Статті

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7372

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 10
  • Ескіз
    Документ
    Очищення топінамбурового екстракту вапняним молоком
    (2015) Жеплінська, Марія Михайлівна; Бессараб, Олександр Семенович; Бендерська (Дущак), Ольга Вячеславівна; Лазарів, Ігор Романович
    В статті наведено результати з очищення екстракту з топінамбуру за допомогою вапняного молока, визначено оптимальну кількість цього реагенту та температурний діапазон, при якому найефективніше працювати з метою очищення екстракту від високомолекулярних сполук та органічних кислот задля отримання в ньому максимально можливої кількості інуліну. Використані методи і методики для визначення певних показників є загальноприйнятими, а отримані результати достовірними.
  • Ескіз
    Документ
    Дія ультразвукової кавітації та НВЧ випромінювання на мікроорганізми морквяного соку
    (2004) Жеплінська, Марія Михайлівна; Зоткіна, Лариса Василівна; Носенко, Володимир Єрофійович; Матко, Світлана Василівна
    Вивчено можливість підвищення якості непастеризованого морквяного соку фізичними діями, в першу чергу за допомогою ультразвукової кавітації і СВЧ випромінювання. Встановлено, що під впливом ультразвуку при деяких режимах обробки соку в ньому різко зменшується кількість мікроорганізмів.
  • Ескіз
    Документ
    Екстрагування біологічно активних домішок із зародків пшениці
    (2011) Зоткіна, Лариса Василівна; Жеплінська, Марія Михайлівна; Копиленко, Анатолій Васильович; Тимонін, Олександр Миколайович
    Досліджено екстрагування олією біологічно активних домішок із зародків пшениці, а також можливість застосування цього екстракту як натуральної добавки до олії з метою підвищення вмісту вітаміну Е й цінних речовин, профілактики багатьох захворювань, у виробництві лікувальних кремів, вітамінізованих маргаринів і майонезу.
  • Ескіз
    Документ
    Вилучення біологічних активних речовин із рослинної сировини екстрагуванням
    (2009) Жеплінська, Марія Михайлівна; Зоткіна, Лариса Василівна; Копиленко, Анатолій Васильович; Тимонін, Олександр Миколайович
    В статті наведені дослідження екстрагування біологічно активних речовин зі сухого і замороженого гарбуза, регресійні рівняння залежності вмісту сухих речовин від температури, тривалості екстрагування, ступеня подрібнення та співвідношення кількості екстрагенту до кількості сировини, що підтверджує доцільність використання екстракту в харчовій промисловості.
  • Ескіз
    Документ
    Новий напрямок в роботі ІІ сатурації
    (2002) Хомічак, Любомир Михайлович; Виговський, Валерій Юрійович; Петриченко, Ігор Борисович; Олійник, С. О.; Бєлостоцький, Леонід Георгієвич; Жеплінська, Марія Михайлівна; Самчук, О. Г.; Пишняк, П. В.
    Пропонується спосіб проведення процесу ІІ сатурації, який відрізняється від типового частковою карбонізацією змішаного з вапняним молоком фільтрованого соку І сатурації перед дефекацією за рахунок його контакту з “відпрацьованим” сатураційним газом у верхній частині апарату ІІ сатурації, та наводяться результати досліджень в умовах цукрового заводу ім. Цюрупи.
  • Ескіз
    Документ
    Вилучення біологічно активних речовин з лікарських трав шляхом екстрагування та настоювання
    (2012) Жеплінська, Марія Михайлівна; Зоткіна, Лариса Василівна; Біла, Галина Миколаївна; Іщенко, Микола Володимирович
    В статті наведені результати досліджень з визначення оптимальних параметрів процесів екстрагування та настоювання з лікарських трав біологічно активних речовин, які можна використовувати як компоненти при виробництві напоїв профілактичного призначення.
  • Ескіз
    Документ
    Застосування ефектів гідродинамічної і пароконденсаційної кавітації у цукровій промисловості
    (2012) Марценюк, Олександр Степанович; Немирович, Петро Михайлович; Жеплінська, Марія Михайлівна; Хомічак, Любомир Михайлович; Пастушенко, Ігор Миколайович; Матиящук, Андрій Миколайович
    Проаналізована можливість застосування гідродинамічної і пароконденсаційної кавітації в цукровій промисловості з поясненням фізико-хімічних ефектів, які виникають під час кавітації і сприяють очищенню дифузійних соків і клеровок, підвищенню реакційної здатності водно-вапняних суспензій, прискорення процесів відстоювання, фільтрування, деамонізації конденсатів.
  • Ескіз
    Документ
    Екстрагування цільових компонентів із лікарської сировини
    (2012) Жеплінська, Марія Михайлівна; Немирович, Петро Михайлович; Копиленко, Анатолій Васильович
    В статті наведено результати досліджень із вилучення розчинних сухих речовин із календули та меліси шляхом екстрагування і настоювання, визначено вплив температури й тривалості процесів на вміст вилучених цільових компонентів. Одержано залежності, які можна використовувати для експрес-визначення ймовірного вмісту вмісту розчинних сухих речовин від тривалості і температури процесу.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження екстракту гарбуза для отримання консервів профілактичного призначення
    (2010) Жеплінська, Марія Михайлівна; Біла, Галина Миколаївна; Іщенко, Віра Миколаївна; Іщенко, Микола Володимирович
    В статті наведені результати досліджень з визначення біологічно активних речовин, що містяться в екстракті гарбуза, який використовується як один з компонентів при виробництві фруктових консервів профілактичного призначення. In the article the resulted results of researches are from determination biologically of active matters, which are contained in the extract of pumpkin, which is used as one of components at the production of fruit can food of the prophylactic setting.
  • Ескіз
    Документ
    Використання пароконденсаційної кавітації в умовах консервного цеху АПК «Пуща Водиця»
    (2008) Немирович, Петро Михайлович; Жеплінська, Марія Михайлівна; Матиящук, Андрій Миколайович; Вишневський, М. С.
    В статті показані результати лабораторних досліджень з використання пароконденсаційної кавітаційної установки дляосвітлення соків консервного виробництва, а на підприємстві консервного цеху АПК «Пуща Водиця» проведені промислові дослідження установки, що підтверджують позитивний її ефект. In the article the results of laboratory researches are rotined on the use of parokondensacionnoy of kavitacionnoy fluidizer lighting up of juices of canning production, and on the enterprise of canning workshop the dense «Forest Water» industrial tests are conducted settings, confirmative its positive effect.