Статті
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7372
Переглянути
8 результатів
Результати пошуку
Документ Білково-гречаний хліб(2015) Семенова, Анастасія Борисівна; Дробот, Віра Іванівна; Михонік, Лариса АнатоліївнаОбґрунтовано доцільність застосування суцільнозмеленого пшеничного борошна у технології дієтичних хлібних виробів зі зниженим вмістом вуглеводів. Визначено вплив гречаних пластівців на перебіг технологічних процесів та якість білково-пшеничного хліба. За результатами досліджень встановлено ефективність заміни в рецептурі хліба 20 % суцільнозмеленого пшеничного борошна гречаними пластівцями. The expediency of whole-wheat flour application in dietary bread technology with low carbohydrates content was justified. The buckwheat flakes effect on the manufacturing processes and protein-wheat bread quality was defined. As a result the effectiveness of substitution 20 % whole-wheat flour by buckwheat flakes in the bread recipe composition was established.Документ Обґрунтування застосування вівсяних та гречаних пластівців у хлібопеченні(2014) Семенова, Анастасія Борисівна; Михонік, Лариса Анатоліївна; Грищенко, Анна МиколаївнаДосліджено хімічний склад, фізико-хімічні та технологічні властивості суцільнозмеленого пшеничного борошна, вівсяних, гречаних пластівців та їх сумішей. Визначено вплив пластівців на структурно-механічні властивості тіста, технологічний процес та якість хліба. Проаналізовано зміни в білково-протеїназному та вуглеводно-амілазному комплексах суцільнозмеленого пшеничного борошна з додаванням вівсяних та гречаних пластівців. The chemical composition, physico-chemical and technological properties whole-wheat flour, oat and buckwheat flakes, and mixtures thereof are investigated. The cereal effects on the structural and mechanical dough properties and bread quality were established. The changes in protein-proteinase and carbohydrate-amylase complexes of whole-wheat flour with added oat and buckwheat flakes were analyzed.Документ Порівняльна оцінка способів приготування тіста з борошна з суцільнозмеленого зерна пшениці(2012) Дробот, Віра Іванівна; Михонік, Лариса АнатоліївнаВ статті наведено результати досліджень впливу способів приготування тіста на показники якості хліба з борошна з суцільнозмеленого зерна пшениці. Встановлено, що хліб з цього борошна доцільно готувати прискореним способом з використанням заквасок-підкислювачів. The paper presents the study of the influence of methods of preparing dough for bread made whole-wheat flour. Bread from this flour advisable to prepare an accelerated manner using sour-acidulant.Документ Вплив тривалості замішування тіста з борошна із суцільнозмеленого зерна пшениці на технологічний процес та якість хліба(2009) Михонік, Лариса АнатоліївнаВ статті наведено результати досліджень впливу тривалості замішування тіста з борошна із суцільнозмеленого зерна пшениці на технологічний процес та якість хліба.Документ Про якість хліба з борошна, одержаного із суцільнозмеленого зерна(2006) Дробот, Віра Іванівна; Федорова, Тетяна Олексіївна; Михонік, Лариса АнатоліївнаВ статті наведено результати досліджень впливу способів приготування тіста на якість хліба з борошна з суцільнозмеленого зерна пшениці «Здоров’я».Документ Вплив ферментативно-активного соєвого борошна на технологічний процес і якість хліба з борошна „Здоров’я”(2007) Дробот, Віра Іванівна; Михонік, Лариса Анатоліївна; Грищенко, Анна МиколаївнаДосліджено вплив ферментативно-активного соєвого борошна на технологічний процес і якість хліба з борошна з суцільно змеленого зерна пшениці «Здоров’я».Документ Хліб з борошна з суцільнозмеленого зерна пшениці(2008) Михонік, Лариса Анатоліївна; Дробот, Віра ІванівнаДосліджено хімічний склад та хлібопекарські властивості борошна «Здоров'я». Вивчено вплив сухої пшеничної клейковини, ферментативно-активного соєвого борошна та їх сумісного внесення на технологічний процес і якість хліба з борошна «Здоров'я». Розроблені рецептури нових видів виробів оздоровлювальної дії, розраховано їх хімічний склад.Документ Хімічний склад і хлібопекарські властивості борошна „Здоров’я”(2006) Дробот, Віра Іванівна; Михонік, Лариса АнатоліївнаВ статті наведено результати досліджень хімічного складу та хлібопекарських властивостей борошна з суцільнозмеленого зерна пшениці «Здоров'я»