Тези доповідей, матеріали конференцій
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373
Переглянути
19 результатів
Результати пошуку
Документ Use of dried basil in the technology of Hamburgers buns(2023) Hubenia, Vyacheslav; Ishchenko, TatianaThe expediency of using spicy-aromatic raw materials in the technology of hamburger buns, namely dried basil, is substantiated. The results of research on the influence of raw materials on the technological process of the production of hamburger buns are presented. With the help of laboratory studies, the effectiveness of using this raw material in the production of bakery products has been proven.Документ Зміни температури зерна пшениці в процесі його зволожування водою різної температури(2020) Харченко, Євген ІвановичНаведено результати моделювання температури зерна пшениці при зволожуванні його водою різної температури, за умови різної початкової температури самого зерна. The results of modeling the temperature of wheat when it is moistened with water of different temperatures, provided that the initial temperature of the grain itself is different.Документ Приріст вологості в лущеній пшениці(2017) Харченко, Євген Іванович; Терещенко, Тетяна ОлексіївнаНаведено результати досліджень впливу індекса лущення на изменение вологості за рахунок зниження вмісту оболонок в пшениці. The results of studies of the effect of the dehulling index on the change in moisture due to a decrease in the content of shells in wheat are presented.Документ Вплив вологості зерна пшениці на індекс лущення(2019) Харченко, Євген Іванович; Чорний, Валентин МиколайовичНаведено результати дослідження впливу вологості зерна пшениці різної крупності на індекс лущення. Вказано показники якості пшениці різних фракцій, описано методику дослідження. Показано, що зі збільшенням вологості пшениці, індекс лущення лінійно зменшується. The results of the study of the influence of moisture content of wheat of different sizes on the peeling index are presented. Indicated indicators of the quality of wheat of different fractions, described the research methodology. It is shown that with an increase in wheat moisture, the peeling index decreases linearly.Документ Форми зв’язку вологи концентратів білково-ягідних(2020) Пшенична, Тетяна Володимирівна; Грек, Олена ВікторівнаДосліджено форми зв'язку вологи концентратів білково-ягідних порівнянні з молочно-білковими, методом диференціального термічного аналізу. Встановлено, що використання пасти чорносмородинової в якості коагулянту під час термокислотного осадження білків молока дозволяє підвищити кількість зв’язаної вологи на 36,07 % порівняно з контрольним зразком. The forms of moisture connection in protein-berry concentrates have been investigated compared with milk-protein ones by differential thermal analysis. It has been established that the use of blackcurrant paste as a coagulant during thermo acid coagulation of milk proteins makes it possible to increase the amount of bound moisture by 36.07 % compared with the control sample.Документ Дослідження перерозподілу вологи у масляному напівфабрикаті для борошняних кондитерських виробів(2019) Мирошник, Юлія Анатоліївна; Доценко, Віктор ФедоровичТермогравіметричним методом встановлені форми зв’язку вологи в маслному напівфабрикаті в залежності від виду плодоягідних порошків. Отриманими даними слід керуватися при розробці нових кондитерських виробів, в рецептуру яких буде додаватися досліджувана сировина. The effect of powders of snowball, rowan and buckthorn on the shape of the moisture in the oil semi-finished product has been determined by the thermogravimetric method. The resulting data should guide in the development of new pastry products that recipes include the investigated materials.Документ Особливості технологій ліверних ковбас(2019) Миронченко, Віталій Володимирович; Страшинський, Ігор МирославовичДокумент Модель сорбції вологи капілярно-пористими тілами(2018) Чорний, Валентин Миколайович; Гапонюк, Ігор Іванович; Новицький, Є.В роботі отримані експериментальні дані міжфазової взаємодії різних енергій, що підтверджують справедливість уточненої моделі внутрішньокапілярної дифузії вологи капілярно-шпаруватих тіл різних значень активної поверхні, співвідношення гідрофільних складових та розмірів тіл зернин. In this paper, experimental data are obtained on the interphase interaction of different energies, confirming the validity of the refined model of intracapillary diffusion of the moisture of the capillary-shurated bodies of different values of the active surface, the ratio of the hydrophilic components and the sizes of the bodies of the grains.Документ Вплив вологості насіння гороху на ефективність його лущення(2019) Чорний, Валентин Миколайович; Харченко, Євген ІвановичВ роботі показано, що зі збільшенням вологості насіння гороху незалежно від крупності насіння гороху ефективність процесу лінійно збільшується. Для крупної фракції ефективність лущення більша ніж для дрібної, що є результатом меншого опору процесу стирання в лущильнику. In the work it is shown that with the increase in the moisture content of seeds of peas, irrespective of the size of seeds of peas, the efficiency of the process is linearly increased. For a large fraction, the dehulling efficiency is greater than for the small one, which is the result of less resistance to the erosion process in the dehulling machine.Документ A new method of analysis of granulated hops(2013) Litvynchuk (Vorontsova), Svitlana; Nosenko, Volodymyr; Meletyev, Anatoly; Hutsalo, InnaThe diffuse reflectance spectra of hops were investigated in order to create a rapid method of assessing the quality of granulated hops with simultaneous determination of key indicators (without the use of chemicals and prolonged dry). Researches have been conducted on the infrared analyzer "Infrapid-61" in the wavelength range 1,33-2,37 microns.