Статті

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7372

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 38
  • Ескіз
    Документ
    Цифровізація системи управління охороною праці підприємств харчової промисловості
    (2024) Євтушенко, Ольга Володимирівна; Сірик, Аліна Олегівна
    У статті розглянуто основні тенденції цифровізації системи управління охороною праці підприємств харчової промисловості в частині моніторингу, для адекватного та постійного управління з урахуванням усіх факторів, що впливають на стан охорони праці. Розглянуто сервісні та програмні продукти з охорони праці, виконано аналіз їх функціональності, використання, можливості синхронізації єдиного інформаційного середовища СУОП харчових підприємств
  • Ескіз
    Документ
    Вплив викидів котлоагрегатів харчових підприємств на якість атмосферного повітря
    (2023) Сірик, Аліна Олегівна; Євтушенко, Ольга Володимирівна
    Стаття присвячена актуальній темі впливу викидів продуктів згорання при роботі котельних агрегатів підприємств харчової промисловості України на якість атмосферного повітря за умови спалювання різних видів палива. Наведено дані стосовно джерел, складу, характеристик викидів котлоагрегатами підприємств харчової промисловості у навколишнє середовище та негативний вплив газових викидів, аерозолів, оксидів металів які утворюються під час спалювання органічних палив в енергетичних установках
  • Ескіз
    Документ
    Аспекти впровадження інформаційної системи екоменеджменту на підприємствах харчової промисловості
    (2023) Євтушенко, Ольга Володимирівна; Сірик, Аліна Олегівна
    У статті проведено аналітичний огляд сучасних методів зниження негативного впливу підприємств харчової промисловості на навколишнє середовище. Запропонована покрокова послідовність реалізації створення інформаційної системи управління навколишнім середовищем харчове підприємство знизить витрати, підвищить продуктивність праці і якості харчових продуктів, зменшити аварійність, розширити ринки збуту тощо
  • Ескіз
    Документ
    Теоретичні аспекти формування складових інтелектуальної інформаційно-аналітичної системи з еколого-економічного моніторингу на підприємствах харчової промисловості в контексті сталого розвитку
    (2022) Орехівська, Валентина Петрівна; Сірик, Аліна Олегівна; Євтушенко, Ольга Володимирівна
    У статті розглянуто особливості складових інтелектуальної інформаційно-аналітичної системи еколого-економічного моніторингу з формування інформаційного забезпечення підприємств харчової промисловості. Визначено напрямки вдосконалення системи управління в сфері еколого-економічного моніторингу та екологічної модернізації харчових підприємств в контексті сталого розвитку. The article features are considered the features of the components of the intelligent information and analytical system of ecological and economic monitoring for the formation of information support of food industry enterprises. Directions for improving the management system in the sphere of ecological and economic monitoring and ecological modernization of food enterprises in the context of sustainable development have been determined.
  • Ескіз
    Документ
    Обґрунтування розробки інформаційної системи екологічного менеджменту на підприємствах харчової промисловості на основі реалізації принципів сталого розвитку
    (2022) Євтушенко, Ольга Володимирівна; Сірик, Аліна Олегівна
    У статті висвітлено та обґрунтовано необхідність сучасного підходу до підвищення ефективності зменшення негативного впливу підприємств харчової промисловості на екосистему. Розглянуто основні завдання екологічного менеджменту та переваги впровадження інформаційної системи екологічного менеджменту на підприємствах харчової промисловості. The article highlights and substantiates the need for a modern approach to improving the effectiveness of reducing the negative impact of food industry enterprises on the ecosystem. The main tasks of environmental management and the advantages of implementing an information system of environmental management at food industry enterprises are considered.
  • Ескіз
    Документ
    Безпека праці при роботі біогазових установок на підприємствах харчової промисловості
    (2022) Сірик, Аліна Олегівна; Євтушенко, Ольга Володимирівна; Мальцева, Анна Владиславівна
    У статті розглянуто небезпечні фактори, які можуть становити ризики при виникненні аварійних ситуацій і аварій у ході експлуатації промислових об'єктів з виробництва біогазу. Встановлено, що біогазові установки можуть у багатьох випадках виступати джерелом небезпеки для працівників, так як біогаз включає шкідливі та небезпечні фактори. Запропоновано організаційно-технічні заходи, спрямовані на безпечну експлуатацію біогазових установок, що є одним із найважливіших способів захисту працівників та навколишнього середовища з мінімізацією ризику виникнення аварійних ситуацій. The article considers the dangerous factors that can pose risks in the event of accidents and accidents during the operation of industrial facilities for biogas production It has been established that biogas plants can in many cases be a source of danger for workers, as biogas includes harmful and hazardous factors. Organizational and technical measures aimed at safe operation of biogas plants are proposed, which is one of the most important ways to protect workers and the environment while minimizing the risk of emergencies
  • Ескіз
    Документ
    Комплекс засобів автоматизації управління охороною праці для підприємств харчової промисловості
    (2015) Євтушенко, Ольга Володимирівна
    Запропонований комплекс засобів автоматизації управління охороною праці для підприємств харчової промисловості може бути використаний при вдосконаленні проектів управлінських рішень щодо оперативного аналізу стану умов праці на підприємстві, визначення раціональних напрямків профілактики виробничого травматизму й обґрунтування організаційних заходів з охорони праці. Практична цінність дослідження полягає в тому, що розроблено алгоритм функціонування програмного комплексу «Analysisofaccidents 1.0» для моніторингу й аналізу причин і обставин, які призводять до виробничого травматизму на підприємствах харчової промисловості, та алгоритм функціонування програмного комплексу «Контроль знань з охорони праці виробничого персоналу» для формування інформаційного забезпечення навчання з актуальних питань охорони праці та контролю знань виробничого персоналу підприємств харчової промисловості у цій сфері. Результати дослідження є внеском у розвиток прикладних основ охорони праці у частині, що стосується діагностування, моделювання екстремальних ситуа цій та оцінки їх наслідків.
  • Ескіз
    Документ
    Аналіз причин, наслідків та обставин виробничого травматизму на підприємствах харчової промисловості
    (2019) Євтушенко, Ольга Володимирівна; Сірик, Аліна Олегівна
    У статті проаналізовано статистичні дані щодо причин, наслідків та обставин виробничого травматизму на підприємствах харчової промисловості за період з 2008 р. по 2018 р. Запропоновано профілактичні заходи щодо запобігання виробничого травматизму на підприємствах харчової промисловості. The article analyzes statistics of the causes, consequences and circumstances of industrial injuries in food industry in the period from 2008 to 2018. Preventive measures to prevent occupational injuries in the food industry are proposed.
  • Ескіз
    Документ
    Сутність інформаційного забезпечення управлінських рішень з охорони праці у закладах вищої освіти
    (2020) Євтушенко, Ольга Володимирівна; Сірик, Аліна Олегівна
    У статті проаналізовано сутність інформаційного забезпечення закладів вищої освіти в галузі охорони праці: функції управління, координації та контролю фахівців з охорони праці у закладах вищої освіти. Визначено розподіл інформаційних потоків у структурі вищого навчального закладу. Запропоновано загальний підхід для вдосконалення системи управління інформаційними технологіями з урахуванням чіткої взаємодії начальника служби охорони праці з керівниками всіх структурних підрозділів вищого навчального закладу, для адекватного та постійного управління з урахуванням усіх факторів що впливають на стан охорони праці, для передачі начальнику структурних підрозділів оптимального комплексу заходів забезпечення безпеки праці. The study analyzed in detail the essence of information support of higher educational institutions in the occupational safety and health: the functions of management, coordination and control of labor protection specialists in higher education institutions. One of the most important tools of conducting labor protection policy in institutions of higher education is the modern information support of departments (services) of labor protection.
  • Ескіз
    Документ
    Аналіз стану безпеки працюючих у харчовій промисловості
    (2019) Майстренко, Володимир Володимирович; Лях, Юрій Михайлович; Євтушенко, Ольга Володимирівна; Демчук, Глеб Вікторович
    Краткий осмотр (реферат): В статті наведено методику аналізу даних про стан виробничого травматизму у харчовій промисловості з використанням даних інформаційної системи «Повідомлення». Наведено основні характеристики цієї системи та її функціональні можливості. Запропоновано методичний підхід до аналізу виробничого травматизму, який базується на виявленні причин виникнення нещасних випадків, подій, які до них приводять, визначення найбільш травмонебезпечних професій у харчовій промисловості.