Natalia; Chepel, Natalia; Naumenko, Ksenia; Tyshchenko (Usatiuk), OlenaThe paper presents the research on the development of isolation method for aromatic components out of essential oils. У роботі наведено наукові дослідження щодо розроблення способу виділення ароматичних компонентів ефірних олій.