Статті
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7372
Переглянути
5 результатів
Результати пошуку
Документ Вплив ультразвукових коливань та ультрафіолетового опромінення на мікробіологічну забрудненість цукровмісних розчинів(2002) Ничик, Оксана Василівна; Штангеєва, Надія Іванівна; Носенко, Володимир ЄрофійовичЗ метою зниження мікробіологічної забрудненості цукрових сиропів досліджено вплив ультразвукової кавітації та ультрафіолетового опромінення. Під час оброблення ультразвуком різних видів бактерій спостерігалась не тільки їх загибель, а й руйнування морфологічних структур. Бактерицидні властивості УФ-променів полягають у тому, що під їх дією білкові колоїди цитоплазми клітин змінюють свою структуру й дисперсність, що призводить до загибелі самої клітини. У лабораторних умовах опромінювали проби очищеної і неочищеної клеровок за допомогою УФ-лампи. Результати досліджень показали, що більш дієвим є застосування УФ-променів для очищених клеровок, оскільки колоїдні домішки розсіюють світло й перешкоджають проникненню променів у товщу розчину.Документ Технологія очищення клеровок жовтих цукрів для виробництва інвертного сиропу(2001) Ничик, Оксана Василівна; Штангеєва, Надія ІванівнаПропонується спосіб очищення клеровок жовтих цукрів за допомогою моноамонійфосфату та перекису водню. Результати виконаних досліджень свідчать про перспективність запропонованого способу очищення клеровок жовтих цукрів. Максимальний ефект знебарвлення при цьому становить 53,7 %. Визначені оптимальні концентрації перекису водню та моно амонійфосфату, які сприятимуть досягненню максимального ефекту знебарвлення клеровок.Документ Дослідження вмісту ОМФ у цукрових гідролізатах при кислотному гідролізі цукрових розчинів(2003) Ничик, Оксана Василівна; Штангеєва, Надія ІванівнаВизначено оптимальні параметри кислотного гідролізу цукрових розчинів, при яких утворюється інверт з мінімальним вмістом токсичної речовини – оксиметилфурфуролу (ОМФ). Встановлено умови, за яких починається розклад редукувальних речовин і накопичення ОМФ.Документ Дослідження способів очищення напівпродуктів цукрового виробництва з метою отримання інвертних сиропів(2001) Ничик, Оксана Василівна; Штангеєва, Надія Іванівна; Носенко, Володимир ЄрофійовичРобота присвячена розробці способів отримання рідкого інвертного сиропу з цукровмісних продуктів за допомогою кислотного та ферментативного гідролізу. В такому сиропі містяться вуглеводи, амінокислоти, мінеральні речовини та вітаміни. Основою для одержання сиропу є розчини жовтого цукру, які перед інверсією необхідно очистити від барвних речовин, речовин колоїдної дисперсності та солей кальцію, які погіршують якість готової продукції. Досліджено різні способи очищення – за допомогою моноамонійфосфату, коагулянту «Полвак» різних модифікацій та сульфату цинку.Документ Проблеми підвищення якості цукру і розширення асортименту продукції цукрових заводів(2005) Штангеєва, Надія Іванівна; Клименко, Лариса Степанівна; Ничик, Оксана Василівна; Носенко, Володимир ЄрофійовичЗапропоновано підвищити якість цукру, очистивши клеровку жовтого цукру коагулянтом «Полвак». Розроблено технології нових видів продукції – інвертних сиропів з очищеної клеровки жовтого цукру. Наведено способи інтенсифікації процесів кислотного і ферментативного гідролізу цукрози.