Тези доповідей, матеріали конференцій
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373
Переглянути
64 результатів
Результати пошуку
Документ Аналіз ринку рослинних аналогів молочних напоїв та перспективи його розширення в Україні(2020) Щербацька, Інна Сергіївна; Профатило, Лілія Миколаївна; Галушка, Світлана А.; Ющенко (Гончар), Наталія МихайлівнаДокумент Порівняльний аналіз зразків молочної продукції ультразвуковим методом(2024) Литвинчук, Марія Олексіївна; Божок, Оксана Анатоліївна; Іщенко, Віра Миколаївна; Кочубей-Литвиненко, Оксана Валер'янівнаВ роботі методом ультразвукового аналізу з використанням приладу ЕКОМІЛК Бонд (Болгарія) проаналізовано такі зразки молока: молоко натуральне незбиране, яке було піддане термічній обробці, молоко «Органік» пастеризоване, «Дитяче» ультрапастеризоване, пряжене молоко, козине молоко «Зінка», мигдалеве безлактозне, виробник «Ecomill» Іспанія, кокосове безлактозне того ж виробника і молоко пастеризоване безлактозне «Органік». Визначали такі показники якості як білок, жир та лактозу. Порівняння результатів дослідження показало, що ці показники у досліджуваних зразках у більшості випадків відповідають зазначеному виробником вмісту та лежать у межах похибки. Проте у двох зразках, які не повинні містити лактозу, прилад зафіксував її наявність.Документ Модернізація сепаратора-гомогенiзатора ОКВ безперервної дії(2021) Клименко, Василь Миколайович; Люлька, Дмитро МиколайовичМодернізація полягає у зміні конструкції барабану, збільшенні його грязьового простору (об’єму) і вдосконалення розміщення тарілок на тарілкотримачі (збільшення кількості пакетів з двох на три) з метою збільшення тривалості безперервної роботи та більш рівномірного розподілу молока в міжтарілковому просторіДокумент Використання спектроскопічних методів в аналізі молочних продуктів(2023) Квітковська, Надія Петрівна; Іщенко, Віра Миколаївна; Кочубей-Литвиненко, Оксана Валер'янівна; Іщенко, Микола ВолодимировичВ дослідженнях, які проводились у весняний період 2023 року, були проаналізовані близько 20 зразків питного молока майже всіх відомих українських виробників молочної продукції та два зразки фермерського молока від надійних сільгоспвиробників. Питні зразки відрізнялись між собою способом температурної обробки (пастеризоване, ультрапастеризоване, стерилізоване) та технологією виготовлення (мікрофільтроване). Впливу способу термообробки на вміст триптофану не спостерігається.Документ Спектрофотометричне та хроматографічне визначення фосфору в молоці(2023) Іщенко, Микола Володимирович; Квітковська, Надія Петрівна; Маслюк, Алла Володимирівна; Чечет, Ольга Миколаївна; Романько, Марина Євгенівна; Лінійчук, Наталія ВасилівнаКонтроль якості харчових продуктів – одна зі складових проблеми здорового харчування. Спектрофотометричне визначення Фосфору в молоці ґрунтується на вимірюванні оптичної густини розчину фосфоромолібденової гетерополікислоти при довжині хвилі 820-830 нм після додавання відновника, такого як аскорбінова кислота. У роботі використовували УФ/Вид спектрофотометр Shimadzu UV2100 PC (Shimadzu, Японія). Йонний фосфор визначали методом високоефективної йоннообмінної хроматографії за розробленою нами методикою. Зразки молока знежирювали екстракцією гексаном, розбавляли у 50 разів і фільтрували крізь мембранний фільтр. Отримані зразки вводили у йонообмінний хроматограф Thermo ICS-5000, розділення відбувалось на колонці AS19 довжиною 15 см. Концентрацію йонного фосфору визначали за калібрувальним графіком.Документ Improving the efficiency of the process of heat treatment of milk by justification of technological parameters of the heater.(2022) Krasutskyi, Volodymyr; Olishevskyi, Valentyn; Babko, EvhenМодернізація установки пастеризації А1-ОКЛ-5 дозволяє стабілізувати задану температуру пастеризації молока шляхом вдосконалення системи керування запірно-регулюючими органами.Документ Improvement of the nanofiltration process for the extraction of dry milkweed(2023-04) Bartoshak, Andriy; Babko, Evhen; Olishevskyi, ValentynУ даній роботі в модельному середовищі проводилась подальша робота з удосконалення установки нанофільтрації з трактом, обладнаним анодами та катодами поблизу зони прийому пермеату для розвитку розривної сили для видалення солей із продукту.Документ Intensification of the process of obtaining cheese grain by modernizing the cheese maker of the `cvh` series(2023) Lobanov, Denis; Olishevskyi, Valentyn; Babko, EvhenЗапропонована конструкція системи відбору сироватки сироварки дозволяє здійснювати її інтенсивний відбір самопливом, без використання насоса. Визначено залежність між консистенцією сирної маси в процесі бродіння та величиною граничного напруження зсуву.Документ Scientific underpinning of methods for saving milk protein(2023) Shumylo, Oleksiy; Tymchuk, AllaПодовження термінів зберігання молочного білку, що швидко псуються, є перспективним напрямом досліджень оскільки це дозволить підвищити ефективність виробництва, розширити асортимент і доступність сировини, яка має обмежений термін зберігання. Extending the shelf life of rapidly deteriorating milk proteins is a promising direction for research, as it will increase production efficiency, expand the range and availability of raw materials with limited shelf life.Документ Craft production of albumin products from local dairy raw materials(2023) Soloviov, Nikita; Tymchuk, Alla; Grek, OlenaAnalyzing the current market for protein products, we can conclude that there has been a noticeable increase in the craft production of albumin products with various fillers, which indicates the relevance of this area for saving local dairy raw materials, as well as expanding the range, improving quality, increasing nutritional and biological value, and extending the shelf life of finished products. Аналізуючи сучасний ринок виробництва білкових продуктів, можна зробити висновок про помітне зростання крафтового виробництва альбумінних виробів з різними наповнювачами, що свідчить про актуальність цього напрямку для економії локальної молочної сировини, а також розширенню асортименту, поліпшенню якості, підвищенню харчової й біологічної цінності, подовженню термінів зберігання готових продуктів.