Тези доповідей, матеріали конференцій
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373
Переглянути
9 результатів
Результати пошуку
Документ Ціанобактерії, як продуценти практично-цінних метаболітів(2022) Тимцясь, Андрій Анатолійович; Резніченко, Юрій МиколайовичЦіанобактерії (ЦБ) вивчаються та використовуються для синтезу широкого спектру речовин. Велика кількість досліджень присвячена біосинтезу ліпідів з подальшим їх використанням у біоенергетиці.Документ Особливості ліпідів м'яса конини як сировини для виробництва крафтових продуктів для HoReCa(2023) Страшинський, Ігор Мирославович; Пасічний, Василь Миколайович; Антоненко, М.В.; Сафонік, Назарій ВасильовичДокумент Перспективи використання гідролізованих пептидів молочної сироватки(2020) Фурсік, Оксана Петрівна; Ковальчук, Анжеліка Вікторівна; Страшинський, Ігор МирославовичОсновними недоліками, які виникають при отримані пептидів із білків молочної сироватки є нестабільність при перетравлювані та їх низька функціональність. Іншою проблемою є поява гіркого присмаку в результаті їх отримання. Для вирішення вказаних недоліків застосовують метод капсулювання гідролізатів білків сироватки, які містять біоактивні пептиди, за допомогою розпилювального сушіння з використанням систем-носіїв (білків, полісахаридів, ліпідів тощо). The main disadvantages that lead to the obtained peptides from whey proteins are instability during digestion and their low level functionality. Another problem is the appearance of mountain flavor as a result of them get. To address certain shortcomings, the encapsulation method is used whey protein hydrolyzers that create bioactive peptides, using spray drying using carrier systems (proteins, polysaccharides, lipids also).Документ Antioxidants in food and food antioxidants(2015) Pasichnyi, Vasyl; Chebanenko (Omelchenko), Khrystyna; Polumbryk, MaksimOne of the major changes that occurs during processing, distribution and final preparation of food is oxidation. The main adverse effect of food oxidizing is a change in sensory quality, rancidity, vitamin destruction, color and food quality loss. Antioxidants are one of the principal ingredients that protect food quality by preventing oxidative deterioration of lipids.Документ Рослинні олії як важливе джерело насичених жирокислот(2014) Задкова, Олександра Сергіївна; Смірнова, Єлизавета СергіївнаДокумент Використання екструдованого житнього борошна з метою збільшення терміну зберігання хліба(2009) Рябкова, Надія Володимирівна; Фалендиш, Наталія Олексіївна; Терлецька, Віта Альбертівна; Іщенко, Тетяна ІванівнаПроведено дослідження з визначення показників якості екструдованого житнього борошна. В роботі досліджено вплив екструдованого житнього борошна на показники якості тіста та хліба. Встановлено оптимальне дозування екструдованого борошна при замісі тіста. The research on the measurement of the quality of the extruded rye flour. The influence of extruded rye flour on quality of dough and bread. The optimal dosing of extruded flour with kneading the dough.Документ Пути усовершенствования продуктов детского питания(2012) Белинская, Кристина; Фалендыш, Наталья АлексеевнаРабота посвящена проблеме создания новых сбалансированных продуктов питания для детей первого года жизни. С этой целью предлагается использовать различные виды молока млекопитающих. Изучено жирнокислотный состав различных видов молока млекопитающих и проведена сравнительная их оценка с женским молоком. The work deals with the problem of balancing the development of new food products for infants. For this purpose it is proposed to use different types of mammalian milk. Studied the fatty acid composition of different types of mammalian milk, and a comparative evaluation with human milk.Документ Використання електрофорезу для розділення білково-ліпідних сумішей(2012) Манк, Валерій Веніамінович; Носенко, Тамара Тихонівна; Лазаренко, ТетянаВ тезах наведені початкові дослідження для розділення білково-ліпідних сумішей за допомогою рідинного електрофореза. To the theses initial researches are driven for the division of albuminous-lipid mixtures by liquid electrophoresis.Документ Синтез мікробних поверхнево-активних речовин для очищення довкілля від нафти та нафтових забруднень(2006) Волошина, Ірина Миколаївна; Пирог, Тетяна ПавлівнаІз забруднених нафтою зразків ґрунту ізольовано штам нафтоокиснювальних бактерій, ідентифікований як Rhodococcus erythropolis ЕК-1. Показана можливість синтезу поверхнево-активних речовин штамом під час росту на гідрофільних і гідрофобних субстратах. Встановлено умови культивування штаму на гексадекані, що дають змогу у 3-4 рази підвищити синтез поверхнево-активних речовин. Показана можливість інтенсифікації процесів деструкції нафти накопичувальною культурою нафтоокиснювальних мікроорганізмів у присутності бактерій роду Rhodococcus і мікробних поверхнево-активних речовин. Встановлено, що ступінь очищення води, забрудненої нафтою (100-250 мг/л) іммобілізованими на керамзиті клітинами R. erythropolis ЕК-1 при високій швидкості подачі води (до 0,68 л/хв), низькій аерації (до 0,1 л повітря/л води за хв) та періодичній подачі 0,01 % діамонійфосфату становила 99,5 – 99,8 %.