Статті

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7372

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 9 з 9
  • Ескіз
    Документ
    Тривалість основних етапів приготування рідкої опари, визначена непрямим методом
    (2016) Доломакін, Юрій Юрійович; Бабанов, Ігор Геннадійович; Житнецький, Ігор Володимирович
    В роботі була досліджена рідка опара, гетерогенна структура, що складається з пшеничного борошна і води. Запропоновано непрямий метод визначення готовності напівфабрикату хлібопекарської промисловості безпосередньо під час його приготування. Для цього вимірювали вторинний крутний момент, що виникає на поверхні чаші, в якій готувався досліджуваний напівфабрикат. За характером зміни моменту були визначені основні етапи його готовності у вигляді конкретних часових інтервалів. In a study of liquid sourdough, a heterogeneous structure consisting of wheat flour and water was investigated. Proposed indirect method of determining the readiness of semi-finished bakery industry immediately during its preparation. For this secondary measured torque that occurs on the surface of the bowl, which was prepared semi-finished product analyzed. By the nature of changes in the time, we identified the main stages of its readiness in the form of specific time intervals.
  • Ескіз
    Документ
    Шляхи економії енергоресурсів при виробництві сухарних виробів
    (2011) Десик, Микола Григорович; Теличкун, Володимир Іванович; Теличкун, Юлія Станіславівна; Житнецький, Ігор Володимирович
    Виробництво сухарних виробів складається з багатьох етапів. Воно досить громіздке як з точки зору технологічних операцій так і з точки зору обладнання на якому вони здійснюються. Основними недоліками виробництва є значна тривалість процесів витримування сухарних плит перед нарізанням, застосування ручної праці. Найбільше енергоресурсів витрачається на випікання сухарних плит та сушіння скибок, крім того повторне нагрівання сухарних скибок до температури випаровування після охолодження сухарних плит перед нарізанням призводить до додаткових витрат тепла. Нами виконаний аналіз витрат енергії на випікання та висушування сухарних виробів, які виготовлені традиційним способом, та запропоновано шляхи економії енергоресурсів.
  • Ескіз
    Документ
    Економічна сутність інновації та інноваційної діяльності в ринкових умовах господарювання
    (2008) Житнецький, Ігор Володимирович; Левченко, Юлія Григорівна
    В статті досліджено наукові підходи до визначення понять "інновація" та "Інноваційна діяльність". На основі узагальнення думок вітчизняних та зарубіжних вчених було удосконалено та доповнено сутність та зміст цих понять.
  • Ескіз
    Документ
    Розрахунок процесу вилуговування пивної дробини
    (2005) Прохоров, Олександр Миколайович; Житнецький, Ігор Володимирович
    Наведено результати вимивання цукрів із пивної дробини. Встановлено та описано зв'язок між рівноважною концентрацією цукрів у твердій і рідкій фазах пивних заторів. Запроповано методику розрахунку процесу вимивання цукрів із дробини. The results of the leaching of sugars from the beer pellet. Installed and describes the relationship between the equilibrium concentration of sugars in the solid and liquid phases beer congestion. The design procedure of leaching process sugars from grains.
  • Ескіз
    Документ
    Мінімізація енергетичних витрат процесу зневоднення капілярно-пористих матеріалів
    (2005) Прохоров, Олександр Миколайович; Житнецький, Ігор Володимирович
    Проаналізовано енергетичні витрати зневоднення капілярно-пористих матеріалів. Для зменшення енергетичних витрат запропоновано на першому етапі відпресовувати вологу, а потім висушувати цей матеріал. Analyzed the energy costs of dehydration capillary-porous materials. To reduce the energy consumption in the first stage proposed pressing off moisture and then dry the material.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження електрофізичних властивостей начинок для продуктів високотемпературної коекструзії з метою контролю їхньої якості
    (2008) Махинько, Людмила Василівна; Мельничук, Петро Дмитрович; Романовський, Іван Якимович; Ковбаса, Володимир Миколайович; Махинько, Валерій Миколайович; Житнецький, Ігор Володимирович
    В статті розглянуто новий електрофізичний експрес-метод оцінки якості жирової складової начинок для продуктів високотемпературної коекструзії (подушечок з начинкою) в процесі зберігання. Досліджено взаємозв'язок діелектричної проникності продукту з кислотним та перекисним числами його жирової складової.
  • Ескіз
    Документ
    Визначення гідродинамічного опору динамічної мембрани при мікрофільтрації розчину ефірної олії м'яти перцевої у воді
    (2008) Житнецький, Ігор Володимирович; Яровий, Володимир Леонідович; Таран, Віталій Михайлович
    Наведено результати досліджень процесу мікрофільтрації розчину ефірної' олії м 'яти перцевої у воді. Визначено питомий масовий гідродинамічний опір динамічної мембрани при зміні тиску та концентрації розчину.
  • Ескіз
    Документ
    Визначення проникності та селективності мебран при мікрофільтрації розчину ефірної олії м'яти перцевої
    (2005) Житнецький, Ігор Володимирович; Яровий, Володимир Леонідович; Таран, Віталій Михайлович
    Наведено результати досліджень процесу мікрофільтрації розчину ефірної олії м'яти перцевоїу воді. Визначено основні характеристики проникність і селективність) мікрофільтраційних мембран і залежність цифхарактеристик від часу при концентруванні розчину ефірної олії м 'яти перцевоїу воді.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження кута змочування та поверхневого натягу дріжджів пивних
    (2008) Якобчук, Роман Леонідович; Житнецький, Ігор Володимирович; Яровий, Володимир Леонідович
    Досліджено поверхневий натяг і кут змочування вихідних і подрібнених дріжджів пивних. Встановлено їх вплив при розпиленні в процесі сушіння дріжджів в сушильних установках з віброкиплячим шаром інертного матеріалу.