Статті

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7372

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 6 з 6
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження впливу сировини рослинного походження на якість формованих чіпсів
    (2018) Ковтун, Аліна Володимирівна; Ковбаса, Володимир Миколайович; Пічкур, Віталій Яковлевич
    Стаття присвячена дослідженню впливу нетрадиційної рослинної сировини з високим вмістом харчових волокон на процес виготовлення та органолептичні показники формованих картопляних чіпсів. The article is devoted to the study of the influence of non-traditional vegetable raw materials with high content of food fibers on the manufacturing process and organoleptic parameters of molded potato chips.
  • Ескіз
    Документ
    Термогравіметричне дослідження екструдованих та нативних видів крохмалю
    (2015) Пічкур, Віталій Яковлевич; Лазаренко, Максим Михайлович; Алєксєєв, Олександр Миколайович; Ковбаса, Володимир Миколайович; Лазаренко, Михайло Васильович
    Проведені визначення термогравіметричних показників та диференціально термічний аналіз нативних та екструдованих видів кукурудзяного, пшеничного, картопляного і тапіокового крохмалю. На основі аналізу даних здійснено порівняльну характеристику кількості адсорбційно та капілярно зв’язаної вологи досліджуваних зразків. Вивчено вплив процесу екструдування та наявності кристалічних структур крохмалю на енергію зв’язку вологи. The definitions of thermogravimetric indices and differential thermal analysis of native and extruded starch of corn, wheat, potato and tapioca starch have been made. On the basis of the data analysis, a comparative characteristic of the amount of adsorbed moisture and moisture of capillary of the investigated samples have been performed. The influence of the extrusion process and the presence of crystalline structures of starch on moisture bonding energy was studied.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження основних фізико-хімічних властивостей набухаючих видів крохмалю
    (2014) Пічкур, Віталій Яковлевич; Лисий, Олександр Віталійович; Грабовська, Олена Вячеславівна; Ковбаса, Володимир Миколайович
    Наведено результати досліджень основних фізико-хімічних властивостей зразків набухаючого крохмалю, отриманого шляхом модифікації нативного крохмалю різного походження. Наведено результати досліджень основних фізико-хімічних властивостей зразків набухаючого крохмалю, отриманого шляхом модифікації нативного крохмалю різного походження. The results of investigations of the basic physical and chemical properties of swollen starch samples obtained by modifying native starch of various origin are presented.
  • Ескіз
    Документ
    Вплив харчових волокон на органолептичні показники формованих картопляних чіпсів
    (2016) Ковтун, Аліна Володимирівна; Ковбаса, Володимир Миколайович; Пічкур, Віталій Яковлевич
    Проведені дослідження щодо можливості зміни органолептичних показників формованих картопляних чіпсів із додаванням висівок і жмиху гарбуза та встановлено рекомендовані межі їх дозування. The conducted researches concerning an opportunity of change of organoleptic parameters of formed potato chips with addition of bran and pumpkin cake and the recommended limits of their dosage are established.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження реологічних властивостей різних видів модифікованого крохмалю
    (2012) Пічкур, Віталій Яковлевич; Запотоцька (Герасименко), Олена Василівна; Грабовська, Олена Вячеславівна; Ковбаса, Володимир Миколайович
    Досліджено реологічні властивості семи зразків модифікованого крохмалю, які відносяться до зшитих етерів та естерів крохмалю різного походження. Проаналізувавши отримані дані, для виробництва фруктової начинки рекомендується використовувати оксипропільовані та ацетильовані дикрохмалефосфати з крохмалю воскової кукурудзи, як найбільш ефективні в ролі згущувачів та структуроутворювачів. Investigated the rheological properties of seven samples of modified starches that relate to crosslinked starch ethers and esters of different origin. After analyzing the data for the production of fruit fillings recommended oksypropilovani dykrohmalefosfaty and acetylated starch waxy maize, as the most effective in the role and structure-thickeners.
  • Ескіз
    Документ
    Властивості стабілізаційних систем на основі пектину
    (2012) Грабовська, Олена Вячеславівна; Запотоцька (Герасименко), Олена Василівна; Лисий, Олександр Віталійович; Пічкур, Віталій Яковлевич
    Досліджено структурно-механічні властивості модельних стабілізаційних композицій пектин-крохмаль для використання у фруктових начинках коекструзійних виробів. The results of studies of structural and mechanical properties of model systems based on starch-pectin as stabilizing composition of fruit fillings for co-extrusion products are presented.