Тези доповідей, матеріали конференцій
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373
Переглянути
6 результатів
Результати пошуку
Документ Удосконалення способу підготовки зернових культур для виробництва пластівців(2020) Бажай-Жежерун, Світлана АндріївнаРозроблено спосіб отримання пластівців підвищеної біологічної цінності із зернових культур, який передбачає підготовку зерна до перероблення, зокрема очищення від сміттєвих, зернових та інших домішок, сортування, провіювання, відділення феромагнітних домішок, миття та дезінфекцію, лущення, гідротермічне оброблення за температури 12 - 16 ºС в три цикли, кожен з яких включає інтенсивне зволоження зерна з наступним відволожуванням, загальною тривалістю 18-30 год, що зумовлює активізацію синтезу вітамінів у зерні. Після першого інтенсивного зволоження запропоновано оброблення інфрачервоним опроміненням, що сприяє підвищенню біологічної цінності зерна. A method of obtaining flakes of high biological value from grain crops has been developed, which provides for preparation of grain for processing, including cleaning from garbage, grain and other impurities, sorting, screening, separation of ferromagnetic impurities, washing and disinfection, peeling, hydrothermal treatment. in three cycles, each of which includes intensive moistening of the grain, followed by dehumidification, with a total duration of 18-30 h, which leads to increased synthesis of vitamins in the grain. After the first intensive moistening, infrared treatment is proposed, which increases the biological value of the grain.Документ Kinetics of the drying process of cultivated mushrooms(2016) Burlaka, Tatiana; Dubkovetskyy, Igor; Malezhik, IvanIn investigation of the drying process of cultivated mushrooms by known methods, it was established that none of the methods of drying can provide the minimum electric energy consumption for the preparation of the final product with high quality indices. That is why we proposed to combine two methods, namely, to use infrared rays in combination with convection under forced air circulation.Документ Підвищення енергоефективності при виробництві хлібобулочної продукції з використанням інфрачервоного випромінювання(2016) Родіонов, Євген Валерійович; Ковальов, Олександр ВолодимировичВикористання електричного нагріву в хлібопекарному виробництві ефективне, особливо при використанні ІЧ-випромінюючих елементів. Плоска скляна ІЧ- випромінююча панель відрізняється високою ефективністю та надійністю і може бути використана при проектуванні пічного обладнання. The use of electric heating in bakery production efficient, especially when using the IR-emitting elements. Flat glass IR radiating panel features high efficiency and reliability and can be used in the design of heating equipment.Документ Особливості виробництва сушеної картоплі комбінованим способом(2014) Бандуренко, Галина Михайлівна; Бессараб, Олександр Семенович; Дубковецький, Ігор Володимирович; Писарєв, Максим ГригоровичДосліджено комбінований спосіб сушіння картоплі, який здійснюють шляхом комбінування інфрачервоного опромінювання з конвекцією. При цьому затрати на процес сушіння знижуються на 35 %. Доведено переваги якісних показників картоплі, висушеної комбінованим способом. Investigated the combined method of drying the potato, which is performed by a combination of infrared radiation with convection. This drying process costs are reduced by 35%. Proven benefits of quality indicators potatoes, dried combined method.Документ Дослідження термообробки інфрачервоним випромінюванням ковбасних виробів з метою інтенсифікації їх виробництва(2014) Бабанов, Ігор Геннадійович; Бабанова, Олена ІгорівнаВикористання електрофізичних методів обробки харчових продуктів є одним з найбільш перспективних способів вирішення цієї важливої задачі. Застосування струму промислової частоти (50 Гц) технічно є більш простим і економічно доцільним порівняно з методами контактного і безконтактного нагріву струмами підвищених, високих частот і НВЧ.Документ Модернізація ротаційної печі для запікання м'ясних хлібів(2010) Бабанов, Ігор Геннадійович; Іванченко, М. А.При освоєнні нових потужностей та оновлення матеріально-технічної бази виробництва м’яса і м’ясопродуктів, доцільно здійснювати технічне переоснащення, модернізацію та вдосконалення діючого технологічного обладнання. With the development of new facilities and renovation of the base of meat and meat products, it is advisable to technical re-equipment, modernization and improvement of existing manufacturing equipment.