Статті

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7372

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 19
  • Ескіз
    Документ
    Гідрофільні властивості соняшникового насіння
    (2008) Манк, Валерій Веніамінович; Ковалевська, Єлизавета Іванівна; Мельник, Оксана Петрівна; Максімова, Ірина Миколаївна
    В статті розглядаються гідрофільні властивості насіння соняшнику та вплив домішок природних глинистих мінералів на його збереження. The article deals with hydrophilic properties of sunflower seeds and the effect of impurities of natural clay minerals on its preservation.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження реологічних властивостей заварок і хмельових заквасок
    (2012) Юрчак, Віра Гаврилівна; Рак, Валентина Петрівна; Ковалевська, Єлизавета Іванівна; Яйко, М. О.
    Досліджено реологічні властивості заварок, приготовлених за співвідношення борошна і хмельового відвару 1:2 та 1:3, і хмельових заквасок з їх використанням. Визначена в’язкість заварок після заварювання та оцукрення, заквасок з різним вмістом борошна 6 та 12 % після замішування та бродіння. The rheological properties of welding that were prepared with proportion of flour and extract 1:2 and 1:3 and hop leaven have been researched. The welding viscosity after kneading and saccharification has been determined as well as leaven with flour content 6 and 12 % after kneading and fermentation.
  • Ескіз
    Документ
    Кріометричне визначення молекулярної маси поліолів лактитолу та ізомальту
    (2009) Ковалевська, Єлизавета Іванівна; Прилуцька, Ліна Петрівна; Костенко (Яременко), Оксана Михайлівна; Дорохович, Вікторія Віталіївна
    Стаття присвячена визначенню молекулярної маси цукрозамінників лактитолу та ізомальту. Визначення базується на властивостях розчинів замерзати за температури нижчої за температуру чистого розчинника. Встановлено молекулярну масу лактитолу та ізомальту. The article is devoted to the molecular weight of lactitol and isomalt sweeteners. The definition is based on the properties of solutions freeze at temperatures below the temperature of the pure solvent. Established the molecular weight of lactitol and isomalt.
  • Ескіз
    Документ
    Сіль і реологічні характеристики клейстерів модифікованих крохмалів
    (2002) Мельник, Оксана Юріївна; Ковбаса, Володимир Миколайович; Ковалевська, Єлизавета Іванівна
    Стаття присвячена дослідженню впливу додавання солі на реологічні властивості крохмальних клейстерів модифікованих крохмалів за допомогою ротаційного віскозиметра. Встановлено, що внесення солі у крохмальний клейстер спричиняє підвищення його в’язкості за рахунок дегідратуючої здатності солі. This article is devoted to research the influence of salt addition on the rheological properties of starch paste modified starches using a rotary viscometer. Found that the introduction of salt in starch paste viscosity leads to increase its capacity by dehydrating salt.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження впливу добавки цукру на реологічні властивості клейстерів модифікованих крохмалів
    (2002) Мельник, Оксана Юріївна; Ковбаса, Володимир Миколайович; Ковалевська, Єлизавета Іванівна
    Стаття присвячена дослідженню впливу добавки цукру на реологічні властивості крохмальних клейстерів модифікованих крохмалів, які використовуються в рецептурах багатьох продуктів харчування. Експериментально досліджено та науково обґрунтовано зменшення в’язкості крохмального клейстера модифікованих крохмалів при збільшенні кількості цукру. This article is devoted to the research of the influence of sugar on the rheological properties of starch gel by modified starches that used in many food recipes. Experimentally studied and scientifically grounded reduce viscosity starch paste modified starches by increasing the amount of sugar.
  • Ескіз
    Документ
    Борошно з бобових культур зв’язує найбільшу кількість води в макаронному тісті
    (2001) Юрчак, Віра Гаврилівна; Ковалевська, Єлизавета Іванівна; Манк, Валерій Веніамінович; Голікова, Тетяна Петрівна
    З метою характеристики технологічних властивостей борошна з бобових культур вивчено його гранулометричний склад, водопоглинальну здатність, кислотність. Гідратаційну здатність різних видів борошна визначали шляхом капілярного просочування, а також за в’язкісними характеристиками модельних сумішей. Встановлено, що гідрофільні властивості борошна зумовлені як гранулометричним складом борошна, так і станом основних його колоїдів – білкових речовин. При збільшенні розчинності останніх гідратаційна здатність борошна зростає. With the aim of characteristics of technological properties of bean flour the grain-size distribution, watersorbing ability and acidity of the flour have been studied. Hydrating ability of different flour has been determined by means of capillary seepage and viscosity characteristics of modeling mixes. It has been installed that hydrophilic properties are leaded to grain-size distribution as well as state of colloids – protein substances. At the increase of solubility last hydration ability of flour increases.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження реологічних характеристик молочно-овочевих сумішей для виробництва морозива
    (2011) Згурський, Андрій Володимирович; Поліщук, Галина Євгеніївна; Ковалевська, Єлизавета Іванівна; Крапивницька, Ірина Олексіївна
    Досліджено реологічні характеристики молочно-овочевих сумішей для виробництва морозива з метою встановлення рекомендованих значень сухих речовин пектиновмісної сировини порівняно з типовими сумішами для морозива молочного та пломбіру. Визначено характер структуроутворення в молочно-овочевих системах за рахунок дії складових компонентів рослинної сировини.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження окремих реологічних характеристик гідратованих зародків пшениці як стабілізаторів структури морозива
    (2012) Поліщук, Галина Євгеніївна; Мартич, Віталій Володимирович; Грабовська, Олена Вячеславівна; Ковалевська, Єлизавета Іванівна
    Досліджено основні реологічні характеристики суспензій зародків пшениці для формування і стабілізації структури морозива з комбінованим складом сировини. Доведено технологічну ефективність застосованого зернового компонента порівняно з пшеничним борошном як класичним стабілізатором рослинного походження.
  • Ескіз
    Документ
    Властивості модифікованих крохмалів та їх вплив на фізико-хімічні параметри емульсійних систем
    (2012) Самойленко, І. П.; Корецька, Ірина Львівна; Ковалевська, Єлизавета Іванівна
    Досліджено вплив концентрації різних модифіковані крохмалів на фізико-хімічні параметри емульсії. The influence of different concentrations of modified starches on physical and chemical parameters of emulsions been investigated.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження реологічних характеристик клейстерів окисненого крохмалю
    (2010) Грабовська, Олена Вячеславівна; Ковалевська, Єлизавета Іванівна; Парняков, Олексій Сергійович
    Наведено результати досліджень структурно-механічних характеристик клейстерів крохмалю, окисненого пероксидом водню за типовою схемою та з використанням поля НВЧ. Встановлено вплив концентрації крохмалю на утворення структурованих систем.