Тези доповідей, матеріали конференцій

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 7 з 7
  • Ескіз
    Документ
    Оцінка ефективності методів екстрагування рослинних компонентів
    (2024) Коломієць, Владислав Олександрович; Запорожець, Юлія Владиславівна
    Екстрагування рослинних компонентів є ключовим етапом у виробництві широкого спектру продуктів, від фармацевтичних препаратів до натуральних косметичних засобів та харчових добавок. Ефективність цього процесу напряму впливає на якість та кількість отриманих продуктів, а також на економічну доцільність виробництва. У цьому дослідженні ми пропонуємо оцінити ефективність різних методів екстрагування рослинних компонентів, звертаючи увагу на їхню потужність, швидкість та витрати. Ми також розглянемо вплив різних чинників, таких як тип розчинника, температура та тривалість екстрагування, на результати процесу.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження якісних показників молочно-жирових сумішей з рослинними інгредієнтами
    (2020) Тимчук, Алла Вікторівна; Грек, Олена Вікторівна; Петрина, Алла Богданівна
    Метою роботи є встановлення форми зв’язків вологи в молочно-жирових сумішах з харчовими волокнами (ХВ), в яких передбачена заміна молочного жиру на олію до 25 %.
  • Ескіз
    Документ
    Розроблення технології спредів з рослинними інгредієнтами
    (2015) Красуля, Олена Олександрівна; Михайлюк, Ірина Юріївна; Петрина, Алла Богданівна
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження впливу технологічних факторів на формування структури оздоблювального напівфабрикату з піноподібної структурою із застосуванням камеді геллану
    (2018) Сивній, Іванна Іванівна; Оболкіна, Віра Іллівна; Крапивницька, Ірина Олексіївна
    За результатами експериментальних досліджень доведено, що камедь геллану є високоефективним структуроутворювачем мікробіологічного походження. Встановлено доцільність її використання в технологіях кондитерських виробів, зокрема оздоблювальних напівфабрикатів з піноподібної структурою, з метою покращення споживчих властивостей та зниження витрат гелеутворювача.
  • Ескіз
    Документ
    Використання рослинних білкових збагачувачів у технології паштетів
    (2016) Березюк, Анна Сергіївна; Лисенко, Ірина Сергіївна; Москалюк, Оксана Євгеніївна; Пешук, Людмила Василівна
    Технологія виробництва паштетів передбачає використання різноманітних за своїми властивостями видів сировини тваринного і рослинного походження, що визначає різноманіття застосовуваних способів обробки. На цій підставі при розробці рецептур паштетів були використані функціональні інгредієнти рослинного походження, вибір яких обумовлено добовою потребою людського організму. Technology of production of pastes involves the use of various properties of raw materials of animal and vegetable origin, which determines the diversity of the used methods of processing. On this basis, when developing formulations of pastes were used, the functional ingredients of plant origin, which is due to the daily need of human organism.
  • Ескіз
    Документ
    Формування якості хлібобулочних виробів з використанням нетрадиційних рослинних інгредієнтів
    (2014) Бончак, Інна Василівна; Нєміріч, Олександра Володимирівна; Петруша, Оксана Олександрівна
    Сформовано органолептичні, фізико-хімічні показники якості і стійкість до черствіння хлібобулочних виробів з порошком капусти, насінням кунжуту та льону, що перевищують контрольний зразок. Оптимізовані дозування нетрадиційної рослинної сировини дозволили збагатити хімічний склад і підвищити харчову цінність нових виробів. Formed organoleptic, physico-chemical parameters of quality and resistance to cherstvenie bakery cabbage powder, sesame seeds and flax in excess of the reference sample. Optimized dosing of alternative plant material was allowed to enrich the chemical composition and increase the nutritional value of new products.
  • Ескіз
    Документ
    Вивчення впливу рослинних інгредієнтів на якість оздоблювального напівфабрикату
    (2014) Галецька, Оксана Вікторівна; Дуля, Марія О.; Вашека, Оксана Миколаївна; Нєміріч, Олександра Володимирівна
    На підставі проведених досліджень показано позитивний вплив обраних раціональних масових часток рослинних інгредієнтів на органолептичні та фізико-хімічні показники якості збагаченого вершкового крему. On the basis of studies have shown the positive impact of selected mass fraction of rational herbal ingredients on the organoleptic and physico-chemical indicators of the quality of enriched butter cream.