Статті
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7372
Переглянути
12 результатів
Результати пошуку
Документ Підвищення якості підготовки фахівців з питань безпеки харчування(2014) Авдієнко, Світлана Олексіївна; Матиящук, Олена Володимирівна; Матиящук, Андрій МиколайовичПідготовка студентів з питань безпеки життєдіяльності має формувати у майбутніх спеціалістів вміння застосовувати знання як до подальшого вивчення в інших дисциплінах проблем захисту людини від небезпек, так і на забезпечення індивідуального і колективного захистку в побуті й на виробництві. Preparing students for life safety should shape future professionals the ability to apply knowledge of future study in other disciplines challenges to protect people from hazards and to provide individual and collective defense at home and on the workplace.Документ Підвищення культури безпеки у населення та порядок дій під час повені(2014) Авдієнко, Світлана Олексіївна; Матиящук, Олена Володимирівна; Матиящук, Андрій МиколайовичРозглянуто основні небезпеки для людини, що виникають внаслідок настання повені та заходи, щодо уникнення небезпечних чинників внаслідок руйнування будівель після затоплення водою. The main danger to humans resulting from the occurrence of floods and measures to avoid hazards due to destruction of buildings afner flooding water.Документ Запобігання виникнення надзвичайних ситуацій на підприємствах цукрової галузі(2015) Гусятинська, Наталія Альфредівна; Степанець, Іван Федотович; Авдієнко, Світлана Олексіївна; Слободян, Ольга Петрівна; Матиящук, Олена ВолодимирівнаВ статті проаналізовано можливі причини виникнення аварійних ситуацій на підприємствах цукрової промисловості. Розглянуто основні шляхи запобігання виникненню аварій, що дозволить уникнути людських жертв та мінімізувати матеріальні втрати.Документ Попередження аварійних ситуацій на молокопереробних підприємствах(2015) Авдієнко, Світлана Олексіївна; Слободян, Ольга Петрівна; Матиящук, Олена ВолодимирівнаПроаналізовано можливі причини виникнення аварійних ситуацій на підприємствах молокопереробної галузі. Розглянуто основні шляхи запобігання виникненню аварій, що допоможе попередити втрати серед персоналу, знизити ризик появи вторинних уражаючих факторів та мінімізувати негативні наслідки In the article analyzed possible causes the occurrence of accidents in the dairy industry. Reviewed the main ways of preventing the accidents. This will prevent loss among staff and minimize the negative effects.Документ Безаварійна зупинка підприємств харчової промисловості в разі виникнення надзвичайних ситуацій(2015) Авдієнко, Світлана Олексіївна; Матиящук, Олена Володимирівна; Матиящук, Андрій МиколайовичВ роботі розглядаються надзвичайні ситуації, їх характер та наслідки. Розроблений порядок дій виробничого персоналу в разі виникнення надзвичайних ситуацій. Розглянуто порядок екстреної безаварійної зупинки підприємства. The paper deals with emergencies, their nature and consequences. Developed procedures production staff in case of emergencies situation. The order of the emergency stop trouble-free enterprise.Документ Забруднювачі продовольчої сировини та харчових продуктів(2015) Матиящук, Олена Володимирівна; Слободян, Ольга Петрівна; Авдієнко, Світлана Олексіївна; Матиящук, Андрій МиколайовичВ роботі розглядаються основні забруднювачі продуктів харчування і продовольчої сировини; основні шляхи їх надходження; їх дія на організм людини.Документ Підвищення безпеки роботи підприємств м’ясо-молочної промисловості(2012-02) Слободян, Ольга Петрівна; Заєць, Віра Анатоліївна; Нещадим, Лариса Петрівна; Авдієнко, Світлана ОлексіївнаПідприємства м’ясної та молочної галузі є хімічно небезпечними об’єктами, оскільки оснащені аміачними холодильними установками. Джерелами потенційної небезпеки цих підприємств також є газове господарство, автозаправні станції, склади кисневих і пропан-бутанових балонів, цех сушіння молочної сировини. Тому на підприємствах м'ясо-молочної галузі повинні бути розроблені «Правила улаштування, експлуатації та технічного обслуговування систем раннього виявлення надзвичайних ситуацій та оповіщення людей у разі їх виникнення» згідно Наказу Міністерства України з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи від 15.05.2006р № 288. Companies of meat and dairy industry are chemically hazardous objects because they are equipped with ammonia refrigerating systems. The sources of such companies ’potential danger are also: gas facilities, gas stations, storages of oxygen and propane-butane containers, shops for draying milk raw. That is why companies of meat-dairy industry should develop “Regulations for arrangement, operation and maintenance of the systems for early detection of emergency situations and alert of people in case they appear ” according to the Order of the Ministry of Ukraine for Emergency Situations and on Affairs of Protecting Population from the consequence of Chernobyl Catastrophe № 228, dated 15.05.2006.Документ Безаварійна зупинка харчових підприємств у надзвичайних ситуаціях(2012) Слободян, Ольга Петрівна; Нещадим, Лариса Петрівна; Заєць, Віра Анатоліївна; Авдієнко, Світлана ОлексіївнаАналізуються небезпечні фактори, що приводять до порушень в роботі харчових підприємств. Приведена схема безаварійної зупинки підприємств м'ясної галузі. Hazards are analyzed, leading to malfunction of food businesses. Present trouble-free circuit stops the meat industry enterprises.Документ Двоступенева вапнокарбонізація у циркуляційному контурі прогресивного попереднього вапнування(2007) Авдієнко, Світлана Олексіївна; Логвін, Володимир Матвійович; Виговський, Валерій ЮрійовичРозроблено спосіб очищення дифузійного соку з двоступеневою вапнокарбонізацією, який дозволяє не лише покращати фільтраційно-седиментаційні властивості осаду але й підвищити ефект очищення дифузійного соку. Встановлено оптимальні величини рН та розподіл вапна по ступеням вапнокарбонізації. Проведені промислові випробування даного способу, які показали його високу ефективність. The method of cleaning of diffusive juice with two-stage, that allows not only to become better lauter-sedimentation properties of sediment but also to promote the effect of cleaning of diffusive juice, is worked out. The optimal sizes of рН and distribution of lime are set for to the degrees of. Conducted industrial tests of this method, that showed him high efficiency.Документ Підготовка фахівців харчових галузей з питань безпеки(2011) Заєць, Віра Анатоліївна; Слободян, Ольга Петрівна; Нещадим, Лариса Петрівна; Авдієнко, Світлана ОлексіївнаВ статті розглянуто питання щодо необхідності підвищення рівня підготовки фахівців харчової промисловості з питань безпеки, зокрема прогнозування та визначення основних дій під час аварійної ситуації з викидом сильнодіючих отруйних речовин (СДОР).