Статті

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7372

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 11
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб виробництва морквяних чіпсів
    (2016) Штим, Катерина Андріївна; Шутюк, Віталій Володимирович; Василів, Володимир Павлович
    В роботі розглянуті особливості технології отримання морквяних чіпсів. Наведені основні результати досліджень з різних технологічних режимів бланшування та сушіння моркви. In this paper, the features of technology of carrot chips. The basic results of studies from different technological modes of blanching and drying of carrots.
  • Ескіз
    Документ
    Зміна вологовмісту і концентрації цукрів в груші під час сушіння
    (2016) Войцеховський, Дмитро Ігорович; Шутюк, Віталій Володимирович; Василів, Володимир Павлович
    У цій роботі описано процес сушіння груш за різних температур. З можливих методів сушіння було вибрано такий метод, який забезпечував зберігання якості готового продукту. Розглянуто стадії процесу сушіння, зміни вологовмісту та вмісту цукрів по всьому об’єму плода груші, наведено графіки цих змін. Для адаптування традиційних режимів сушіння груші до промислових умов з отриманням продукту високої якості автори досліджували зміну концентрації цукрів та вологи по радіальному перерізу плода.
  • Ескіз
    Документ
    Утилізація викидів парових сушильних установок
    (2016) Турчин, Владислав Юрійович; Шутюк, Віталій Володимирович; Василів, Володимир Павлович
    Зроблено аналіз способів утилізації перегрітої пари з низькою ентальпією сушильних установок. Показано переваги і недоліки використання різних способів стискання пари. The analysis methods of utilization of superheated steam drying with low enthalpy systems. The advantages and disadvantages of using different ways to compress vapor.
  • Ескіз
    Документ
    Аналіз способів сушіння жому цукрових буряків
    (2016) Швецова, Інга Володимирівна; Шутюк, Віталій Володимирович; Василів, Володимир Павлович
    Наведено порівняльний аналіз сушіння жому цукрових буряків гарячим повітрям і перегрітою парою. Дослідження процесу сушіння жомової січки гарячим повітрям здійснювалися за температур 40, 60, 80 і 100, а перегрітою парою – 130, 140 і 150 °С. Тривалість сушіння жому – відповідно 2,5…6 і 10…15 хв за швидкості потоку сушильного агента 1,7 м/с. Під час сушіння гарячим повітрям білий колір волокна зберігався до 80 % СР в усьому діапазоні температур. Під час сушіння перегрітою парою жом починає жовтіти за вмісту СР вище 70 %. Для збереження білого кольору сухого продукту доцільно сушити жом до 70 % СР, після чого досушувати конвективним способом. Comparative analysis of sugar beet pulp drying with hot air and superheated steam. Investigation of dry pulp broken rice with hot air were carried out at 40 , 60, 80 and 100, and superheated steam - 130 , 140 and 150 ° C. Drying of pulp - respectively 2.5 and 6 ... 10 ... 15 minutes at a flow rate of drying agent 1.7 m/s. When hot air drying white fibers remained 80% CP in the whole temperature range. When superheated steam drying pulp begins to turn yellow at CP content above 70 %. To preserve white dry product it is advisable to dry the pulp to 70% CP, then dosushuvaty convective method.
  • Ескіз
    Документ
    Прогресивні методи консервування харчових продуктів
    (2016) Крижановський, Станіслав Йосипович; Бессараб, Олександр Семенович; Василів, Володимир Павлович
    Зроблено аналіз сучасних способів та обладнання для консервування рослинної сировини. Наведено переваги асептичного консервування для збільшення асортименту і обсягу виробництва продукції. The analysis of modern methods and equipment for preserving plant material. Shows the benefits of aseptic canning to increase the range and volume of production.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження теплових процесів отримання сухого екстракту топінамбура
    (2016) Костючок, Неля Вікторівна; Шутюк, Віталій Володимирович; Василів, Володимир Павлович
    В роботі розглянуті технологію отримання сухого екстракту з топінамбура. Наведені основні результати досліджень з різних технологічних режимів екстрагування топінамбура під вакуумом та сушіння екстракту топінамбура на розпилювальній сушарці.
  • Ескіз
    Документ
    Визначення раціональних режимів роботи хлібопекарських печей
    (2016) Дідик, Володимир Петрович; Ковальов, Олександр Володимирович; Шутюк, Віталій Володимирович; Василів, Володимир Павлович
    Проведені досліджування роботи печей з рециркуляцією продуктів згоряння. Установлена залежність температури відпрацьованих газів від продуктивності печі. Величина витрати палива на холостий хід і коефіцієнт холостого ходу печі можуть бути використані в економічних розрахунках, пов'язаних із плануванням роботи печей і підтримки їх у гарячому резерві. Conducted investigation of the oven with recirculation of combustion products. The dependence of temperature exhaust gas from the furnace productivity. The value of fuel at idle and idle factor ovens can be used in economic calculations related to the planning of furnaces and support them in hot standby.
  • Ескіз
    Документ
    Залежність зміни концентрацій вологи і цукрів від геометричних параметрів груші під час процесу сушіння
    (2014) Шутюк, Віталій Володимирович; Шевчук, Оксана; Бессараб, Олександр Семенович; Василів, Володимир Павлович
    У роботі описано процес сушіння груш за різних температур. З можливих методів сушіння було вибрано такий, який забезпечував зберігання якості готового продукту. Розглянуто стадії процесу сушіння, зміни вологовмісту та вмісту цукрів по всьому об’єму груші, наведено графіки змін.
  • Ескіз
    Документ
    Моделювання течії в каналах змінної форми розпилювальних пристроїв сушильних установок
    (2013) Бессараб, Олександр Семенович; Шутюк, Віталій Володимирович; Бондар, Володимир Іванович; Василів, Володимир Павлович
    Розглянуто метод побудови геометричної форми проточної частини каналів, що забезпечує повільний перехід між проміжними перерізами каналу, який дає можливість зменшити нерівномірність поля швидкості в каналі й знизити аеродинамічні втрати розпилювальних пристроїв сушильних установок. Method of constructing geometric shape of flow channel, which provides slow transition between intermediate section of channel, enabling to reduce unevenness of velocity field in channel and to reduce aerodynamic losses of spray drying device settings.
  • Ескіз
    Документ
    Сучасні тенденції розвитку наукових досліджень в сушильних технологіях
    (2013) Шутюк, Віталій Володимирович; Василенко, Сергій Михайлович; Бессараб, Олександр Семенович; Василів, Володимир Павлович
    Наведено причини зростаючого інтересу до процесів сушіння, а також деякі аспекти взаємодії промисловості й наукових університетських колективів у втіленні та застосуванні. Розглядаються тенденції дослідження процесів сушіння, що з'являються на стику різних галузей науки з використанням поступальних можливостей технічного процесу. Reasons over of growing interest are brought in the processes of drying, and also some aspects of co-operation of industry and scientific university collectives in embodiment and application. The tendencies of research of processes of drying, that appear on the joint of different areas of science with the use of forward possibilities of technical process, are examined.