Статті
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7372
Переглянути
5 результатів
Результати пошуку
Документ Технологічні прийоми виділення зерна, охопленого фузаріозом(2015) Верещинський, Олександр Павлович; Ільчук, Віктор Борисович; Дмитрук, Євген Адамович; Євтушенко, Олег Олександрович; Харченко, Євген ІвановичВ статті наведено характеристику грибів роду Fusarium, їх вплив на організм людини. Вказано норми вмісту фузаріозних зерен у зерновій масі, яка подається у переробку. Наведено результати досліджень сепарування зернової маси із вмістом фузаріозних зерен. Доведено, що найбільший вміст фузаріозних зерен міститься у дрібній фракції зерна, яку рекомендується вилучати із зернової маси, яка подається на переробку. This article describes characteristics of fungus (the genus of Fusarium) as well as their influence on the human organism. The norms of containing Fusarium grains in the grain mass that is submitted for processing are indicated. The research results of separation the grain mass with Fusarium grain inside is shown. It is determined that the highest content of Fusarium grain is contained in the fine faction of grain, which is recommended to remove from the grain mass that is submitted for processing.Документ Підвищення ефективності розмельних систем в сортових хлібопекарських помелах пшениці(2013) Дмитрук, Євген Адамович; Верещинський, Олександр Павлович; Харченко, Євген ІвановичВ статті наведено результати досліджень вилучення борошна при подрібненні проміжних продуктів помелу у вальцьовому верстаті та ентолейторах ЕСМ-1,5. Показано зміни показників якості борошна після подрібнення при різних режимах обертання ротора ентолейтора. Запропоновано математичні моделі виходу борошна в ентолейторі в залежності від вилучення борошна у вальцьовому верстаті та колової швидкості обертання ротора ентолейтора. In clause results of research of extraction of a flour are resulted at crushing intermediate products of a grinding in roller mill the machine tool and centrifugal impactor ЕСМ-1,5. It is shown changes of quality of a flour after crushing at different modes of rotation of a rotor centrifugal impactor. It is offered mathematical models of an output of a flour in centrifugal impactor depending on extraction of a flour in roller mill the machine tool and speed of rotation of a rotor centrifugal impactor.Документ Виробництво колотого гороху(2013) Ільчук, Віктор Борисович; Верещинський, Олександр Павлович; Шаран, Андрій Васильович; Харченко, Євген ІвановичВ статті розглянуто дослідження виробництва колотого гороху із використанням вальцьового верстату, впливу величини зазору між вальцями на вихід колотого гороху. In clause researches of manufacture of chipped peas with use roller mill, influence of size of a backlash between rollers on an output of chipped peas are considered. The basic scheme of manufacture of chipped peas is resulted.Документ Дослідження технологічної ефективності обладнання борошномельного заводу за скороченою схемою помелу(2011) Дмитрук, Євген Адамович; Харченко, Євген Іванович; Чорний, O. A.; Верещинський, Олександр ПавловичВ статті наведено результати досліджень технологічної ефективності обладнання розмелювального відділення при помелі пшениці за скороченою схемою. Розглянуто ефективність процессу лущення зерна перед помелом. In clause results of research of technological efficiency of the equipment milling branches are resulted at a grinding of wheat under the reduced scheme. Efficiency of process of a peeling of grain before a grinding is considered.Документ Скорочений технологічний процес виробництва борошна(2009) Дмитрук, Євген Адамович; Ільчук, Віктор Борисович; Верещинський, Олександр Павлович; Чорний, A. A.; Харченко, Євген ІвановичВ статті розглянуто скорочений технологічний процес виробництва борошна із застосуванням процесів лущення, фракціонування та плющення зерна. Наведено ефективність роботи борошномельних заводів із скороченим технологічним процесом. In clause the reduced technological process of manufacture of a flour with use of a peeling, fractionating and bruising grains is considered. The overall performance of flour-grinding factories with the reduced technological process is resulted.