Монографії, підручники, навчальні посібники

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7375

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 4 з 4
  • Ескіз
    Документ
    Інжиніринг у ресторанному бізнесі
    (2019) Кузьмін, Олег Володимирович; Чемакіна, Октябрина Володимирівна; Акімова, Людмила Миколаївна; Куц, Анатолій Михайлович; Корецька, Ірина Львівна; Кузьмін, Антон Олегович
    У навчальному посібнику викладені науково-теоретичні та методичні основи інжинірингу у ресторанному бізнесі, що дозволяє здобувачам кваліфіковано приймати рішення, управляти командою проекту згідно графіку виконання робіт, координувати людськими, матеріальними, фінансовими потоками в межах бюджету. У навчальному посібнику представлено сучасні тенденції інжинірингу при проектуванні інженерних систем: мережі і споруди водопостачання і каналізації, санітарно-технічні системи будівель, основи формування теплового режиму і вимоги до повітряного середовища приміщень, системи опалення, вентиляції, кондиціювання, інженерне обладнання закладів ресторанного господарства на основі сучасних наукових підходів. Навчальний посібник призначений для підготовки здобувачів спеціальності 181 «Харчові технології». Навчальний посібник може бути корисний для інженерно-технічних працівників при підготовці і просуванні інженерно-будівельних проектів закладів ресторанного господарства. The training manual outlines the scientific, theoretical and methodological foundations of engineering in the restaurant business, which allows applicants to make qualified decisions, manage the project team according to the work schedule, coordinate human, material, financial flows within the budget. The textbook presents modern engineering trends in the design of engineering systems: water supply and sewerage networks and facilities, sanitary systems of buildings, the basics of the formation of the thermal regime and the requirements for the air environment of premises, heating, ventilation, air conditioning systems, engineering equipment of restaurant facilities based on modern scientific approaches The textbook is intended for the preparation of applicants for the specialty 181 "Food Technologies". The manual can be useful for engineering and technical workers in the preparation and promotion of engineering and construction projects for restaurant facilities.
  • Ескіз
    Документ
    Теплотехніка
    (1998) Буляндра, Олексій Федорович; Драганов, Б. Х.; Федоров, Володимир Гаврилович; Бессараб, Олександр Семенович; Міщенко, А. В.; Слітенко, А. Ф.
    Викладено основи технічної термодинаміки та теорії теплообміну, подано відомості про паливо і його горіння, парові котли та газові турбіни, двигуни внутрішнього згоряння, компресори, теплові електростанції, поновлювані джерела енергії. Розглянуто питання опалення, вентиляції та кондиціювання повітря, систем тепло- і газопостачання. Для студентів вищих технічних навчальних закладів не теплоенергетичних спеціальностей. The article presents the basics of technical thermodynamics and heat transfer theory, the data of the fuel and its combustion boilers and gas turbines, internal combustion engines, compressors, thermal power, renewable energy. The problem of heating, ventilation and air conditioning systems, heat and gas. For students of higher technical educational institutions are not cogeneration specialties.
  • Ескіз
    Документ
    Теплотехніка
    (2012) Драганов, Б. Х.; Бессараб, Олександр Семенович; Долінський, А. А.; Лазоренко, В. О.; Міщенко, А. В.; Шеліманова, О. В.
    Викладемо основи технічної термодинаміки та теорії тепломасообміну, паливо і його горіння, генератори теплоти в сільському господарстві, теплові двигуни, що застосовуються у сільському господарстві, теплосилові установки. Приведено основи будівельної теплофізики сільськогосподарських будівель та споруд, висвітлені питання опалення і вентиляції громадських та виробничих приміщень, застосування теплоти в галузях аграрного виробництва, використання нетрадиційних джерел енергії, охорони навколишнього середовища. The exposition of the theory of technical thermodynamics and heat transfer, fuel and its combustion heat generators in agriculture, heat engines that are used in agriculture, teplosylovi installation. Adduced basis Thermophysics building agricultural buildings and structures, highlighted the issue of heating and ventilation of public and industrial buildings, the use of heat in the fields of agriculture, the use of alternative energy sources, environmental protection.
  • Ескіз
    Документ
    Проектування систем теплопостачання сільського господарства
    (2003) Драганов, Б. Х.; Бессараб, Олександр Семенович; Міщенко, А. В.; Шутюк, Віталій Володимирович
    Викладені основи проектування систем теплопостачання сільського господарства при використання традиційних джерел енергії, пасивних систем сонячного опалення приміщень, активних систем сонячного теплопостачання, систем геотермального теплопостачання, вітроенергетичних установок, біогазових установок, комбіноване використання поновлювальних джерел енергії, систем газопостачання сільського господарства. Приведені відповідні довідникові дані. Bases designing heating systems of agriculture in the use of traditional energy sources, passive solar heating and active solar heating, geothermal heating systems, wind turbines, biogas plants, combined renewable energy supply systems of agriculture. Present relevant references data.