Статті

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7372

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 8 з 8
  • Ескіз
    Документ
    Білково-гречаний хліб
    (2015) Семенова, Анастасія Борисівна; Дробот, Віра Іванівна; Михонік, Лариса Анатоліївна
    Обґрунтовано доцільність застосування суцільнозмеленого пшеничного борошна у технології дієтичних хлібних виробів зі зниженим вмістом вуглеводів. Визначено вплив гречаних пластівців на перебіг технологічних процесів та якість білково-пшеничного хліба. За результатами досліджень встановлено ефективність заміни в рецептурі хліба 20 % суцільнозмеленого пшеничного борошна гречаними пластівцями. The expediency of whole-wheat flour application in dietary bread technology with low carbohydrates content was justified. The buckwheat flakes effect on the manufacturing processes and protein-wheat bread quality was defined. As a result the effectiveness of substitution 20 % whole-wheat flour by buckwheat flakes in the bread recipe composition was established.
  • Ескіз
    Документ
    Обґрунтування застосування вівсяних та гречаних пластівців у хлібопеченні
    (2014) Семенова, Анастасія Борисівна; Михонік, Лариса Анатоліївна; Грищенко, Анна Миколаївна
    Досліджено хімічний склад, фізико-хімічні та технологічні властивості суцільнозмеленого пшеничного борошна, вівсяних, гречаних пластівців та їх сумішей. Визначено вплив пластівців на структурно-механічні властивості тіста, технологічний процес та якість хліба. Проаналізовано зміни в білково-протеїназному та вуглеводно-амілазному комплексах суцільнозмеленого пшеничного борошна з додаванням вівсяних та гречаних пластівців. The chemical composition, physico-chemical and technological properties whole-wheat flour, oat and buckwheat flakes, and mixtures thereof are investigated. The cereal effects on the structural and mechanical dough properties and bread quality were established. The changes in protein-proteinase and carbohydrate-amylase complexes of whole-wheat flour with added oat and buckwheat flakes were analyzed.
  • Ескіз
    Документ
    Порівняльна оцінка способів приготування тіста з борошна з суцільнозмеленого зерна пшениці
    (2012) Дробот, Віра Іванівна; Михонік, Лариса Анатоліївна
    В статті наведено результати досліджень впливу способів приготування тіста на показники якості хліба з борошна з суцільнозмеленого зерна пшениці. Встановлено, що хліб з цього борошна доцільно готувати прискореним способом з використанням заквасок-підкислювачів. The paper presents the study of the influence of methods of preparing dough for bread made whole-wheat flour. Bread from this flour advisable to prepare an accelerated manner using sour-acidulant.
  • Ескіз
    Документ
    Вплив тривалості замішування тіста з борошна із суцільнозмеленого зерна пшениці на технологічний процес та якість хліба
    (2009) Михонік, Лариса Анатоліївна
    В статті наведено результати досліджень впливу тривалості замішування тіста з борошна із суцільнозмеленого зерна пшениці на технологічний процес та якість хліба.
  • Ескіз
    Документ
    Про якість хліба з борошна, одержаного із суцільнозмеленого зерна
    (2006) Дробот, Віра Іванівна; Федорова, Тетяна Олексіївна; Михонік, Лариса Анатоліївна
    В статті наведено результати досліджень впливу способів приготування тіста на якість хліба з борошна з суцільнозмеленого зерна пшениці «Здоров’я».
  • Ескіз
    Документ
    Вплив ферментативно-активного соєвого борошна на технологічний процес і якість хліба з борошна „Здоров’я”
    (2007) Дробот, Віра Іванівна; Михонік, Лариса Анатоліївна; Грищенко, Анна Миколаївна
    Досліджено вплив ферментативно-активного соєвого борошна на технологічний процес і якість хліба з борошна з суцільно змеленого зерна пшениці «Здоров’я».
  • Ескіз
    Документ
    Хліб з борошна з суцільнозмеленого зерна пшениці
    (2008) Михонік, Лариса Анатоліївна; Дробот, Віра Іванівна
    Досліджено хімічний склад та хлібопекарські властивості борошна «Здоров'я». Вивчено вплив сухої пшеничної клейковини, ферментативно-активного соєвого борошна та їх сумісного внесення на технологічний процес і якість хліба з борошна «Здоров'я». Розроблені рецептури нових видів виробів оздоровлювальної дії, розраховано їх хімічний склад.
  • Ескіз
    Документ
    Хімічний склад і хлібопекарські властивості борошна „Здоров’я”
    (2006) Дробот, Віра Іванівна; Михонік, Лариса Анатоліївна
    В статті наведено результати досліджень хімічного складу та хлібопекарських властивостей борошна з суцільнозмеленого зерна пшениці «Здоров'я»