Тези доповідей, матеріали конференцій
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373
Переглянути
25 результатів
Результати пошуку
Документ Утилізація бурякового жому з отриманням біогазу(2020) Бублієнко, Наталія Олександрівнахарактеризовані відходи цукрової промисловості (буряковий жом). Запропонована анаеробна ферментація для отримання біогазу. Досліди проводили при 10 % дозі завантаження в термофільному режимі (50 °С). Тривалість бродіння 25 діб. Процес супроводжувався виділенням значної кількості біогазу з високим вмістом метану (до 67 %). Ефективність біотрансформації сухих речовин жому 90 %. Wastes of the sugar industry (beet pulp) are characterized. Anaerobic fermentation for biogas production is proposed. The experiments were performed at 10 % loading dose in thermophilic mode (50 °C). The duration of fermentation is 25 days. The process was accompanied by the release of a significant amount of biogas with a high methane content (up to 67 %). The efficiency of biotransformation of pulp dry matter is 90 %.Документ Удосконалення конструкції завитка відцентрової бурякорізки(2019) Люлька, Олександр Миколайович; Макаренко, Євгеній Ігорович; Люлька, Дмитро Миколайович; Губеня, Вячеслав ОлександровичЗапропонована модернізація дає змогу запобігти пошкодженню та приско- реному зношенню ножів, ножових рам, контрножів, завитка та броньових на- кладок барабану сторонніми домішками. В модернізованій машині на зовнішньому торці кожної робочої лопаті завит- ка додатково встановлений запобіжний пристрій у вигляді шарнірно закріпленої підпружиненої пластини. Також в основі завитка виконані додаткові отвори. Удосконалена відцентрова бурякорізка працює так. Подача цукрових буряків у бурякорізку здійснюється через завантажувальний пристрій з шиберним механізмом, звідки вони потрапляють в міжвитковий простір, утворений передніми (робочими) поверхнями завитка та додатково встановленими пластинами. Обертові лопаті завитка створюють відцентрову силу, від якої буряки притискаються до внутрішньої частини барабана і зрізаються ножами, які встановлені в робочих рамах. Домішка, заклинюючись між лопаттю завитка та внутрішньою поверхнею барабана, створює додатковий тиск на шибер, що зумовлює його відкриття завдяки стисканню пружини. Після цього домішка потрапляє у внутрішній простір пустотілої лопаті та видаляється через отвір в основі завитка. Додатковий тиск зникає – шибер закривається. Цукрові буряки зрізаються в стружку під час руху по внутрішній поверхні барабану та взаємодії з ножами, встановленими в ножових рамах. Отримана бурякова стружка під дією сили тяжіння виводиться через вивантажувальний отвір. The proposed upgrade helps to prevent damage and the proper wear and tear of knives, knife frames, counter knives, curls and armor laying the drum with impurities. In the modernized machine on the outer face of each working shovel curl- ka additionally installed a safety device in the form of a hinged spring-loaded plate. Extra holes are also made at the base of the curl. Improved centrifugal beet cutting works like this. Supply of sugar storms- nuts in the beet cut through the boot device with a shingle the mechanism from which they get into the intertwining space formed by curl (working) surfaces of the curl and additional installed layers us. Rotating curl blades create a centrifugal force from which beets are pressed against the inside of the drum and cut with knives that mounted in working frames. Impurity, wedged between the curl blade and the inner surface drum, creates additional pressure on the gate, which causes it to open thanks to spring compression. After that, the impurity enters the inner the space of the hollow blade and is removed through the opening at the base of the curl. Add- the pressure disappears - the gate closes. Sugar beets are cut into shavings as they move along the inner surface of the sugar beet. robbery and interaction with knives mounted in knife frames. The storm - the gravity of the shavings is removed through the discharge port.Документ Шляхи підвищення енергоефективності цукрових заводів(2018) Накемпій, Олена КостянтинівнаВиробництво харчової продукції вимагає значного споживання енергії, яку ми отримаємо за рахунок природних ресурсів. Бурякоцукрова промисловість є однією із стратегічно важливих галузей харчової промисловості України. Основним напрямом підвищення конкурентоспроможності виробництва цукрового буряка і цукру є зниження витрати енергетичних ресурсів, втрат сахарози і дотримання діючих вимог природоохоронного законодавства. В роботі проаналізовано матеріали досліджень по зниженню витрат енергетичних ресурсів при переробці цукрових буряків.Документ Підвищення рівня безпеки праці на підприємствах цукрової промисловості на основі прогнозування ризиків травматизму(2017) Лукіянік, Олена Петрівна; Потапова, Тетяна Олександрівна; Євтушенко, Ольга Володимирівна; Породько, Петро ВікторовичПроведено аналіз статистичних даних, що свідчать про травматизм на підприємствах цукрової промисловості України; розглянуто прогнозування професійних ризиків, як умову для профілактики та запобігання травматизму на виробництві. Statistical data of injuries at Ukrainian sugar industry entreprises has been analyzed; has been explored prognostication of occupational hazards, as a factor for employment injuries prevention.Документ Очищення низько концентрованих цукрових суспензій(2016) Марценюк, Олександр Степанович; Пастушенко, Ігор МиколайовичЗ метою очищення соків і сиропів на цукрових заводах проводиться процес фільтрування цукрових суспензій. Для того, щоб запобігти закупорюванню пор фільтрувальних перегородок твердими частинками використовуються фільтрувальні матеріали різних видів. В якості фільтрувальної перегородки використана бельтінгова тканина. В якості фільтрувального матеріалу досліджені фільтроперліт і шунгіт порошковий.Документ Енергозбереження в цукровій промисловості - комплексна інноваційна задача(2013) Василенко, Тетяна ПетрівнаСучасний цукровий завод являє собою єдиний енерготехнологічний комплекс (ЕТК), до складу якого входять взаємопов’язані системи виробництва та споживання теплової та електричної енергії.Документ Сучасні підходи в проектуванні систем автоматизації для цукрової промисловості(2014) Сідлецький, Віктор МихайловичНезважаючи на досить просту технологічну схему, процесс висолоджування є складною системою, в якій відбуваються різноманітні масообмінні, теплообмінні та фізико-хімічні процеси. Для таких випадків було розроблено сучасні підходи в проектуванні систем автоматизації для цукрової промисловості. Despite the relatively simple technological scheme sweetening off process is a complex system in which there are various mass transfer, heat transfer and physical-chemical processes. For such cases, was developed modern approaches in the design of automation systems for the sugar industry.Документ Загальні тенденції розвитку цукрової промисловості України(2014) Підмогильна, Вікторія ОлегівнаОстаннім часом, як на ринку цукру, так і в буряковій галузі, почали виникати досить серйозні проблеми.В последнее время, как на рынке сахара, так и в свекольной отрасли, начали возникать достаточно серьезные проблемы. Recently, as the sugar market, and in beet industry began to emerge very serious problems.Документ Методологическая основа инновационной энергоэффективности сахарного производства(2015) Василенко, Татьяна Петровна; Шутюк, Виталий Владимирович; Самийленко, Сергей НиколаевичВ работе рассматриваются научно-методологические основы реконструкции предприятий сахарной промышленности с целью повышения энергоэффективности. Использование наилучших доступных технологий позволяет комплексно решить задачу повышения энергоэффективности предприятий сахарной промышленности и одновременного уменьшения техногенного воздействия их производства на окружающую среду. The paper deals with the scientific and methodological basis for the reconstruction of the sugar industry in order to increase energy efficiency. Using the best available technologies allow to solve the problem of energy efficiency the sugar industry and the simultaneous reduction of anthropogenic impact of their production on the environment.Документ Ефективність інвестицій в інноваційний енергоменеджмент на підприємствах цукрової промисловості(2015) Василенко, Тетяна Петрівна
- «
- 1 (current)
- 2
- 3
- »