Статті

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7372

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 4 з 4
  • Ескіз
    Документ
    Екструдовані зернові суміші для відгодівлі риб
    (2008) Шаповаленко, Олег Іванович; Супрун-Крестова, Олена Юріївна; Шаран, Андрій Васильович; Корж, Тамара Володимирівна; Павлюченко, Олена Станіславівна
    У статті наведено результати досліджень щодо можливості використання насіння льону у виробництві екструдованих зернових сумішей для відгодівлі риб.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження впливу електромагнітного поля надвисоких частот на фізико-хімічнихі властивості гречаних крупів
    (2010) Шаповаленко, Олег Іванович; Фурманова, Юлія Петрівна; Супрун-Крестова, Олена Юріївна; Корж, Тамара Володимирівна
    В статті розглянуто можливість виготовлення продукту швидкого приготування з гречки шляхом використання електромагнітного поля надвисоких частот (ЕМП НВЧ). Використання денного методу має ряд переваг: високу швидкість процесу обробки, теплову без інерційність, екологічну чистоту нагрівання. Вплив НВЧ-енергії сприяє отриманню якісно нового продукту- «легких» гречаних зерен. Possibility of instant food production out of buckwheat by use of electromagnetic field of super-high-frequency (ЕMF SHF) is examined in the article. Usage of day method has a number of advantages: high speed of treatment process, thermal zero lag, ecological heating. Influence of SHF-energy helps to obtain a brand new product – “light” buckwheat kernels.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження впливу електромагнітного поля НВЧ на біохімічні властивості зерна гречки
    (2011) Шаповаленко, Олег Іванович; Корж, Тамара Володимирівна; Фурманова, Юлія Петрівна; Ваврикович, Л. Б.
    Наведено результати дослідження впливу режимів ЕМП НВЧ на вихід та якість «легких» зерен. Досліджено вплив потужності НВЧ обробки зерна гречки на ступінь накопичення декстринів в легких зернах, а також порівняно із їх вмістом у зерні та крупі. Показана залежність накопичення декстринів у "легких" гречаних зернах при різних значеннях вихідної вологості зерна гречки. Findings of investigation about EMF SHF modes influence on output and quality of “light” kernels are provided. Influence of SHF treatment power of buckwheat kernels on dextrines accumulation level in “light” kernels, and as well comparing to its content in buckwheat kernels and cereal is investigated. Dependency of dextrines accumulation in “light” buckwheat kernels for different value of outgoing moisture of buckwheat kernels is shown.
  • Ескіз
    Документ
    Сучасні підходи у виробництві круп’яних продуктів швидкого приготування
    (2011) Шаповаленко, Олег Іванович; Корж, Тамара Володимирівна; Фурманова, Юлія Петрівна; Янюк, Тетяна Іванівна; Грегірчак, Наталія Миколаївна
    В статті розглянуто сучасні методи обробки зернової сировини в процесі виробництва продуктів швидкого приготування. Проаналізовано різні способи теплового оброблення: новітні і традиційні. Розглянуто переваги і недоліки технології виробництва варено-сушених круп. Наведено результати досліджень, щодо оброблення зерна гречки у електромагнітному полі надвисоких частот (ЕМП НВЧ). The article deals with modern methods of raw grain treatment in the process of instant food production. Different heat treatment methods are analyzed: up-to-date and conventional. Advantages and disadvantages of manufacturing technique of boiled-dried cereals are examined. The research results concerning buckwheat processing in the superhigh frequency electromagnetic field (SHF EMF) are provided.