Тези доповідей, матеріали конференцій

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 39
  • Ескіз
    Документ
    Використання насіння олійних культур в хлібопеченні
    (2023) Грищенко, Анна Миколаївна; Тодорчук, Дмитро Олександрович; Бовтрук, Анна Юріївна
    Насіння олійних культур в хлібопечення використовують в основному для декорування поверхні хлібобулочних виробів. Найчастіше використовують мак, насіння льону та насіння ефіроолійних культур. Частіше за все в рецептурі використовують насіння однієї або двох видів культур. Перспективним є використання суміші насіння різних культур, що сприятиме підвищенню харчової цінності хлібобулочних виробів.
  • Ескіз
    Документ
    Органічні томатні снеки — інноваційний продукт на ринку харчових продуктів
    (2020) Шульга, Анна Вікторівна; Бобель (Зінченко), Інна Миколаївна
    За результатами дослідження встановлено, що використання овочевої та зернової сировини доцільне при виробництві органічної снекової продукції. В розроблених овочевих снеках в якості основної сировини використовуються томатне пюре, насіння соняшника та насіння кунжуту. Використання запропонованої органічної сировини дозволяє отримати низькокалорійний продукт з високою харчовою цінністю.
  • Ескіз
    Документ
    Study of the properties of proteins from the seeds of oil crop
    (2023) Lipinskii, Kyrylo; Linichenko, Andriy; Haschuk, Olexandra; Moskaluyk, Oksana
    Enrichment of meat products with proteins of plant origin is relevant, since in many cases the purpose of using plant raw materials in the technology of meat products production is to increase their nutritional value, regulate the amino acid composition, reduce the consumption of meat raw materials, regulate rheological indicators, expand the assortment, provide ready-made products with preventive and functional properties, as well as the creation of products with new consumer properties and an affordable price. Plant supplements based on the seeds of oilseeds are a promising direction, because thanks to their unique chemical composition and functional properties, they are able to ensure the achievement of the predicted nutritional value of the finished product in accordance with the modern requirements of nutrition.
  • Ескіз
    Документ
    Біоактивні компоненти пророщеного насіння соняшнику (Helianthus annuus l.)
    (2022) Ясінська, Ірина Леонідівна
    Процес пророщування дозволяє суттєво підвищити вміст біоактивних компонентів насіння соняшнику, зокрема сполук антиоксидантної дії. Тому така сировина є цінною з точки зору використання у якості функціонального інгредієнту для розроблення нових видів харчових продуктів та збагачення традиційних. The germination process makes it possible to significantly increase the content of bioactive components of sunflower seeds, in particular antioxidants. Therefore, such raw materials are valuable as functional ingredients for the development of new types of food products and the enrichment of traditional ones.
  • Ескіз
    Документ
    Технологія м'ясних паштетів з оздоровчо-профілактичними властивостями
    (2023) Ліпінський, Кирило Андрійович
    Перспективним науковим напрямком у харчових технологіях є розроблення інноваційних продуктів, в рецептурах яких є використання нетрадиційної сировини з метою отримання повноцінного виробу з оздоровчо-профілактичними властивостями. В якості компонентів розроблених м’ясних паштетів пропонується використовувати м'ясо та субпродукти свинини, клітковину з насіння кунжуту та насіння соняшника, цибулю, сіль, перець. A promising scientific direction in food technology is the development of innovative products, the recipes of which include the use of non-traditional raw materials in order to obtain a full-fledged product with health and preventive properties. As components of the developed meat pâtés, it is proposed to use meat and pork offal, fiber from sesame seeds and sunflower seeds, onions, salt, and pepper.
  • Ескіз
    Документ
    Использование ближней инфракрасной спектроскопии для анализа семян под-солнечника
    (2019) Гуцало, Инна Владимировна; Манк, Валерий Вениаминович; Литвинчук (Воронцова), Светлана Ивановна
    Спектроскопия в ближнем инфракрасном диапазоне (БИК-спектроскопия) представляет собой современньїй инструментальньїй метод количественного и качественного анализа раз- ньіх обьектов, основанньїй на сочетании спектроскопии и статистических методов исследо- вания многофакторних зависимостей. Зта молекулярная спектроскопия, применяемая для определения состава обьекта без его разложения, обьічно составляет суть химического анализа. В последнее время широкое распространение долучили исследования по использованию спектроскопии диффузного отражения в БИК диапазоне для анализа пищевьіх продуктов и сьірья для их производства. Spectroscopy in the near infrared range (NIR spectroscopy) is a modern instrumental method for the quantitative and qualitative analysis of various objects, based on a combination of spectroscopy and statistical methods for studying multifactor dependences. This molecular spectroscopy, used to determine the composition of an object without its decomposition, is usually the essence of chemical analysis. Recently, studies on the use of diffuse reflectance spectroscopy in the NIR range for the analysis of food products and raw materials for their production have become widespread.
  • Ескіз
    Документ
    Наслідки адміністративного регулювання для розвитку олійно-жирової галузі України
    (2021) Швед, Тетяна Володимирівна
    Основним інструментом державного регулювання зовнішньоекономічної діяльності вітчизняних підприємств олійно-жирової галузі є відсоткова митна ставка на експорт насіння олійних культур, а також квотування та ліцензування експортних поставок продукції олійно-жирової галузі. Негативними наслідками можуть бути: припинення діяльності підприємств з середніми і малими виробничими потужностями; застосування зовнішньоекономічних санкцій; зростання кількості безробітних внаслідок банкрутства підприємств; виникнення дефіциту олійної сировини; втрата основних ринків збуту соняшникової олії; зменшення валютних надходжень тощо.
  • Ескіз
    Документ
    Використання насіння соняшника у комбінованих м ’ясопродуктах
    (2022) Страшинський, Ігор Мирославович; Пасічний, Василь Миколайович; Ткаченко, Денис Романович
    Пошук резервів харчового білка рослинного походження для України приводить до аналізу врожайності олійних культур, зокрема соняшнику, який є однією з основних олійних культур України.
  • Ескіз
    Документ
    Analysis of integrated useage of sunflower seeds
    (2021) Strashynskyi, Igor; Pasichnyi, Vasyl; Karapalov, Anton
    The search for food protein reserves of plant origin for Ukraine leads to an analysis of the yield of oilseeds, in particular sunflower, which is the main oil crop in Ukraine and is one of the three most cultivated oilseeds in the world.
  • Ескіз
    Документ
    Products of processing of sunflower seeds in meat products
    (2021) Strashynskyi, Igor; Shevchenko, Tatiana
    Increasing the production of protein to meet the needs of the population of Ukraine and the world is one of the most difficult problems of our time and is of paramount practical importance. Despite the achievements of the agro-industrial complex and the achievements of food science, the problem of protein deficiency in the diet still remains unresolved.